Review – BMW M8 Gran Coupé – Sportivitate, eleganţă şi dinamism pe viitorul model

Dă şi tu share articolului

Review – BMW M8 Gran Coupé – Sportivitate, eleganţă şi dinamism pe viitorul model

Dacă până acum ne-am obişnuit cu autoturismele din gama M a celor de la BMW a venit timpul să dezbatem puţin noul model BMW M8. BMW M8 Gran Coupe este noul concept al bavarezilor ce a fost dezvăluit la salonul auto de la Geneva. BMW M8 a fost prezentat oficial la Salonul auto de la Geneva.

BMW Seria 8 este de departe un autoturism din gama premium şi aceasta va prelua rolul de navă-amiral a portofoliului BMW. Ca să descriu pe scurt BMW M8 aş spune că este un autoturism ce combină sportivitatea şi eleganţa, toate astea definesc noul concept M8. BMW M8 Gran Coupé Concept este o nouă perspectivă a celei mai moderne şi atrăgătoare, poate chiar exotice versiuni a modelului nou bavarez BMW Seria 8.
BMW M8 Gran Coupe a fost desenat urmând noua filosofie de design ce a fost lansată în trecut pe modelele din gama Seria 8 Concept.
Designerii de la BMW vor să scoată în evidenţă ,,suprafeţele expresive” mizând în mod clar pe acest aspect.  Prizele de aer sunt supradimensionate  accentuează sportivitatea automobilului şi mai mult în zona din faţă.Conceptul M8 Gran Coupe va avea ca misiune pregătirea lansării viitoarei serii 8. BMW M8 Gran Coupe se va bate acolo sus cu Porsche Panamera şi Audi A7.
Momentan cei el a BMW nu au făcut publice informaţii cu privire la performanțele noului Coupe premium şi nici despre motoriări sau interior. Trebuie menţionat că BMW Concept M8 nu intră în categoria maşinilor full electrice sau hibride.
Exterior
Pe noul concept M8 Gran Coupe,  contururile grilei radiatorului se lărgesc pe măsură ce coboară spre drum. Principalele detalii ce ies în evidenţă sunt: plafonul din plastic ranforsat cu fibră de carbon, oglinzi exterioare aerodinamice, etrierii aurii, culoarea Saleve Vert şi alte trucuri de design care le vom explica mai jos. Privită din exterior maşina iese în evidenţă prin agresivitate. Capota are nervuri bine conturate şi ne subliniază în mod clar din plin sportivitate. Radiatorul şi nările tipice de la BMW cu acele fante pentru permiterea intrării aerului sunt ieşite puţin în faţă. Acestea se închnid şi se deschid dîn funcţie de condus. Totodată cu noile trucuri de design se accentuează centrul de greutate ce este coborât.
Blocurle optice poate seamănă puţin cu cele de pe modelele noi Audi dar sut unice şi arată bine. Faruri ce înglobează tehnologia LED. Tehnologia este familiară de la modelul de anduranţă de la M8 GTE. Blocuriole optice sunt galbene exact ca pe modelul de curse M8 GTE.
Sub radiator avem o altă zonă de evacuare destul de mare ce iese în evidenţă şi alte două zone cu un fagure destul de mare sub faruri. Sub faruri regăsim bara frontală ce preia şi ea dinamismul care îl regăsim pe toată maşina.
Din laterale silueta tipică BMW se poate observa dar nimic special în asta. Elementele cromate se regăsesc şi ele pe uşi şi totodată ne subliniază că ne arată din start că este o maşină premium.Din spate observăm că lucrurile se complică în sensul că există stopuri total diferite faţă de ce am fost obișnuiți la BMW. Stopuri lungi ce se prelungesc pe aripile din spate şi un eleron pronunţat la sfârşitul haionului.  Silueta din spate, linia cursă  a acoperișului crează silueta de coupe sportiv şi elegant în acelaşi timp. Alte scobituri le putem observa sub stopuri iar între ele sunt încadrate cele 4 ţevi de evacuare. M8 Gran Coupe este vopsit în culoarea Saleve Vert şi în funcţie de lumină care se reflectă culoarea se schimbă sau cel puţin aşa pare din verde în albastru gri.
BMW M8 Gran Coupe reprezintă un nou concept inedit ce înglobează agresivitate, sportivitate şi dinamism.Legat de interiorul noului BMW M8. Oficiali ide la BMW nu au dat informaţii cu privire la noul model şi nici despre versiuni de echipare şi motoare.

Păreri BMW M8
Ca şi părere personală. BMW M8
Coupe este o maşină ideală pentru cei care au bani  şi vor o maşină
sport. Fără îndoială această maşină se adresează celor care caută ceva
special şi care vor să iasă în evidenţă. BMW M8 reușește acest lucru să
ofere ceea ce ceri.

Concluzii,
BMW M8 este o maşină Coupe, sportivă de calitate premium spre luxury. Design-ul atractiv şi unic al noului BMW M8 Gran Coupe îmbină valorile gamei BMW M8 prin eleganţă, lux şi sportivitate creând o un design unic captivant al acestui model de senzaţie din gama premium-luxury. BMW M8 Gran Coupe este o prezenţă unică ce ne aduce o experienţă de neuitat. Autoturismul de faţă se pretează atât oamenilor care vor o maşină pentru a epata. O maşină ce îţi va răspunde așteptărilor tale fiind atât de oraş cât şi pentru navetă şi chiar pentru concedii asta dacă nu vei căra multe lucruri întrucât portabajaul este tipic pentru o maşină sportivă Coupe.

BMW M8 Gran Coupe va fi lansat şi va apărea pe piaţă începând cu anul viitor. Până atunci rămân modelele existente din gama M.  Modelul de faţă va completa familia BMW Seria 8.

Daţi şi voi un share şi un like postării

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment