Războiul dintre servicii ca Netflix și cinema-ul clasic n-ar trebui să existe

Dă şi tu share articolului

Netflix este unu dintre cele mai mare site-uri din lume unde poți vedea filme, emisiuni Cu cât crește Netflix mai mult, cu atât mai mult se intensifică veșnica discuție video streaming vs. cinema. Era de așteptat să existe acest conflict având în vedere că s-a schimbat ceva. Este netflix free? Nu, pentru asta trebuei sa achizitioenzi un abonament netflix.

Streamigurile pe Netflix sunt considerate fluxuri noi decât vizionatul unui film la un cinema. Și asta poate genera eterne discuții și controverse.
Aceste conflcite le regăsim în presa tscrisă, online și altele.

Este un conflict între chestiile tradiționale și cele futuriste. Și este de la sine înțeles că multe persoane nu vor accepta o schimbare rapid. Cumva există și această supoziție conform căreia cinematografele clasice sunt pe cale să dispară, dar nu va fi așa. Întotdeauna vor exista și nu cred ca are cineva interes în asta. E drept că la ora actuală serviciile ce oferă streaming primează față de cinemaul clasic din rațiuni foarte clare.

Netflix se bate de mult timp cu așa zisele ,,reguli tradiționale”. Și acest serviciu vrea să-și promoveze filmele ca acestea fie eligibile pentru marile festivaluri de film cumar fi cel de la Cannes etc. Spre deosebire de filmele Oscar au o condiție clară ca un film să ruelze minim o săptămână în cinematografe. Netflix vrea să profite e asta, și e aici și criticile care au apărut în mediul online și nu numai.

Steven Spielberg a anunțat faptul că va lansa o petiție pentru Academie conform căreia nominalizările pentru Netflix să fie interzise dacă nu vor rula măcar o lună în cinematografe, iar mai a poi să fie disponibile în mediul online.
Oare cei de la Netflix doresc așa ceva? EI bine nu, interesul lor este acela de a încerca cumva să eludeze, dar într–o formă legală găsind o poriță pentru a nu se întâmpla asta.

De cealaltă parte, Martin Scorsese lansează The Irishman pe Netflix, pentru că termenii companiei sunt buni. Scorsese a avut nevoie să lucreze cu cineva care să-i ofere libertatea de a face filul așa cum îl dorește și se pare că Netflix a fost singurul care n-are o problemă să ofere libertate deplină.

Cu siguranță e ușor să critici pe cinefilii care nu apreciaza cinematografia. Spielberg total altă percepție, pentru că nu sunt expuși la aceleași condiții.
Dar să ne gândim și la cinematografe. Nu toate sunt foarte ocnfortabile așa cum poate se așteaptă mulți. Fie sunt mici, fie ai parte de persoane care fac gălăgie, mizerie și lista poate continua.
Și vă dați seama, mulți caută confortul de acasă fără chirăituri de copii, mizerie ș.a.m.d.

Platformele de streaming au fost create cu scopul de a aduce oamenilor confortul pe care aceștia îl caută în fața unui film bun. Este exact varianta DVD-urilor sau a Blue Ray- urilor doar ca subn o alta formă mult mai modernă adaptată zilelor de azi – streamingul video. Cu toate astea se pierde socializarea. Mersu la cinema este o chestiune culturală. Plus că la cinema ruelază o multitudine de filme foarte bune și nu trebuie ratate.
Rămâne ed văzut cum vor evolua lucrurile între Netflix si Cinema.

Dați și voi un share și un like !

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment