Cum îți ”îngheți” tab-urile în Google Chrome, îți faci sistemul mai rapid economisind resurse și autonomie totodată.

Dă şi tu share articolului

Dacă navighezi forte mult pe internet sunt șanse mari să folosești poate cel mai popualr browser Google Chrome și să ai foarte multe tab-uri deschise. Acestea consumă foarte multă energie și îți fac sistemul surprinzător de lent, dar există o soluție. E drept că atât Google cât și alte browsere scot updateuri mereu pentru a reduce consumu lde resurse și a mări viteza.

Știi acel moment când găsești un articol interesant pe itnernet pe care l-ai descoperit în urmă cu o săptămână și nu mai știi unde e. Este foarte ușor să ajungi la câteva zeci de tab-uri deschise. Indiferent dacă multe dintre ele sunt utile sau inutile, un lucru este sigur, consumă energie și resurse.

Totșu există o soluție pentru a nu-ți închide nicidoată taburile accesate. Acesta este înghețatul acestora. Practic se referă la suspende iaR aceasta pare destul de abstractă la prima vedere, dar este mult mai benefică decât ai crede.

Cu alte cuvinte transpuenrea tab-rilor deschise care sunt accesate de către utilizator din nou în momentul în ai redeschis tab-ul. În acest mod nu vei pierde niciodată ce ai deschis în urmă cu o lună, dar nici nu-ți va mai consuma resurse. În plus, informațiile tale sunt în permanență la un click distanță. Este foarte interesantă ceastă opțiune pentru că vei avea un browser care va rula foarte rapid, acelea e și rolul înghețării taburilor (freezing tabs).

Totuși nu poți face asta oricum, trebuie să instalezi o extensie din Chrome Web Store pentru Google Chrome – Great Suspender. O descarci gratuit. Extensia este promovată ca un instrument pentru a-ți face sistemul mai fâșneț și o sa vezi asta cu ochii tăi.

Deci odată ce o vei descărca și instala vei avea toate tab-uriel deschise înghețati. Ai ca opțiune să alegi asta să se aplice după două ore sau chiar mai multe. De asemenea poți adăuga și tabri ca excepții dacă dorești asta. Există pagini web vrei niciodată înghețate. Pentru a face asta, după instalarea extensiei. Tot ce trebuei să faci este să dai un click în Google Chrome pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus.

În mod implicit toate taburile sunt înghețati cele care nu le-ai accesat foarte recent.

Deschide The Great Suspender din dreapta sus cu un click și optează pentru Settings. Când ai ajuns la o interfață precum cea de mai jos, poți umbla la mai mulți parametrii sau îi poți lăsa pe toți așa. În partea de jos tastezi domeniile pe care nu le vrei niciodată înghețate. În partea de sus îți alegi timpul după care sunt înghețate taburile. Modificările se fac în timp real.
Asta este tot.

Dă și tu un share și un like!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment