De ce să investești în sisteme de dezinfectare UV pentru dispozitivele tale mobile

Dă şi tu share articolului

Pe măsură ce revenim la o anumită viață firească, a rămâne în siguranță înseamnă mai mult decât a purta o mască de a te proteja. Astfel, investiția într-un mic device smart care poate face o diferență în protejarea contra bacteriilor și virușilor ar trebui să existe, mai ales în contextul pandemiei de covid-19.

Poate prima metodă la îndemâna oricui este aceea de a-ți îgieniza bine și frecvent obiectele cele mai folosite și, desigur, atinse. „Ar trebui să ne concentrăm asupra menținerii igienizării pe elementele cu care intrăm în contact cel mai frecvent – cum ar fi telefoanele, cheile, clanțele, robinetele, tastaturile computerului, mousul etc”, a spus Dr. Andrew Pavia, șef al diviziei de boli infecțioase pediatrice de la Universitatea din Utah. „Într-adevăr, când a fost ultima dată când majoritatea oamenilor și-au curățat telefoanele?”, adaugă el.

Și din moment ce ștergerea telefonului cu un ștergător dezinfectant produce rezultate incoerente, multe companii au început să fabrice carcase de igienizare UV – care sunt capabile să omoare până la 99,9% din microorganisme (inclusiv germeni și virusuri) care trăiesc pe telefonul tău. Samsung a atras atenția recent cu un astfel de dispozitiv.

Ce tip de UV este potrivit pentru dezinfectare

Deși există mai multe tipuri de lumină UV (clasificate în funcție de lungimea de undă), lumina UV de lungime de undă scurtă (UV-C) este cunoscută sub numele de lumină „germicidă UV”.

Conform studiilor, aceste lungimi de undă scurtă ale luminii – care măsoară între 200 nm și 300 nm – sunt puternic absorbite de acidul nucleic al microorganismelor. Și la fel cum razele UV mai puternice îți afectează celulele pielii, ceea ce duce la arsuri solare, lumina UV-C în mod similar dăunează și ucide microorganismele la nivel celular – distrugând acizii nucleici și perturbă ADN-ul germenilor.

Tehnologia UV se regăsește în multe spitale din Europa de vest și din SUA pentru omorârea germenilor, virușilor. Ei bine, oamenii de știință folosesc lumina UV pentru a ucide bacteriile și virusurile de când Niels Finsen i-a descoperit eficacitatea împotriva tuberculozei (o descoperire care i-a adus premiul Nobel în 1903). În aceste zile, oricine – nu doar oamenii de știință premiați – poate folosi lumina pentru a combate germenii.

Cum funcționează un astfel de dispozitiv

Un exemplu de astfel de device ar fi o cutie care folosește lumină UV-C pentru igienizarea în siguranță a dispozitivelor tale și a altor obiecte personale mici (smartwatch, căști, carduri și orice altceva încape în dispozitiv).

Gândește-te la el ca la un pat de bronzare de dimensiuni mici, pentru telefon. Produsul susține că elimină 99,9% din germenii casnici în mai puțin de 10 minute, folosind lumina UV-C, o lumină ultravioletă de lungime de undă scurtă, care s-a dovedit a neutraliza microbii aerieni, astfel încât să devină inactivi și inofensivi.

Un studiu din 2018 efectuat la Centrul de Cercetări Radiologice de la Universitatea Columbia din Irving Medical Center a descoperit că lumina ultravioletă continuă „poate ucide virusurile gripei, fără a dăuna țesuturilor umane” și că „poate oferi o soluție cu costuri reduse pentru eradicarea virusurilor aeriene din spațiile publice interioare”.

Potrivit studiilor un astfel de dispozitiv curăță mai bine telefonul decât o fac șervețelele igienizante. Pătrunde în unghiurile mai ascunse ale telefonului, pentru a te asigura că telefonul este curat și igienizat.

Voi ați proceda așa achiziționând un asemenea dispozitiv UV?

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment