Cea mai mică mașină electrică de la Toyota cu două locuri, se aseamănă cu un Smart

Dă şi tu share articolului

Dacă până acum Citroen C-Zero sau Mitsubishi I-MIEV reprezentau cele mai mici mașini de oraș electrice, ei bine acum cei amatori de mașini electrice e vor bucura să vadă noua creație Toyota dezvăluită de curând la Tokyo pe numele său – Toyota EV Smart

Mașinile electrice au început să câștige teren în foarte multe piețe din întraga lume. Chiar și în România există modele electrice destul de populare ca Nissan, Chevrolet, Renault sau de ce nu BMW. Desigur există și modele de la Tesla, dar acolo deja vorbim de mașini premium la prețuri mari.

Cu siguranță producatăroii de autovehnicule electrice își vor diversifica portofoliul pentru a surprinde mai multe scenarii de utilizare. Până acum au fost încercări timide și au fost lansat câte un model, dar există șanse mari ca în viitorul apropiat producatorii de autoturisme să lanseze atât modele sedan, Crossover cât și SUV de ce nu și sport.

Din această ultimă categorie face parte și mașina din imaginea de mai sus. Cei de la Toyota au prezentat acest model în cadrul târgului auto de la Tokyo. În prezent nu se cunosc mutle detalii și specificații tehnice sau prețul.

Această mașină prezentată de Toyota face parte din categoria ultra-compact battery eelctric vehicle conform celor de la Toyota. În prezent există și anumite probleme ce țin de impactul care îl va avea în rândul oamenilor. Eforturile de marketing făcute de către cei de la Toyota pentru promvoarea acestei mașini vor gravita în jurul vârstinicilor din Japonia și nu numai.

Mașina poate fi considerată cu un Smart având în vedere că are doar două locuri, iar această mașina a fost gândite pentru a face curse scurte zilnice fiind o mașină strict de oraș cu o autonomie limitat până la 100 km cu o singură încarcare. Partea nasoala o reprezintă viteza maxima care va fi de 60 km/h.
Un alt scenariu promovat de Toyota constă în utilizarea mașinii ca pe un birou mobil.

Cu alte cuvinte poți merge la o întâlnire cu aceasta, iar spațiul din interior este arhisuficient pentru o discuție de afaceri. Mașina va fi produsă înceând cu a doua jumătate an ului viitor și sunt șanse mari să o vedem și în Europa și de ce nu România.
Probabil ca vor fi potențiali cumpărătri și în România dacă va apărea în reprezentanțele Toyota și nu va avea un preț piperat.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment