Review Ford Focus 2020, motorizări, păreri, preț

Dă şi tu share articolului

Acum 3 ani scriam un review despre Ford Focus 2017 în care prezentam aceasta mașină foarte apreciată de români, dar astăzi a venit vremea să vorbim despre Ford Focus 2020.
Ford Focus este o mașină compactă produsă către compania americană Ford și vândută pe majoritatea piețelor pe care Ford este prezent.

Primul model de Focus și-a făcut debutul în anul 1998 în Europa și în 2002 în Australia. În 2001 și 2002 Focus a fost cea mai vândută mașină din lume. Generația a doua a lui Focus a fost lansată în Europa în 2005. Cum spuneam și mai sus Focus a devenit o mașină foarte apreciată de români. Astfel în 2007, Ford Focus a fost printre cele mai vândute mașini de import în România, fiind pe primul loc cu 1044 de exemplare în luna noiembrie.

Ford Focus se află la a treia genraie din 2010. A 3-a generație de Ford Focus poartă numele de cod MK III.
Noul Ford Focus a luat 5 stele la testele de impact EuroNCAP.

Ford Focus exterior

La exterior remarcăm schimbări mari de design în cei 10 ani ai generației a treia. Modelul 2020 aduce puțin cu un Opel Astra dacă ne uităm la partea din lateral.
Blocurile optice se asemeana cu cele del a VOlkswagen Golf, capota are 2 nervuri pentru a accentua sportivitatea și puterea. Designul exterior a fost, de asemenea, modelat pentru a crea o forma care este atat atletica, cat si aerodinamica, ajutand in acelasi timp la imbunatatirea si mai mare a eficientei.
Pel ateral regăsim ornamente cromate pentru a avea un aspect de premium.

Un alt lucru care mi-a plăcut la design îl reprezinta nervura care începe pe ușa din sspate și se continua pe aipa din spate.


Spatele nu este spectaculos, însă se observă și aici un design mai proaspăt. Stopurile sunt din două bucăți ca la multe mașini dar arată bine.

Ford Focus interior

La interior Focus ne surprinde prin ergonomia sa, dar și prin tehnologiile de ultimă generație. Linii curate, aranjament suplu si aspect rafinat. Interiorul Focus e mult mai confortabil, sic si spatios. Cei de la Ford s-au străduit mult la capitolul ergonomie în a face o mașină mai spațioasă.

Pe Ford Focus găsim opțional scaune încălzite atât pentru șofer cât și pentru pasagerl din față cu trei setări diferite. Indifernt dacă este o dimineață friguroasă, răcoroasă, o noapte geroasă, volanul încălzit și scaunele îți vor oferi acel confort.

la interior există spațiu bun pentru toate cele 5 persoane din habitaclu. Persoanele din spate vor sta confortabil și la drum lung.
Ford a decis să înlocuiască clasicul schimbător de viteze imbracat in piele, cu un schimbator de viteze rotativ, sub forma de cadran, montat pe consolă. Acesta ofera interiorului un aspect mai curat si mai modern. Si mai exista inca o functie utila: atunci cand iti parchezi masina, schimbatorul trece automat in modul parcare.

Ford m-a surprins plăcut prin amplasarea unei bucăți de plastic la mijlocul portierei. Acesta are ca scop prevenirea zgărieturilor. Spre exemplu ai parcat lângă un zid, lângă o mașină mult prea aproape sau lângă un copac, iar atunci când deschizi ușa unui Fcus aceasta barieră de protecție apare pentru a feri vopseaua mașinii dar și a celor de lângă a ta. Este o chestie smart.

Cu Ford SYNC 3 cu comanda vocala te mentine in siguranta, la comanda telefonului, divertismentului si navigatiei.

Cu Sistemul KeyFree ai mai putine griji

Sistemul Ford KeyFree de la Ford iti permite sa incui si sa descui mașina, fara sa scoti cheia din buzunar sau din geanta. Îți va fi util atunci cân vi del a cumpărături și ai mâinile ocupate.

Ford Focus 2020 tehnologii

Pe Ford Focus regăsim o serie de tehnologii cum ar fi Ford Co-Pilot360, Ford Co-Pilot360, faruri pentru curbe, moduri de condus, frână electrmecanică, Afișaj HUD, recunoaștere indicatoare rutiere, temponat inteligent, Temponat Adaptiv Stop&Go, Asistență la manevrele vaize de urgen ță, Sistem de păstrare a benzii de rulare, Asistență pentru unghiul mort, asistență la intersectarea cu traficul, asistență la frânarea post-impact, Alertă pentru ciruclația pe contrasens, asistență la pornirea în rampă, Controlul cuplului motor.

Ford Focus 2020 versiuni de echipare

Focus este disponibil cu o gama de motoare puternice si care economisesc combustibil, toate completate de cutii de viteze automate, cu 8 trepte de viteza, cu un schimbator de viteze rotativ, sub forma de cadran, sau cutii de viteze manuale, cu 6 trepte de viteza.

Prețul pentru echiaprea de bază Trend Edition este ed 18.960 de euro. În echiparea Trend Edition regăsim Motorizare 1.0T EcoBoost 125 CP 6M Emisii CO2 in regim mixt 110 g/km
precum și culoare Blazer Blue, tapiterie din material textil Foundry.

Active Business 21.500 de euro, Motorizare 1.0T EcoBoost 125 CP 6M, Culoare Frozen White
Tapiterie Tapiterie din material textil Activity.

Modelul de top ST3 are un preț de 30.050 euro Motorizare 2.3l Ecoboost de 280 CP 6M
Culoare Frozen White, Tapiterie Tapiterie integral piele Miko Dinamica

Versiunea Titanium Business pornește del a 20.850 de euro. Motorizare 1.0T EcoBoost 125 CP și cutie de viteze manuală în 6 rapoarte, Culoare Blazer Blue
Tapiterie Tapiterie din material textil Ray


Pe noul Focus regăsim noua cutie automată în 8 rapoarte. Focus este primul Ford care prezinta aceasta noua si avansata cutie de viteze automata. Oferind acceleratie imbunatatita si schimbare super-fina a vitezelor, este conceputa in intregime sa imbunatateasca experienta de condus si sa amplifice la maximum performanta.

Ford Focus 2020 motorizări

Pe Ford regăsim noul EcoBoost de 1,0 si de 1,5 litri sunt concepute sa asigure putere chiar del a motoare cu o capacitate cilindrică mică. Tehnologia Ford EcoBoost ofera performanta fina, capacitate de reactie si satisfactie personala. Pentru a le face si mai eficiente, ambele motoare au acum functia de dezactivare a cilindrilor. Aceasta dezactiveaza un cilindru atunci cand necesitatea cuplului este redusa, cum ar fi pe autostrada.

Cand necesitatea cuplului creste, cilindrul este activat si iti ofera puterea de care ai nevoie. Prin aceasta tehnlogie se face economie de carburant.

Pe motorină Ford se paote configura cu motoarele EcoBlue de 1,5 si 2,0 litri Acestea sunt motoare extrem de avansate, supraalimentate, care ofera eficienta, performanta si și un consum decent. Noile motoare au avantajul de a fi mai silențioase față de generațiile precedente.

Ford Focus este oferit în variantă de echipare de bază cu transmisie manuală în 6 rapoarte, iar echiparea Focus a fost optimizata pentru a face schimbarea vitezelor mai usoara, mai precisa si mai silentioasa.

Ford Focus preț,

Prețul de plecare pentru Ford Focus este de 18.960 de euro

Focus rămâine una dintre autovehiculele cele mai fiabile și care au un raport calitate preț foarte bun.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment