Review – Dacia Logan 2018 Facelift – Preţ, motorizări, păreri

Dă şi tu share articolului

Review – Dacia Logan 2018 Facelift – Preţ, motorizări, păreri

Odată cu noul Facelift, Dacia Logan a venit cu destule îmbunătățiri atât la interior cât și la nivel estatic.

Schimbarea radicală a mașinii a venit odată cu face liftul al doilea din anul 2012. Mașina era de nerecunoscut având un design german adaptat cerinței pieței europene ce în ce mai exigentă.

Dacia Logan exterior

După cum spuneam și la începutul acestui articol Dacia Logan facelift 2018 a venit cu o serie de îmbunătățiri atât din punctul vedere estetic cât și la interior. Chiar dacă în mare parte dacia Logan 2018 a rămas neschimbată dar odată cu acest nou Facelift partea frontală a primit un nou calandru ce este inspirat din modelul nou al Daciei Duster.

Blocurile optice au suferit si ele cateva modficări dar de acum au îngropat în tehnologia led pentru luminile de zi. Tehnologia led pentru luminile de zi vine în nivel de echipare de bază ceea ce este destul de interesant dar și multă așteptat acest lucru.
Grila frontală a fost și are redesenată şi observam niste forme dreptunghiulare de faguri exact ca grila de pe Dacia Duster 2018.
Dacia Logan 2018 este dominat de același unghi de atac Destul de bun ce reușește să facă față cu succes drumurilor noastre dar și bordurilor.

În versiunea de echipare Prestige pe Dacia Logan semnalizatoarele sunt integrate în oglinzile retrovizoare ceea ce ar trebui să fie in orice mașina din timpurile de azi.
Spatele mașinii nu a ramas nici el trecut cu vederea. au fost făcute modificări substanțiale la stopuri. Acestea au o tentă de negru și arată foarte bine și au un aspect 3D.

Interior Dacia Logan 2018

Făcând o comparație între modelul precedent Dacia Logan facelift 2012 și cel care a apărut în 2016 observăm că la interior mai bune îți dau o senzație mai de Premium atât vizuale cât și atunci când le atingi. Sigur că bordul și ușile sunt din plastic pentru că avem de a face cu o mașină la categoria low cost dar sunt materiale ales cu mult bun simț și foarte bine îmbinate. Odata cu noul model, Dacia Logan a primit un volan complet nou modern si o plansa de bord noua  ca pe Dacia Duster.
Pentru versiunea Laureatte și Prestige volanul este îmbrăcat în piele este un volan în 5 spițe.
O premieră dar până la urmă dacă stăm să ne raportăm la toate celelalte autoturisme de pe piață observam ca de aceasta data claxonul a fost integrat în volan așa cum trebuie să fie în mod normal un buton pe maneta de semnalizare așa cum era in versiunile precedente. Aceasta ar fi una dintre bilele albe pe care le putem da lui Dacia Logan 2018. Să nu uităm că înainte de Facelift butoanele pentru deschiderea geamurilor au fost mutate pe uși acolo unde își au locul.

Pentru scaune Există câteva tipuri de tapițerie dar și tapet carbon fonce disponibilă pe versiunea Laureate și prestige dar care nu te vor dezamagi. Scaunele sunt poate puțin mai confortabilă decât versiunea precedentă și asta îți dau un feedback placut nu te vei simții obosit la drum lung.
De la versiunea access bancheta din spate este rabatabilă complet pentru a oferi o gură de încărcare mult mai mare.

Portbagajul are 510 l ceea ce face ca dacia Logan să exceleze din punct de vedere la acest capitol.
Versiunea superioară prestige vine cu sistem de climatizare automată și beneficiază si sistem.medianav produs de LG. Sistemul media nav de la Dacia dispune de o grafică nouă și este plăcut la utilizare. Acesta are intrare usb ceea ce permite conectarea prin Bluetooth a unui Smartphone.

Insonorizarea maşinii a fost îmbunătăţită constant practic nu vei auzi la un mers de croazieră motorul prea mult doar atunci când o vei tura şi mai mult sau la viteze mult mai mari din cauza oglinzilor care nu prea sunt deloc aerodinamice.

Dacia Logan 2018 consum
DE la bun început trebuie să vă spun că maşina se poate achiziţiona la preţul de 7050 de euro pentru modelul de bază acces şi dispuen de motor de 1.0 sce de 75 CP în 3 cilindri si cutia de viteza manuala in 5 rapoarte. COnsumul pentru acest motor este de 7 l/100km      emisii Co2/km 120 g
Pentru un diesel 1.5 dci 90 CP consumul dat de producator este de 3.7 litri extra ordiban si 4.5 in oras.
Cei care au versiunea pe benzină pot lejer pune o instalaţie GPL pe Logan ţinând cont că preţul cazului e 2.10 lei/l.

Dacia Logan motorizări
Dacia se poate achiziţiona în 6 versiuni de echipare Acces, Ambiance, SL Plus, Laureatte şi versiunea de top Prestige, SL Prestige Plus.
Preţul porneşte de la 7050 de euro şi creşte direct proporţional cu dotările şi motorizări aferente acestora.
Pentru versiunea Acces maşina nu vine dotată cu condiţinat şi vei fi foarte limitat din pucnt de vedere al dotărilor însă o poţi achiziţiona doar la 7050 de euro.
Pentru dieselul de 1.5 litri DCI de 75 CP va trebui sa scoti din bu zunar 10.500 euro. Dar daca vrei motorul turbo in 3 cilindri 0.9 TCE acesta este disponibnil la 9530 de euro incepand cu versiunea Ambiance.
Despre 0.9 Tce, 1.5 DCI şi 1.0 SCE am vorbit într-un articol separat în care am vorbit despre avantajele şi dezvantajele acestora.

Dacia Logan siguranta
Dacă ne raportăm la statisticile privind siguranţa şoferului şi apasgerilor la testele de impact putem spune clar că este o maşină nesigură obţinând doar 3 stele la fel ca fratele său mai mare Dacia Duster model 2018. Testele EuroNCAP s-au dezvolteat în timp şi au devenit din ce în ce mai exigente. Este aevărat că există maşini care au obţinut tot atâttea stele sau chiar mai puţine, dar trebuie să reţinem că atâta timp cât conduce maşina cât mai safe şi circulaţia rutieră se va desfăşura cât mai bine nu vor fi probleme, problema se pune în cazul unui impact. Sper ca cei de la Dacia să se axeze mult mai mult pe siguranţă decât pe alte aspecte cum ar fi insonorizarea.

Pret Dacia Logan 2018 Facelift
Prețurile încep de la 6.950 de euro pentru versiunea de echipare access care nu dispunea de aer condiționat chiar dacă dorești ești obligat achizitionez o mașină cu un nivel de echipare superioară.
Pentru prețul de 12.650 de euro top prestij și motorul de 1,5 DCI de 90 CP și cutia de viteze e easy-R.
Maşina poate fi achiziţionată şi în sistemul rabla dar şi prin programul prima maşină.
Pentru a vă convinge de modul în care stă pe şosea şi alte aspecte faceţi un test drive.

Concluzii,
Dacia a reuşit să mulţumească exigeneţlor tot mai mare ale clienţilor dezvoltând o maşină foarte intersantă care concurează cu alte modele din segmentul său. Dacia Logan este o maină low cost şi nu pre din prisma preţului care nu e deloc mic dacă vorbim de dotarea full options. Până la urmă trebuie să ne raliem la cerinţele tot mai exigente ale pieţei occidentale. Astfel Dacia ne surprinde din ce în ce mai mult prin aceste upgradeuri.
Dacia merită cumpărată dacă nu dispui de bani mai mulţi pentru o maşină produsă în străinătate. Piesele la Dacia sunt mai ieftine ca preţ faţă de maşinile celelalte şi asta te face să reflectezi la achiziţia unei maşini din gama Dacia.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment