Review Huawei Matebook 13, un ultrabook cu aspect premium și performanțe foarte bune

Dă şi tu share articolului

Recent am testat Huawei MateBook D, care face parte dintr-o linie de produse de gamă medie accesibilă. Acesta este motivul pentru care am fost surprins să constat că noul MateBook 13 lansat în ianuarie anul acesta este inclus în această gamă, în ciuda aspectului său semnificativ superior, a performanțelor mai bune și a ultra-portabilității. Acest model oferă un raport preț / performanță foarte bun pentru Ultrabooks. În România, costul configurării procesorului Intel i5, 8 GB RAM și 256 GB SSD este de aproximativ 4.000 de lei.

Ce veți găsi în cutie

Laptopul vine cu câteva accesorii esențiale: încărcător de 65W, cablu și adaptor USB-C, le puteți utiliza pentru a conecta laptopul la un televizor sau alte accesorii și monitoare cu porturi VGA, HDMI sau USB.

Design-ul

În acest sens, Matebook 13 a obținut toate punctele posibile. Este foarte compact, are ca dimensiuni doar 286 x 14,9 x 211 mm și cântărește 1,3 kg. Dacă aveți nevoie de un laptop ușor de transportat, aceasta este alegerea ideală, deși greutatea sa este mai mare decât dimensiunea sa compactă. Acest lucru se datorează faptului că carcasa din aluminiu arată foarte bine și, în plus, conferă modelului o rezistență mai mare. Tastatura este plată, cu butoane mari, ușor de utilizat și convenabil, iar touchpad-ul este de asemenea mare. Colțul din dreapta sus al tastaturii este butoanele „deschise” și „închidere” și are, de asemenea, un senzor de amprentă integrat. Matebook 13 are două porturi USB-C 3.1 și un port audio / microfon. Trebuie menționat aici că nu există niciun port care să accepte Thunderbolt 3.

Acesta este un aspect care te poate enerva, mai ales că multe alte modele cu specificații similare oferă această conexiune. Este posibil ca Huawei să încerce să remedieze acest neajuns incluzând adaptorul pe care l-am scris mai sus. Partea din spate a acestui model este echipată cu microfoane duale și difuzoare stereo. Acest detaliu poate fi o problemă, deoarece dacă laptopul este așezat pe o suprafață, cum ar fi o canapea, calitatea sunetului (adică Dolby Atmos) nu va fi una buna, ceea ce va atenua sunetul. Dacă îl puneți pe o masă sau o suprafata plana calitatea sunetului va fi una buna, insa daca îl țineți în brațe, sunetul va fi foarte bun. În mod similar, dacă țineți dispozitivul în brațe, sistemul de ventilație poate fi blocat, iar ventilatorul se va confrunta cu dificultăți mai mari, mai ales atunci când procesorul este este mai solicitat.

O altă problemă cu ventilația poate fi că atunci când am testat laptopul. Modelul pe care l-am testat s-a încălzit puțin. Lucrul bun este că atunci când deconectez încărcătorul, acesta se răcește rapid.

Ecranul IPS de 13 inci este foarte bun. Acest model are un ecran FullView cu o rezoluție de 2160 x 1440, un raport ecran-corp de 88%, margini foarte subțiri, de numai 4,4 mm și un raport de aspect de 3: 2. Dacă doriți să reglați automat nuanța și balansul de alb, puteți selecta opțiunea „Eye Comfort Mode”, iar ecranul va filtra aproximativ 30% din lumina albastră, obosindu-vă ochii. care a efectuat Deși Huawei a lansat două versiuni diferite ale Matebook 13, România oferă doar versiunea standard, dar are specificații foarte bune: procesorul Intel Core i5-8265U de generația a 8-a cu patru nuclee și o frecvență Turbo Boost de până la 3,9 GHz. Prin urmare, procesorul este cu 40% mai rapid decât modelul de anul trecut.

Avand aceste specificații, laptopul se mișca bine chiar dacă mai multe programe rulează în același timp. Din păcate, bateria nu este punctul forte al acestui model. Are o putere de doar 3.670 mAh, care teoretic poate continua să redea videoclipuri mai mult de 10 ore. Recunosc că nu am testat în acest fel, dar când am folosit laptopul pentru diverse sarcini, am observat că viteza de descărcare a laptopului a fost mai mare decât mă așteptam. De exemplu, deși modelul Matebook D al Huawei nu este impresionant din alte unghiuri, performanța bateriei este puțin mai puternică și face o treabă mai bună în acest sens. în concluzie dacă doriți un laptop cu un design special, de dimensiuni reduse, ușor de transportat, dar cu specificații bune și care poate fi operat fără probleme, atunci Matebook 13 este o alegere bună. Are performanțe similare cu alte modele mai scumpe, dar vă rugăm să fiți atenți pentru a evita problemele cu bateria.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment