Ce greseli trebuie evitate la examenul auto (traseu)?

Dă şi tu share articolului

Cu siguranță fiecare dintre cei care doresc să obțină permisul de conducere își pun această întrebare. Ei bine, examenul auto bate la ușă și ai emoții?

La proba practica (traseu) se poate pica din greșeli care poate că par minore.
Care sunt greșelile cu care poți pica la proba practică?

  • Plecarea de pe loc cu frâna de mână trasă. Există persoane care chiar dacă se asigura, semnalizează iau de volan spre stângă pentru a se repune pe snesul de mers uită frâna de ajutor trasă. În aceste condiții pe lângă faptul că se dau 3 puncte cei care vin din spate sunt nevoiți să frâneze iar tu vei fi penalizat cu 21 de puncte pentru neacordarae de prioritate.
    De asemenea, ne cuplarea centurii de siguranță, reglarea scaunului și a oglinzilor retrovizoare atrag după sine 9 puncte. Folosirea incorectă a treptelor de viteză 5 puncte.
  • – Circularea cu 40 km/h sau 50 km/h la trecerile de pietoni în localitate unde nu sunt pietoni care să fie nevoiți să traverseze poate să te pice. De ce? În lege scrie clar că în localitate viteza maximă admisă la trecerile pentru pietoni este de 30 km/h și în afara localităților 50 km/h. Prin urmare sfatul meu dar cu siguranță și al instructorilor dvs este acela de a reduce viteza când vă apropiați de o trecere indiferent dacă sunt sau nu mașini parcate pentru a evita posibilele situații periculoase. Examinatorul va aprecia asta.
  • Dacă un pieton traversează neregulamentar strada prin locuri nepermise nemarcate corespunzător iar voi nu încetiniți pentru a-l lăsa să traverseze veți fi picat fără discuții. Da, este adevărat pietonul nu are dreptul de a traversa strada unde nu sunt treceri de pietoni, dar nici noi să îl călcăm cu mașina.
  • Dacă sunteți pe o stradă cu vehicule parcate pe sensul dvs. de mers deci sensul de mers fiind obturat iar din sens opus vine o altă mașină. Trebuie să vă opriți și să cautați un loc unde să vă retrageți pentru lăsa pe cel din sens opus să treacă și să-i faceți loc. În caz că nu-i faceți loc polițistul examinator va vedea și va călca frâna iar dvs. vezi pica examenul. Motivul? Neacordare de prioritate.
  • Dacă aveți verde la semafor iar intersecția e parțial blocată sau blocată total, nu pătrundeți în ea. Dacă veți pătrunde veți fi oprit și veți pica examenul.
  • – Manevrele de parcare – Dacă nu reușiți să faceți manevra de parcare nu mai forțați. Dacă veți lovi bordura veți fi picați în marea majoritate a cazurilor. De ce? Se consideră că puteți lovi altă mașină. Sau dacă polițistul examinator vă pune mâna în volan ori va calcă frâna la o manevra de parcare/garare la fel puteți fi picați fără drept de apel.
  • Plecarea în rampă. La plecarea în rampă trebuie să țineți cont de câteva aspecte importante. Mai bin turați mașina la 3000 rot/min și ridicați ambreiajul ușor mai ales dacă rampa are un grad de declivitate ridicat. Dacă mașina pică în spate și examinatorul acționeză comenzile mașinii în speță frâna puteți pica.
  • Dacă există o groapă în carosabil iar dvs. nu o încadrați între roți și găsiți varianta de a o coli prin stânga existând și altă posibilitate. Călcând peste linia continua (dacă există) atarge după sine nepromvoarae examenului.

În speranța că acest articol v-a fost de folos. Dați un share și un like articoluui

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment