Review – Bolt Food, o nouă platformă de food delivery devine din ce în ce mai puternică

Dă şi tu share articolului

Review – Bolt Food, o nouă platformă de food delivery devine din ce în ce mai puternică. Păreri.

După ieșirea de pe piață in luna iunie a acestui an a lui Uber Eats, Compania estoniană de ride sharing Bolt și-a deschis serviciul de livrări Bolt Food.
Ieșirea de pe piață a lui Uber Eats a lăsat un loc liber în piața de livrări (de food delivery) ptr alte companii. Astfel Bolt Food a fost lansat pe data de 27 mai.
Bolt Food este într-o continuă creștere de la luă la lună tot mai multe restaurante care erau în Uber Eats și nu numai decid să devină partnere.

Ce îl face diferit pe acest serviciu de comandat mâncare Bolt Food față de alte servicii de food delivery?

Aplicația arată foarte bine aerisite nu s-a blochează, bine optimizată și ușor de folosit user friendly.

În al doilea rând trebuie să menționez faptul că nu există arie de livrare ca la alte platforme precum Glovo, FoodPanda, TakeAway sau Tazz by Emag. Practic, poți comanda de oriunde te aflii de la orice restaurant oriunde s-ar afla. Restaurantele apar pentru toată lumea în listă. Bolt Food acopera o mare parte din București și și-a extins aria de livrare în luna august a acestui an. De asemenea Bolt food are planuri să extindă și mai mult aria de livrare pentru a acoperi tot Bucureștiul. Însă în principiu acopera cam 80% din suprafața acestuia.

Asta mi se pare un lucru foarte interesant. Indiferent că restaurantul se află și la 10 km de tine poți comanda de la el. Din câte am văzut mâncarea vine caldă și fierbinte de fiecare dată. Ceea ce este o mare bilă albă pentru Bolt Food.

Nici mie nu îmi convine sa fiu limitat din acest punct de vedere și să comand de la restaurante doar din vecinătate. Nu am înțeles nici eu de ce se întâmplă asta și care e ideea de nu renunță la ariile de livrări sau măcar să le mărească.
Dar să revenim la oile noastre. Bolt Food în contextul pandemiei de covid-19 pune accent pe siguranța clienților și oferă livrare fără contact. Momentan doar prin intermediul cardului bancar se pot achita comenzile realziate prin intermediul aplicației.

Bolt Food nu a implementat încă plata cash și nu știu dacă o vor face. Sper să o facă curând. Mi-ar plăcea să existe și plată cash să fie două modalități de plată așa cum regăsim la Glovo, FoodPanda, Takeaway, Tazz by Emag.
Taxa de livrare.


Bolt Food are cea mai mică taxă de livrare de pe piață și asta îl face special. Multe restaurante care sunt situate de tine la 1,2,3 km au zero taxă de livrare iar cea mai mare parcă am văzut că e 6 lei. Comanda minimă este de 30 de LEI. Indiferent dacă cumperi un produs de 15 lei îl vei primi acasă dar mai trebuei să achiți încă 15 LEI în plus pentru a întruni condiția de 30 LEI. Comenzile sub 30 de LEI vor fi tarifate extra.
Aici este puțin de discutat. În opinia mea este o valoare în regula 30 lei per comandă, însă ar fi putut fi și redusă la un 15, maxim 20 de LEI.

Pe de alta parte există și lucruri care nu m-au încântat la Bolt Food

Ce nu îmi place la Bolt Food? De multe ori când voiam să comand ceva, nu am reușit deoarece unele restaurante nu vor să accepte comenzi. Ori eu stau și mî întreb. Nu e interesul lor să accepte comenzi să facă profit? Au ajuns companiile private în speță restaurantele să limiteze plasarea comenzilor sau interzicerea lor? Când există o goană mare după bani. Sper cumva să se lucreze la acest aspect.

Nu am înțeles nici eu exact care sunt motivele dacă sunt niște motive anume. Dar e bizar să nu poți comanda de la un restaurant anume și să citești în partea de jos ,,Momentan nu acceptăm comenzi”. Așa ceva nu există la platformele de food delivery menționate mai sus.

Ar trebui Bolt să găsească o soluție să nu mai limiteze oameii în a comanda să poate comanda toți pentru că până la urmă noi plătim pentru aceste produse nu sunt gratis. Asta ar trebui să se înțeleagă și să fie clar. Așa cum alte platforme reușesc să preia orice comandă așa ar putea face și Bolt Food dacă se va dori bineînțeles.

Bolt Food nu are un call center unde să suni să vorbești cu un operator ci doar să folosești chatul lor. Chiar și așa suportul tehnic este unul bun.
Dacă ai primit un produs lipsa sau un meniu greșit faci o sesizare și imediat ți se va răspudne și soluționa problema și nu ți se va autoriza tranzacția respectivă banii vor rămâne în contul tău bancar. Sau dacă primești un alt produs vei primi în cont suma respectivă (Balanță Bolt) iar tu vei putea iniția o nouă comandă în care vei plăti în minus conform cu valorea din cont. Restaurantele fac tot posibilul să țină cont de indicațiile date de client prin intermediul aplicației și să prepare mâncarea corespunzător.

Concluzii

Bolt Food e un serviciu de food delivery bun care devine din ce în ce mai puternic în București și care sper eu să își extindă aria de livrare să acopere tot Bucureștiul și de ce nu să ajungă și în alte orașe ale țării. De asemenea sper să și atragă cât mai multe restaurante pentru a deveni partenere Bolt Food. iar referitor la implementarea plății cash. Am convingerae că cei de la Bolt vor lucra la acest aspect. Eu recomand Bolt Food pentru diversitatea de restaurante, pentru seriozitate și pentru taxa de livrare mică.

Aplicația o găsiți aici https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bolt.deliveryclient&hl=en_US&gl=US

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

One Thought to “Review – Bolt Food, o nouă platformă de food delivery devine din ce în ce mai puternică”

  1. Ramona

    super, chiar o sa incerc platforma!

Leave a Comment