Review – Ford Kuga 2019 – SUV-ul interesant de la Ford – păreri, motorizări, preţ

Dă şi tu share articolului

Astăzi ne vom îndrepta atenția spre un SUV foarte interesant, mai precis Ford Kuga pe care îl vom prezenta în acest review.

Ford Kuga a apărut prima oară pe piață în anul 2008 și de atunci până în prezent cunoscut câteva facelifturi.
În prezent Ford Kuga se află la a doua generație și are un nume de cod C520. Mai multe informații despre acesta în acest review.

Ford Kuga a debutat prima oară la salonul auto de la Frankfurt în anul 2007 (Frankfurt Motor Show). Un an mai târziu Kuga a intrat în producție fiind prezentat la Salonul Auto de la Geneva (Geneva Motor Show). Modelul actual Ford Kuga 2019 are ceva special ne transmite mai multă robustețe.

Design Exterior Ford Kuga 2019

Priviți din față Ford Kuga inspira putere prin design-ul său interesant și agresiv. Grila din faţă reprezintă poate cea mai mare schimbare pe acest model și această imprima o imagine mult mai masculină.

ford kuga design, ford kuga 2019, forg kuga poze, ford kuga st-line

Elementele de caroserie sunt și ele mai clare. În versiunile superiaore regăsim ornamente cromate care înconjoară supravaţa vitrată. Ford a decis să renunțe la muchii rotunjite aşa cum o făcea în trecut. Blocurile optice și stopurile sunt cele care se remarcă în primul rând prin linii drepte care se îmbină undeva pe aripi, arătându-ne că este o maşină cu un design agresiv.

În spate regăsim stopurile care nu sunt foarte speciale precum la alte mașini din acelaşi segment, dar arată bine ele sunt prelungite până la stâlpul din spate.

ford kuga poze, ford kuga spate, ford kuga 2018

Interior Ford Kuga 2019

La interior regăsim senzația de Premium. În esență este un un SUV din categoria premium şi răspunde așteptărilor oricarui client cu pretenții. Dar există alte alte diferențe care din păcate a fost dezconsiderată de către cei care au testat-o.

În esență este o ambianță plăcută toți cei cinci pasageri vor călători în siguranță și în confort. Pe consola centrală regăsim un ecran touchscreen de 8 inch centrale de infotainment Sync 3.

Finisările sunt în mare parte bune dar și putea lucra mult mai multă la detalii pentru a lăsa o impresie mult mai plăcută. Şi aici mă refer la cele din zona inferioară a interiorului.

Oricum Ford Kuga oferă un spațiu generos pentru cinci pasageri adulți și un portbagaj de 400 l care la o prima vedere poate părea puțin pentru o mașină din categoria SUV-urilor dar suficient pentru o familie modernă care nu își cară multe bagaje în concediu.

Şi aici se putea lucra mult mai mult pentru o ergonomie mai bună și implicit lărgirea portbagajului. Insonorizarea este buna nu auzi eu ambiental până la viteză de croazieră.

O parte interesantă reprezintă haionul are o deschidere handsfree fără efort doar dacă masina detecteaza in apropiere tocul cheii KeyFree. Tot ce trebuie să faci este să miști piciorul sub bara de protecțieiar trenuri se va deschide singur

Ţinută de drum Ford Kuga 2019

Ford Kuga are o ținută de drum excelentă Dar cel mai mult este de apreciat comportamentul său dinamic. Direcția este precisă și transmite informații șoferului despre roțile din față.

Un inconvenient ar fi acela că la viteze de până în 30 de km/h este cam greoaie. Sistemele de siguranță Ford Kuga 2019.

Din punct de vedere al suspensiei Kuga a devenit o mașină coșuri suspensie mult mai confortabilă.

Reglajele suspensie au fost revizuite de către Ford oferind mai mult confort reducere a zgomotelor din habitaclu. Ford Kuga este o mașină mult mai închegată față generația anterioară.

Tracțiunea integrală își dovedește utilitatea atunci când afară este zăpadă astfel că indiferent dacă sunt pante sau rampe se pot procesa peste 40 de parametri în doar 13 milisecunde ceea ce este un rezultat admirabil.

Tehnologii pe Ford Kuga 2019

Pe Ford Kuga 2019 există o mulțime de sisteme de siguranță care ne vor face viața mai ușoară. Autovehiculul vine de bază dotat cu sistemele ABS, ESP dar are și un sistem de protecție la răsturnare.

  • Sistemul Active City Stop. Acesta funcționează până la viteze de 50 km/h și monitorizează zona din fața mașinii atunci când apare un pericol iminent. Şoferul va fi avertizat prin semnale sonore și vizuale. Ulterior va fi capabil să frâneze mașina pentru a evita impactul.
  • Sistemul de alertă privind traficul din spate la ieșirea din parcare/ acest sistem decât atunci când dorești să repui mașina mișcare din parcare și supraveghează asupra vehiculelor care se deplasează perpendicular în spatele mașinii iar cân vei dori să ieşi din parcare cu spatele vei fi atenționat.
  • Sistemul start-stop eficient îşi dovedește de fiecare utilitatea. Astfel după cum spune și Ford, folosești mai puțin combustibil cu noua funcție pornire oprire automată. Această funcție are ca scop de economisirea de carburant. Atunci când oprești la semafor sau când aștepți într-o o coloană motorul se oprește automat. Şi în același timp nu se deconectează alimentarea la sistemele esențiale cum ar fi farurile, aerul condiționat, radioul și sistemul Ford SYNC. Iar când ești gata să pleci de pe loc în funcție de versiunea de echipare apeși fie pe pedala de ambreiaj, fie pe accelerație în cazul transmisiilor automate şi acest lucru va porni din nou motorul. Ford spune că în mediul urban se poate economisi până la 10% consumul de combustibil.
  • Pilot automat adaptiv. Este o nouă funcție interesantă care o regăsim pe noul Ford Kuga. Acesta a menține o viteză constantă de croazieră dar păstrează și distanța de siguranță față vehiculul din față. Atunci când mașina ta se apropie de mașina din față sistemul frânează eficient. Iar când cel din față accelerează maşina accelerează până la viteza setată de tine
  • Sistemul de asistență activă la parcare te anunță când găsești un loc de parcare de mare pendiculară cât și paralel și după aceea mașina va fi în stare să parcheze singură iar șoferul chineze accelerația și frâna.
  • Lane assist. Sau sistemul de monitorizare Iași asistare la păstrarea benzii poate fi oprit sau activat de preferință acesta avertizează conducătorul auto atunci când se apropie de părăsirea de circulație și este capabilă să încadreze mașina pe bandă de mers.

Ford Kuga test drive

Cei care doriți să testați această mașină puteți să vă programați pentru un test drive în acest link. tot ce trebuie să faceți este să Completați datele dumneavoastră și să așteptați până când veți fi contactat de către un reprezentant Ford.

Ford Kuga 2019 prețuri

Pe Ford există trei versiuni de echipare Trend, TITANIUM şi ST-Line.
Versiunea de echipare TREND bine cu 3 pe benzină pot fi configurate împreună cu cutia manuală în șase rapoarte și una cu cutie automată tot în șase rapoarte.

Benzină

Ford Kuga poate fi achiziționat de la 21.850 euro pentru versiunea cu motor pe benzină de 1.5 litri ecoboost şi 120 CP și cutia de viteze manuală în 6 rapoarte.

Dacă vrei mai mulți CP poți opta pentru versiunea de 1.5 EcoBoost și astfel vei beneficia de 50 CP la prețul de 23.100 euro.
Cei care vor dori ambiții sportive se pot bucura de 176 CP pentru preț de 27.150 de euro. aceasta va include cutia automată în șase rapoarte.

Diesel

Versiunea diesel include două motoare ce diverse combinații. prețul de bază pentru versiunea diesel este de 24.400 de euro. În acești bani capeți propulsorul de 1.5 TDCI și 120 de CP + cutia manuală în 6 rapoarte.
Cel mai puternic diesel este cel de 2.0 TDCI de 150 de cai putere disponibil pentru versiunea TREND. Pentru aceasta va trebui să scoți din buzunar 25.900 de euro.
Pentru Titanium Kuga vine cu un motor pe benzină disponibil în două versiuni de 150 și 176 de cai putere.

Propulsorul 1.5 TDCi de 120 CP reprezintă o noutate. acesta este disponibil doar cu tracțiune față. Consumul mediu este de 4,4 l/100 km.

ST LINE

Pentru clienții foarte pretențioși versiunea de lux ST -LINE prețurile încep de la 31.250 de euro. În acest preţ primeşti propulsorul 1.5 l benzină EcoBoost de 176 CP și cutia de viteze automată în șase rapoarte.

Portofoliul este generos pentru variantele și este line pentru motoarele Diesel Și aveți de unde alege. Cel mai ieftin diesel este cel de 28.500 de euro. Iar cel mai scump motor diesel de 2.0 l TDCI 80 PS poate fi achiziționat la prețul de 33.000 de euro împreună cu cutia powershift șase rapoarte

Lista cu prețurile aferente acestui model Ford Kuga o găsiți aici

Siguranţă Ford Kuga

Ford Kuga un veritabil SUV din toate punctele de vedere precum şi cel al siguranței. SUV-ul american a obținut 5 stele la testele EuroNCAP și asta dovedește că a existat o atenție sporită acordată siguranței. Autovehiculul este dotat cu multe sisteme de siguranță care promit să prevină și să ajute pasageri în cazul întâmplărilor mai puțin favorabile.

Păreri Ford Kuga 2019

Sistemele de siguranță disponibile pe Ford Kuga sunt foarte eficiente exact așa cum trebuie să fie la orice mașină de generație nouă.

Kuga este un concurent acerb pentru alte modele din segmentul său cum ar fi Volkswagen Tiguan, Hyundai Tucson, Kia Sportage, Renault Kadjar, Volvo XC60 etc.

Cu siguranţă Kuga reuşeşte să se bată acolo sus în segmentul SUV-urilor compacte. Pe lângă sistemul start/stop, un alt factor favorabil privind economia de combustibil este datorat de sistemul inteligent All Wheel Drive.

Acesta transmite 95% din putere către puntea faţă. în acest mod eficientizează consumul de combustibil. Iar atunci când este nevoie și puntea spate intră în acțiune chiar și în curbe

Așa cum am specificat și în cursul acestui articol, portbagajul este mic pentru care doresc să își care multe bagaje cu ei. Deci acest inconvenient apare în generaţia a doua şi nu a fost remediat prin simplul fapt că mărirea portbagajului ar fi însemnat și o reproiectare completă a mașinii.

De ce aș alege a un Ford Kuga și nu alte modele din segmentul său?

Prin simplul fapt că ești un fan al companiei americane Ford și rămâi fidel mărcii. Ford Kuga se remarcă prin confort şi insonorizare bună. Pe lângă asta adăugăm motoarele silențioase așa cum trebuie să fie normal. Şi nu în ultimul rând în interior mai mult decât spațios

Concluzii,

Ford Kuga este unu dintre modelele apreciate SUV de la Ford care continuă să facă vânzări bune în Europa.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment