Renault explică de ce Dacia e ieftină: piesele sunt „la mâna a doua”

Dă şi tu share articolului

Mașinile Dacia sunt mai ieftine decât cele Renault. de ce? Pentru că francezii folosesc componente mai vechi și de aici rezultă și prețul mai mic comparativ cu cele renault.

Cum nu ne-am fi așteptat Renault explică ca piesele sunt ,,la mâna a doua”. Se mai adaugă și calitatea slabă a materialelor la interior cu toate că în ultimii ani acestea s-au îmbunătățit semnificativ rămâne totuși o mașină low cost accesbilă celor cu un buget restrâns pentru achiziționarea unui autoturism.


Noua Dacia Sandero pentru 2020 va fi dezvoltată pe o platformă desutl de folosită de gruul Renault – NIssan. Este drept că până acum nu s-a vorbit despre platforma CMF pentru mașinile Dacia dar iată ca acum se discută din ce în cee mai frecvent.

Care este explicația pentru Dacia care are un preț mic pe piață și este o mașină Low Cost?
În afară de Dacia Duster care are o limită de preț de 20.000 de euro cam atât cât au mașinile din categoria middrange, Dacia a reprezentat un brand mereu low cost Asta contra celor care zic că-i „smart choice”. Kassai a explicat cum se vede situația din interiorul companiei.


Și dupa cum declara și Ali Kassai: „Vânzările Dacia sunt în calculele Renault în ceea ce privește strategia pentru respectarea normelor de poluare. «Tehnologia testată» a Dacia înseamnă că am amortizat cheltuielile [de cercetare și dezvoltare – n.r.]. Ali Kassai, vicepreședinte responsabil de planificarea produselor și programelor Renault. Ceea ce ne duce în prezent, când se vehiculează că Dacia va lansa mașini hibride și electrice. Până și șeful diviziei locale a vorbit despre ele, dar că așteaptă ca piața să fie pregătită.

Renault are probleme și se aștaptă la un declin al vânzărilor între 3% și 5% în acest an. Cu toate că în acest an în luna iunie, comania a abandonat obeictivul de a obține o creștere a veniturilor înainte de efecele cursului de schimb.

Rămâne de văzut dacă grupul Renault Nissan își va forma o strategie clară de vânzări pe termen scurt sau mediu. Cert este că mașinile low cost s-au vândut foarte bine atât în România pe piața autohtonă dar și în Europa de Vest și încă se vând.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment