Cum să iei traseul (proba practică) din prima

Dă şi tu share articolului

Mulți candidați care urmează să dea traseul își fac o sumedenie de gânduri. Pe bună dreptate ținând cont că este vorba de un examen și doar cuvântul examen te sperie, îți dă emoții.

Una dintre principalele condiții ar fi să ne dorim foarte mult să obținem permisul de conducere, și nu altcineva pentru noi. Dorință să vină doar și doar de la noi.

Al doilea lucru este reprezentat de panică. Întrarea în panică și faptul să cazi pradă emoțiilor este o greșeală mare care poate duce la picarea examenului. Știu că este greu să îți păstrezi calmul și luciditatea în examen. Calmul și stăpânirea de sine.

După ce ai promovat examenul teoretic și te-ai programat pentru examenul practic este foarte indicat să îți mai iei câteva ședințe pentru a-ți intra în mână cu tot ce înseamnă condusul mașinii. Iar deprinderile care le-ai învățat în școala de șoferi sa iti fie bine fixate.

Este drept că ședință de perfecționare costa, nimic nu este gratis dar te vor ajuta atunci când vei susține examenul practic și vei fi familiarizat cu manevrele la traseu

Ca sfaturi

Învățatul și repetarea este mama învățăturii. Cei care au posibilitea, pot merge în poligon să exerseze manevre.
Nu mergeți la examenul auto fără să aveți încredere în voi și în ceea ce puteți. Este recomandat să vă mai cumpărați ședințe și să rugați instructorul auto să vă ducă în zonele de examen. De ce este recomandat să vă mai cumpărați ședințe? Pentru a vă întra în mână cu deprinderile.

Polițistul examinator nu este acolo ca să îți bagi bețe în roate sau și să te pice fără un motiv întemeiat. El doar vă examinează deci nu trebuie să vă impacientaţi. Examenele auto începând de acum 3 ani sunt filmate deci dacă consideraţi că aţi fost picaţi pe nedrept puteţi contesta în instanţă. Imaginile vor fi stocate 6 luni așa cum prevede legea.

Poliţistul va interveni doar în situațiile în care el vede că vei fi un șofer bun, nu acorzi prioritate pietonilor, vehiculelor etc. Cum spuneam polițistul este acolo ca să mă examineze să urmărească deprinderile dvs în cea ce priveşte condusul maşinii. Trebuie să știi să controelzi mașina, să cunoşti regulile de circulație care la învățat la orele de legislație rutieră precum și și la conducerea practică cu instructorul.

Dacă nu sunteți mulțumit de instructor alegeți un alt instructor auto. Există din păcate și instructori auto care nu dau dovadă de profesionalism și nu au acele noțiuni de psihologie pentru a te ajuta să te simți mai confortail cu tine.
La examenul auto este important să mergeți odihniți. Lipsa de odihnă te va face să nu te concentrezi la condus, la manevrele care le vei efectua în traseu și șansele să pici acest vor fi mari.

Dacă îi vei demonstra că știi să circuli în trafic in deplină siguranță atât pentru tine cât și pentru ceilalți participanți la trafic și te vei încadra în maxim 20 de puncte de penalizare vei obține permisul de conducere, deci vei fi admis.

Dar în condițiile în care tu nu ești stăpân pe tine ai emoții faci greșeli foarte multeeste clar că nu vei promova acesta examen. Nu trebuie să intri în panică pentru că nu este un capăt de țară. Până la urmă asta reprezintă instruirea ta practică pregătirea ta de care ai avut parte până în acel moment.

Așadar trebuie să te pregătești în continuare temeinic şi să îţi mai cumperi ore suplimentare până când teama, emoţiile vor dispărea. Succesul va venii.
Este adevărat orice şut în fund este un pas înainte. Totul ţine de tine de ambiţia ta. Ambiţia şi perseverenţa, sunt cuvinte extrem de importante pentru realizarea unui obiectiv, şi atâta timp cât vei pune în practică atât ambiția cât și cunoștiințele dobândite la orele de pregătire practică vei lua permisul de conducere cu brio.

Sunt convins că toți își doresc să obțină permisul de conducere din prima. Dar de multe ori obținerea permisului de conducere din prima pentru unele persoane nu este un lucru bun, și asta vedem pe șosele. Eu cred că un cursant trebuie să devină din ce în ce mai bun în condus, să fie conștient de pericolele care se vor ivi în trafic. Prin urmare, nu este neapărat relevant dacă iei din prima, a doua, a treia, ci să iei pe merit pe cunoștiințele tale pe abilitățile tale de condus. Știu că mulți cad în depresie după primul examen ratat. Nu aveți de ce. Viața merge înainte.

Un examen nepromovat nu este sfârșitul lumii.
Sper ca aceste sfaturi să îți vină în ajutor și să promovezi examenul de conducere cu succes și sa iei permisul de conducere mult visat.
Daţi şi voi un share şi un like pe butoanele de mai jos.


Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment