Review – Clever Taxi, Clever Go – Prima aplicație de ridesharing lansată în România. Păreri

Dă şi tu share articolului

Clever este cea mai cunoscută aplicație de comanda taxi ridesharing dîn România fiind lansată în anul 2013 și asta datorită popularității sale și a faptului că prin intermediul acesteia poți comanda fie un taxi obișnuit fie poți opta pentru comanda unei mașini normale fără indicative de taxi rămânând doar la laegera ta. Vom vedea împreună mai multe detalii despre această aplicație în cursul acestei recenzii.

Aplicația Clever Taxi are peste 1 milion de utilizatori și 20.000 de șoferi de taxi înregistrați în România. APlicația Clever este disponibilă în 20 de orașe din România. Aplicația se remarcă prin capacitatea sa de a găsi un șofer disponibil pentru cursă într-un timp mediu de 15 secunde, dar și pentru faptul că din ce în ce mai mulți șoferi de taxi și nu numai se alătură serviciului de ridesharing Clever. Șoferii de taxi se pot înscrie în aplicația Clever Taxi Șofer. Iar prețul unui abonament pentru cei care doresc să se înscrie și să conducă este de 120 lei/lună.

Din câte am vorbit cu alți taximetriști, aceștia sunt mulțumiți de Clever și asta dintr-un motiv foarte clar, comenzile vin în valuri în clever pentru că în prezent grație evoluției tehnologice oamenii își comandă în cea mai mare parte un taxi prin intermediul unui smartphone și asta face ca cererea să fie mare.

Partea interesantă a aplicației Clever o reprezintă faptul că există la nivel național în 20 de orașe. În cele 20 de orașe există înregitrați peste 20.000 de șoferi.

Care sunt orașele unde poți folosi Clever Go?

Poți chema un taxi în:, Arad, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brașov, BUCUREȘTI, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Ploiești, Râmnicul Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea, Vaslui.
Probabil că vom putea folosi aplicația Clever și în alte orașe în viitor.

De asemenea poți face o selecție riguroasă și să alegi oferul în funcție de companie, preț/km rating.

Care sunt modalitățile de plată la Clever Taxi?

În principal oamenii aleg plată cash când comandă un taxi prin intermediul aplicației, însă sunt și șoferi care acceptă plată cu cardul. Dacă doriți să achitați cash alegeți opțiunea cash înainte de a comanda.
Plata prin card se plătește din aplicație prin intermediul unei card bancar prin CleverPay.

Cum se folosește Clever?

De la bun început vă spun faptul că aplicația odată ce o vei descărca vei constata ca are o interfață userfriendly cu un meniu siplu de folosit și hartă, iar dacă nu știi unde te aflii și nu cunoști zona vei activa GPS-ul.

Trăim într-o eră a tehnologiei și era imperios necesar să existe asemenea aplicații. În prezent oamenii folosesc telefoanele pentru a comanda un taxi și mult mai puțin să sune la dispeceratul firmei respective. Chemarea unui taxi prin intermediul aplicației se face foarte ușor și nu este nevoie să aștepți minute în șir. De asemenea odată ce activezi GPS-ul șoferul va vedea exact unde sunteți localizat și puteți să îi și scrieți să îi dați detalii suplimentare.

Când comanzi prin Clever șansele să dai peste taximetriști prost disui sau agresivi sau să nu pună aparatul scad foarte mult. Orice taxi comandat prin clever îi obligă pe șoferi să puna taximetrul. DE asemenea, după finalizarea cursei vei fi întâmpinat de o ferastră prin care vei da note de la 1 la 5 stele pentru cursă și poți raporta câteva lucruri cum ar fi: comportament șofer, suprataxare, obiect pierdut etc.

Odată ce vei alege Caută taxi vei vedea pe ecran o roată cum se învârite și în acel timp toți taximetriștii din apropiere vor primi numele tău și distanța față de tine. Ai la dispoziție 20 de secunde să îl refuzi e cel care te-a acceptat. Și de asemenea veiz locul unde te aflii și taxiul care va sosi spre tine. iar comanda ta va fi salvata intr-un istoric.

Un sfat. Cine dorește curse extraurbane trebie să specifice la ,,detalii” locația unde merge ex. Aeroport Otopeni pentru a fi sigur că șoferul care va accepta pe clientul X are rovinietă și poate conduce în afara localității

Ce este diferit în aplicația Clever față de Uber?

Prin Clever nu este obligatoriu să alegi dinainte cursa din punctul A până la destinație, asta urmând să îi comunici șoferului în mașină. De asemenea șoferii nu pot da rating clienților așa cum se întâmplă la Uber.

Aplicația este disponibilă și poate fi descărcată de aici pentru Google Play Store și App Store

Ce îmi place la aplicația Clever Taxi?

Aplicația Clever are un real succes grație numărului mare de șoferi și a faptului că poți comanda un taxi obișnuit prin intermediul acesteia. Așdar dacă nu vrei cu Uber, Bolt, Yango să mergi ai o optițiune bună — Clever. Șansele să găsești un taxi oriunde în orașul tău unde operează Clever sunt foarte mari. Doar în zilele de sărbătoare se găsesc cam greu taxiuri din motive lesne de înțeles. Un alt lucru interesant îl reprezintă acordarea ratingului și comentariului pentru șofer. Poți acorda rating de la 1 la 5 stele și poți să îl adaugi ca șofer favorit.

Ce nu îmi place la Clever Taxi?

Din păcate am constatat cu toții că indiferent daăc comanzi prin Clever sau nu, există șanse ca acel șofer să nu pronească taximetrul și să îți comunice direct tariful ori sa negocieze unde mai pui și faptul că există șoferi nerespectoși sau mașini ponosite învechite. Deci nici aici nu scapi însă șansele sunt mult mai mici față de atunci când faci cu mâna la un taxi sau îl iei direct dintr-o stație de taxi. Bineînțeles că asta nu ai de unde să știi.

Per total eu cred că aplicația Clever merită să fie folosită întrucât are o interfață simplă și ușor de folosit și interactivă.

Aștept părerile voastre cu privire la aplicația Clever în rubrica de comentarii.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment