Gmail ar putea deveni un serviciu pentru care va trebui să plătești

Dă şi tu share articolului

Gmal este un serviciu de mail gratis dar s-ar putea sa platesti pentru el in viitor.
De ce?

Fără îndoiala este cel mai popular serviciu de mailuri, dar Google ar putea vedea în asta o afacere proftabilă ca multe altele.
Fiecare serviciu de email are un spațiu de stocare limitat, chiar și atunci dacă vei plăti doar că atunci ai spațiu imens. Pe Gmail sunt 15 GB disponibili și în aceștia sunt stocate fișierele Google Photos, Drive. Dar după ce depășsești limita aceaStae se vor limita aserviciile daruna dintre cele mai neplăcute lucruri este reprezentată de fpatul că nu poți primi mailuri.

Partea buna la Gmail este reprezentată că vei primi totuși un mesaj: ,,Nu mai ai spațiu de stocare , în curând, nu vei mai putea trimite sau primi e-mailuri dacă nu eliberezi spațiu sau nu achiziționezi spațiu de stocare suplimentar”. DEci ai două opțiuni fie ștergi anmite fișiere pentru a avea spațiu fie cumperi spațiu în plus.

Google oferă tot mai puțin spațiu de stocare gratuit

Vă dați seama, cine ar oferi spațiu mai mult de stocare gratis? De obicei se întâmplă astea la serviciile noi dar după o perioadă nu va mai exista asta.
Google a lansat Gmail cu mare fast în 2004 și oferea mai mult spațiu față de competitorii săi driecți. Google a creat treptat spațiul până în 2013 și ajunsese la 15 GB pe Gmail, Photos, Drive. Oare de ce nu a mai crescut spațiul? Lăsați-mi jos voi în rubrica de comentarii.

Google a tăiat mai multe beneficii de-a lungul timpului. Spre exemplu cei care au laptopuri chromebook primueau până la 100 GB de spațiu de stocare dar durata a fost redusă la un an în 2019.

Dar și Google Pixel: modelul lansat în 2016 venea cu spațiu de stocare nelimitat pe Google Photos. Odată cu Pixel 4. Într-adevar Google oferă nelimtiat spațiu dar fotografiile sunt comprimante la oclaitate mai slabă.

Gmail ar putea deveni un serviciu pentru care va trebui să plătești

CU siguranță dacă vei primi multe mailuri, vei adăuga multe fotografii în Google Play (mai ales dacă ai sincronizat telefonul cu Google Photos) numărul fișierelor va crește foarte mult. Dar e evident că vei ajunge la limită și clar că nu vei mai putea stoca fișiere în contul de Google.

În cazul în care nu vrei să renunți la acestea și să le ștergi. Deci singura soluție va fi să plătești pentru spațiul suplimentar. Google are mai multe opțiuni de care poți profita. Tarifele pornesc de la 100 de lei pe an pentru 100 GB de spațiu de stocare și ajung la 1.500 de lei pe an pentru 30 TB. Este alegerea ta cum dorești.

În prezent există peste 1 milaird de utilizatori Gmail deci asta creaza un imens potențial flux de venituri. Google vede o afacere în asta.
Iar dacă o mica parte dintre aceștia ar cumpăra cea mai ieftină opține tarfiară. Google ar încasa nu mai puțin de 10 miliarde de dolari pe an.
Și în mod clar compania ar putea profita din acest lucru. Deci s-ar putea ca în viitor fie vei renunța să ștergi mailurile și sfișierele ori va trebuie să cumperi spațiu suplimentar să alegi alt pachet ca să nu îți mai dea bătăi de cap.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment