Review Mazda CX-30 2019 – Noul crossover elegant de la Mazda, Preț, păreri, motorizări

Dă şi tu share articolului

Mazda CX-30 este un crossover de la Mazda ce și-a făcut apariția în august. Mazda CX-30 își propune să umple golurile între CX-3 și CX-5.
Mazda CX30 dimensiuni
Mazda CX30 are următoarele dimensiuni 4396×2040 1795×1540 și are o greutate de la 1320 la 1471 kg.

Design Exterior MAzda CX-30

La exterior cei de la Mazda impresionează mereu. Mazda CX-30 are o capotă mai lungă și teșită dar cu toate astea stă foarte bine la coeficientul aerodinamic. Este bine proporționată neexistând proporiții greșite între față și spate.

Blocurile optice arată la fel ca la fratele mai mare CX-5. La Mazda farurile nu diferă mult arată cam la fel. Personal îmi place designul noului model CX-30. Liniile simple clare au foset atent studiate și puse în practică pe acestmodel. Acestea fac Mazda CX-30 să fie o mașină într-adevăr frumoasă. Mazda CX-30 este una dintre cele mai reușite mașini în acest moment. Bineînțeles că poate fi o chestiune subiectivă. VĂ las pe voi să vă exprimați opinia în comentarii.

Mașina a fost foarte bine desenată și fură priviri. Între cele două blocuri optice inguste si alungite dispuse sus în lateral este încadrată o siglăă babană Mazda și grila radiatorului supradimensionată așijderea. Cei de la Mazda precum și cei de la BMW mizează pe acea agresivitate. Dacă vă uitați bine partea din față inspiră putere, agresivitate. De asemenea în față se observă bandourile de protectie din plastic negru pentru a îți proteja mașina dacă vei avea de gând să faci offroad cu ea.

Care sunt schimbările pe care le-a adus Mazda CX-30 din punct de vedere al designului?

Cele mai mari schimbări au survenit în partea laterală a mașinii. Inginerii de la Mazda au venit cu un nou concept prin care să existe un raport dintre suprafață de taebllă a caroseriei și suprafața vitrată și asta se vede pentru că este mult mai mare față de oricare SUV Mazda.

Partea din spate arată și ea foarte bine. Blocurile optice alungite încep de pe portbagaj și se termină pe aripă. Luneta este destul de mare iar deasupra acesteia pentru ai multă sportivitate regăsim un eleron care dă bine.

Mazda CX-30 interior

La interior așa cum te aștepți pentru 2019 și este în tendințele actuale o mașin rafinată cu bun gust. Cei de la Mazda au pus materiale de bună calitate atât pe bord cât și scaunele. Poți opta pentru sucane de textil sau piele.

CX-30 poate avea plansa de bord, fetele usilor si cotiera fata in nuanta albastru sau maro. Un interior confortabil. Toți cei 5 pasageri vor avea confortul pe care îl caută. SPațiul la cap este destul de bun la picioare la fel, de asemenea vă veți simți în siguranță. Mazda CX-30 are un portbagaj generos de 430 ede litri.
Mașina este foarte bine insonorizată, nu vei auzi zgomotul ambiental ce deranjează pe toată lumea grație Mazda Harmonic Acoustics.

Siguranța în Mazda CX-30

Plansa de bord
Pe Mazda CX-30 regăsim o planșă de bord ce nu îți ia ochii și este desenată minimal cumva cu accente retro. Pe planaș de bord regăsi un display central color de 8,8 inchi, controlabil cu ajutorul comenzilor de pe volan bine încadrat pe bord deasupra comenzilor pentru aer conditionat. Materialele de pe bord sunt și ele premium piele bine cusută.
modelul este echipat standard cu proiectie laser pe parbriz

Mazda CX30 vine cu spații de depozitare decente la itnerior. Cei de la Mazda nu se pot compara cu cei de la Skoda sau VW având soluții clever și nu excelează dar chiar și așa există spații de depozitare.

Poziția la volan

În Mazda CX-30 ai o poziție la volan foarte bună, aș spune că te simți ca într-o mașină cu valențe sportive. Scaunul șoferului dispuen de o ultitudine de reglaje inclusiv sprijin lombar. În sprijinul șoferului vine o cotieră și sub ea consola mediana unde mai poți depozita altceva

Ținută de drum Mazda CX-30

Cu Mazda CX-30 poți face față oricărori provocări. Este un crossover suficient de mic pentru a te strecura prin oraș. O mașină definită de performanță, de ținută de drum entuziasmantă,

Tehnologii Mazda CX-30

Mazda Connect. Rămâi conectat printr-o simplă atingere îți permite să accesezi cu ușurință toate aplicațiile de pe un telefon ce rulează Android ssau IoS fără ca atenția să îție fie atrasă de la condus. De asemenea, este echipată cu Android Auto™/Apple Carplay™.

Noua Mazda CX-30 vne cu o mulțime de tehnologii noi. Dintre care amintim sistemul Front Cross Traffic Alert care foloseste radare instalate pe pe părțile exteriaore ale mașinii ș i pentru a detecta vehicule care se apropie din unghiurile moarte in intersectii sau când te repui de pe loc din parcare.
Cruising & Traffic Support care asista accelerarea, franarea si directia in ambuteiaje pe autostrada menit să țină o distană orepsunzătoare fa ță de vehiculul din față,
De asemenea camera 360e grade îți este și ea utilă atunci când dorești să vezi cum este poziționată mașina ta.
Cruise Control adaptiv și asistenul la depășirea liniei de delimitare a benzii se numără printre tehnologiile de ultimă oră de la Mazda.

Mazda CX-30 preț

Mazda CX-30 se întegrează între CX-3 și CX-5 ca dimensiuni și prețuri. Diferența este reprezentată de design. Rămâne fidelă conceptului Kodo. Prețul de plecare pentru Mazda CX-30 este de 21.190 de euro cu TVA.

Mazda CX-30 niveluri de echipare

Pe Mazda CX-30 există patru niveluri de echipare, Standard, Plus, GT lși GT-PLUS

Standard

Prețul pentru versiunea Standard începe de la 21.190 €. Versiunea standard vine cu Skyactiv-G122 Mazda M-Hybrid – 122 (90) CP (kW) pe benzină și cutie de viteze manuală în 6-trepte, tracțiune față. Consumul dat de producător este de – 5,1 l/100km, emisiile CO2 116 g/km.

Mașina dispune de Jante din aliaj de 16”, faruri LED, proiecție laser pe parbriz, pilot automat adaptiv, sistem de navigație și gama completă de siguranță i-Activsense în standard.
Faruri cu tehnologie LED. La interior capeți tapițerie din stofă gri premium. Aceasta este disponibilă chiar și la modelele standard. Mai multe deatlii pe site-ul Mazda

Plus

Versiunea de echipare PLUS începe de la 22.890 € și dispune de jante aliaj 18″. Scaune față și volan încălzite, cameră video marșarier, hayon acționat electric, senzori de parcare față-spate și climatizare automată pe două zone. Hayonul este acțioant electric printr-o singură atingere a hayonului din mașină sau de la distanță grație cheii electronice.

Pe Versiunea PLUS regăsim modelul Skyactiv-GT22 Mazda M-Hybrid – 122 (90) CP (KW) benzină și trnasmisie manuală în 6 trepte tracțiune față. De asemenea se paote opta pentru transmisie autoată în 6 trepte pentru prețul de 25.390 de euro.
Tot aici piteți configura noul model Sky Activ D116, o motorizare diesel 116 (85) CP (KW) diesel transmisie manuală în 6 trepte. Consuul este de 4.4 l/100 km pentru 24.990 de euro Sau transmisia automată cu același propulsor pentru 27.490 de euro. De asemenea puteți opta pentru aceeași motorizare fie cutie manuală automată AWB Diesel Skyactiv D116 la prețtul de 27.490 și 29.900 dee euro

Versiunea GT

Versiunea GT are un preț de plecare de începând de la 24.490 €. Cei care vor opta pentru versiunea GT vor primi motorizarea revoluționară SKYACTIV-X180. Proiecție laser pe prabriz. Sistemul de coenctivitate al Mazda CX-30 îți proiectează direct pe parbriz intinerariul sistemului de navigație, semnele de circulație, limitele de viteză cât și starea vehiculului, pentru o experiență cât ai plăcută. Cât de tare nu? Ai toate informațiile în câmpul vizual pentru a nu-ți distrage atenția de la condus.
Pachetul Style Pack este inclus pe nivelul de echipare GT. Astfel ai farurile LED adaptive, geamuri fumurii spate și ornamente la exterior și interior.

Pe versiunea GT Skyactiv-X180 Mazda M-Hybrid – 180 (132) CP (kW) conbustibil benzină ;i ransmisie manuală în 6-trepte Tracțiune față – consum 4,6 l/100km; CO2 105 g/km la preúl de 24.490 de euro cu TVA.

Versiunea de top GT PLUS are un preț de plecare începând cu Începând de la 26.090 €

În GT PLUS ai motorizarea revoluționară SKYACTIV-X180. Nivelul GT Plus oferă o multidudine de dotîări la interior și pachete opționale.
Și în GT PLUS ai climatizarea automată pe două zone. Printr-o sigunră apăsare de buton controlezi în habitaclu clima.

}n versiunea GT PLUS reg[sim 4 configur[ri diferite. Skyactiv X180 Mazda M hybrid – 180 (132) CP (KW) benzin[ cutie de viteze manuală în 6 rapoarte și transmisie față la 20.090 de euro iar ctia de viteze automată la 28.590 de euro. Versiunile AWB cu aceeași motorizare pe benzină încep de la 28590 de euro, respectiv 31.090 de euro

Mazda CX-30 păreri

Mazda CX-30 mă lasă impresionat. Este un crossover bine desenat confortabil cu care vei da bine oriunde te vei duce. Are o ținută de drum impecabilă și este o mașină sigură.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment