Review – Huawei P20 şi P20 Pro. super smartphone-uri cu 92 de megapixeli

Dă şi tu share articolului

Huawei a lansat noile telefoane Huawei P20 şi Huawei P20 Pro

Acum două săptămâni au fost lansate cele două flagshipuri de la Huawei – Huawei P20 şi Huawei P20 Pro. Aceste telefoane se doresc a fi reali competitori pentru Samsung şi Apple. Este adevărat,

Huawei îşi doreşte foarte mult să se bată acolo sus cu aceşti mari producători. Dar despre prezentarea acestor două telefoane vom dezbate detaliat în cursul acestui articol.

Huawei P20 este în esenţă un flagship ce ne surprinde în principal cu cele 4 camere care împreună însumează 92 de megapixeli. Seriile P din generaţiile anterioare au ieşit mai degrabă în evidenţă prin design, camera duală şi un preţ de achiziţie mult mai decent. Iar la Mate 10 şi Mate 10 Pro preţurile au urcat semnificativ  pentru că cumva se simţea nevoia de concurenţă cu celelalte branduri.
huawei P20 Pro mizează mai mult pe ecranul OLED de 6.1 inci.  Este un ecran OLED şi nu AMOLED întrucât furnizorul  JDI şi nu Samsung).
Cele doua telefoane P20 şi P20 Pro au si un sistem bun de reducere a zgomotului atunci când ai o convorbire. Aşadar un telefon rafinat din toate punctele de vedere.
Telefonul este disponibil în câteva culori. Twilight, Black, Midnight Blue, Pink Gold
Huawei P20 şi P20 PRO
Aceste două smartphone-uri îşi doresc să depăşească Samsung Galaxy S9 şi S9 plus din punct de vedere al specificaţiilor şi performanţei mult îmbunătăţite.
Ce m-a surprins.
Huawei vrea să ne demonstreze că este capabilă să construiască un smartphone foarte interesant şi diferit faţă de ce vedem în segmentul high end. Cele 4 camere nu au cum să nu te surprindă în mod plăcut.
Făcând o scurtă comparaţie între P20, P20 PRO şi P10 şi P10 Plus putem spune din start că nu există nici o legătură din punct de vedere al design-ului şi chiar specificaţii.
Mate 10 Pro are totuşi similitudini cu P20 şi P20 Pro şi aici vorbim de sticla de foarte bună calitate de pe spatele telefonului şi procesorul produs de ei – Kirin 970 cu matrice neurală.
Huawei P20 şi P 20 Pro vin cu o baterie mult mai bună cu o autonomie mult mai mare faţă de de modelele precedente. Vorbind espre carcasă P20 Pro are un design mai subţire dar puternică. Telefonul este un unibody.Camera foto – Cea mai importantă şi performantă de pe aceste telefoane de senzaţie
Camera foto fără dubii reprezintă punctul forte al acestui smartphone de senzaţie. Conform testelor DxOMark.com a obţinut un total de 109 puncte şi astfel acest telefon a întrecut pe iPhone X, Google Pixel 2 şi Samsung Galaxy S9 Plus.
Nu mai puţin de patru camere foto puse pe un singur telefon fac ca acest telefon să fie unul special. Pe spate sunt 3 camere iar pe faţă 1. Dacă vrei să faci selfiu-uri de o calitate excepţională sau chiar live-uri pe facebook/youtube camera de 24 de megapixeli nu te va dezamăgi în nici o situaţie făcând lucruri impresionante. Dezavantajul major îl reprezintă faptul că este o cameră într-adevăr de 24 mpx dar ştie doar să filmeze 720p. Este straniu că nu poţi filma cel puţin full hd. Puţine smartphone-uri la ora actuală mai au camere care să filmeze 720p pe faţă.

Acum să vorbim despre camerele de pe spate. Cele 3 camere de pe spate au senzori diferiţi. Cea mai mare cameră are 40 de megapixeli şi un senzor de 1/1.7. Pozele ies foarte bune dar nu impresionante întrucât o fotografie va avea doar 10 megapixeli. Nu am înţeles exact care este procesul prin care pozele ies la o calitate de doar 10 megapixeli. Ce e drept orice telefon ştie să facă foarte bune atunci când e lumină putenrică. Huawei a spus că se poate ajunge la un ISO 51.200 cu camera de 40 de megapixeli. Cred că se putea lucra mult mai mult la această cameră impresinantă. Dar probabil vor veni update-uri de cameră.

Legat de celelalte două camere care le găsim pe Huawei P20 şi P20 Pro. Una este pentru Zoom 3X optic şi are 8 megapixeli iar celalată este monocrom alb-negru de 20 de megapixeli.
Aşadar când vei face o fotografie trebuie doar să porneşti camera şi să laşi telefonul să facă totul pentru tine. Dar bineîînţeles că ai în setările camerei filtre şi setări dacă te pricepi la setarea camerei înainte de realizarea fotografiilor.
Inteligenţa artificială a camerelor se regăseşte în setările camerelor. Practic acest sistem reuşeşte să detecteze diverse peisaje din fotografii şi chiar felurile de mâncare, fie că sunt mâncruri sau deserturi de asemenea poate identifica până la 30 de rase de câini.

Preţ Huawei P20
Preţul pentru modelul Huawei P20 este de 3000, 3100 de LEI iar celălalt model Huawei P20 Pro ajunge la un preţ aproximativ de 4000 de LEI. Sunt preţuri mari dar întreptăţite ţinând cont că acestea sunt două deviceuri de top din gama highend.
Specificaţii Huawei P20
Ecran OLED de 6.1 inci cu rezoluţie 2240×1080 pixeli . Aspect 18.7:9
/ Certificat ip67 / Rezistă la praf şi apă cu adâncime de maxim 1.5 metri
– Procesorul este un Kirin 970 produs de aceeaşi companie , 4 x ARM Cortex-A73
GPU – Acceleraetor grafic MALi-G72 MP12
Camera Foto – 40 Megapixeli RGB cu f/1.8 + 20 megapixeli monocrom cu f-1.6 * 8 Megapixeli telephoto cu f-2.4 camera frontala de 24 megapixeli cu f-2.0. Camera paote filma QHD la 2160p la 30 fps şi are următoarele funcţii Geo-Tagging, tousch focus, face detection, HDR şi panroama.
Memorie RAM – 6 GB RAM şi 128 spaţiu de stocare dar la nevoie i se poate adăuga un card microSD până la ………..
– Senzori – Senzor pentru amprentă (montat frontal) accelerometru, giroscop, busolă şi senzor de proximitate
Port USB – USB 3.1 Type C cu conector reversibil.
Sistem de operare – EMUI 8.1 fiind bazat pe Android 8.1 Oreo. Aş fi prefereat un Android curat 8.1.
Baterie – Li-Ion 4000 mAH suficient cât să te ţină 3 zile la o folosire intensă. Bateria are functia SuperCharge şi se paote încărca rapid.
Din punct de vedere al conectivităţii telefon se paote conecta la reţele 4 Gcu viteze până la 1.2 Gbps
Pentru detaliile complete ale acestui telefon clic aiciConcluzii.
Două telefoane complete din toate punctele de vedere ce stau foarte bine la toate capitolele trebuie să fi un fan înrăit al Samsung sau poate Apple ca să negi super performanţa acestui flagship.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment