Cum poți plăti cash la Uber și de ce există opțiunea asta în România

Dă şi tu share articolului

Înainte de toate vreau să vă spun de la bun început că serviciile de ridesharing au fost gândite ca să accepte plăți doar prin intermediul unui card bancar.
Ei bine, dacă ai mers vreodată cu Uber știi că plata se face de pe un card. Dar de doi ani de zile se poate plăti și cash (numerar) la Uber. Sună bine nu? Serviciul e derulat în parteneriat cu BCR.

FIe că primești un cod promoțional atunci cân mergi prima dată cuUber sau cineva ți-l oferă în aplicația Uber în aplicația Uber tot trebuie să ai un card, ca să poți călători cu Uber. Cum românii sunt destul de conservatori când vine vorba de folosirea cardului pentru efectuarea plăților att pe itnernet cât și la POS, compania semnat pentru un parteneriat cu BCR, prin care “introduce” și plata cash, la șofer. Exact ca la șoferii de taxi. Proiectul se numește “De la cash la card” și e un program pilot, care le permite celor care nu au încercat Uber, pentru că nu au un card sau sunt reticenți, să folosească serviciul și să plătească numerar. Serviciul este disponibil 15 septembrie 2017.

Personal consdier că această idee a fost una inspirată menită să vină în sprijinul celor care dorsc să folosească serviciile de ridesharing ca Uber dar nu doresc sau nu au bani pe card suficienți pentru a plăti cursa. NU toata lumea face cumpărăturile cu cardul și plătește cu cardul. Există foarte mulți oameni care preferă plățile în numerar (cash).

Totuși, lucrurile nu sunt atât de simple ca și cum te-ai urcat într-un taxi obișnuit. Proiectul din câte vam vazut a disponibil pentru un număr limitat de utilizatori dar nu și în prezent. Acum lucrurile stau altfel, plata în numerar este disponibilă peste tot. Chiar dacă compania susține că nu controlează modul în care ai acces la opțiune. Utilizatorii care vor putea să folosească noua metodă sunt informați când este disponibilă. La fel și șoferul va fi informat după ce-a acceptat cursa. Ceea ce mi se pare un lucru foarte bun de ambele părți.

Însă toate tranzacțiile cu numerar vor fi înregistrate digital și vor fi contabilizate, iar utilizatorii vor primi chitanța pe mail de la Uber fiecare cursă. Practic Nu se schimbă decât modul în care achiți cursa.

Acest proiect pilot nu este în premieră în Româania și a mai fost încercat în alte țări. Scopul final e ca utilizatorul să înregistreze un card, dar și să poată exista o opțiune pentru cei care au plăți blocate pe card, dar au nevoie de transport.

În România ca și în multe țări ale lumii posesorii de card sunt reticenți la plăți online au să-și înregistreze contul în vreo aplicație. Lucru perfect firesc și de înțeles având în vedere că au existat o mulțime de fraude bancare și cine dorește să fie o victimă a hackerilor să piardă banii? Vă spun eu nimeni. Uber încearcă să atragă mai mulți utilizatori pe-o piață în care Bolt se luptă pe preț, iar firmele clasice de taximetrie au un control mai mare al pieței de transporturi persoane.

Cum poți plăti cash în Uber

Inată ce trebuie să faci pentru a plăti numerar la Uber.

După ce vei descarca din Google Play Store sau App Store aplicația Uber, va trebui să îți faci un cont și ulterior pentru a alege numerar, va exista în aplicație opțiunea, sub cardul sau cardurile deja înregistrate (dacă deja ai înregistrat un card).

După ce introduci destinația către care te îndrepți în câmpul ”Unde mergi?”

Va trebui să apăsați un tap în partea de jos a ecranului (sub opțiunile Uber disponibile în orașul tău) pentru a selecta metoda de plată. Dacă nu ai introdus un card bancar în contul tău, opțiunea de plată în numerar va fi selectată automat. La Uber vezi înainte de cursă cât va trebui să pltești ulterior vei apăsa pe CONFIRMA UberX și vei vedea opțiune NUMERAR.

Cursa se va derula ca de obicei, doar că la final ar trebui să-ți cauți banii cash și să plătești, apoi șoferul să aibă rest sau tu bani ficși. Poți lăsa și bacșiș.
La sfârșitul călătoriei, în aplicația șoferului partener Uber va apărea un ecran verde (cash) care îl va notifica pe acesta că pasagerul va plăti tariful călătoriei în numerar.

Suma finală de plată ia în considerare eventualele reduceri sau coduri promoționale pe care le-ai introdus în contul tău de utilizator în aplicație.

De exemplu, dacă beneficiezi de o reducere de 10 lei la prima ta cursă Uber, iar pe ecranul aplicației șoferului tău partener apare suma de 11 lei, înseamnă că valoarea totală a cursei este de 21 lei. Așadar plătiți suma afișată pe ecranul gadgetului șoferului partener. Șoferii sunt obligați să îți dea rest dacă nu ai schimbat.

Dacă veți încărca unul Visa emis de BCR (prepaid, debit sau card) până pe 15 noiembrie, vor primi automat cinci călătorii gratuite disponibile. Promoția va fi disponibilă celor care încearcă Uber folosind cash, după care introduc în aplicație un card BCR Visa prepaid, debit sau credit.

Opţiunea de a plăti şi cu numerar pentru curse există în peste 45 de ţări din toată lumea, inclusiv UE. În Franţa, 14% din utilizatori îşi adaugă un card în aplicaţie după a cincea cursă, în Marea Britanie, 23% din utilizatori fac la fel, în timp ce în Germania (Berlin), 75% din utilizatori fac asta.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment