Merită să faci cumpărăturile în magazinele online?

Dă şi tu share articolului

De multă vreme m-am gândit să scru un articol despre cumpărăturile online. Iată că venit moentul să aflăm de ce e bine să ne facem cumpărăturile online. Dacă ai intrat pe acest articol merită să îl citești în continuare.

Tot mai mulți români doresc să facă cumpărăturile online decât pierzând timpul în magazine. Există încă mult scepticism cu privire la cumpărăturile online. Doar 1 din cinci români alege să cumpere online conform unei statistici de la INSEE. În principiu persoanele mai în vârstă au această teamă de a face cumpărăturile online. La polul opus peste 80% dintre oameni aleg varianta online în a cumpăra în țările din vest spre deosebire de România unde doar 18% aleg asta.

De ce să cumperi dintr-un magazin online?

Iată câteva motive care arată faptul că merită să achiziționezi produse dintr-un magazin online.

  1. În primul rând haide să ne gândim la timpul pe care îl economisim atunci când achiziționăm un produs online sau mai multe, ne mai fiind nevoiți să mergem în magazine mai ales după o zi de munc sau de facultate ori din varii motive și să pierdem timpul. Știi acel moment când pregeți să ieși din casă. Cred ca orice om vrea să aibe mult mai mult timp pentru el și familia lui, decât să îl piardă în magazine. Și totuși există încă destule persoane care doresc să vadă cu ochii lor produsul respectiv în magazin nu ilustriat în fotografiile de prezentare din magazinlele online.
  2. De cele mai multe ori vezi produsul sau produsele care ai de gând să le achiziționezi frumos prezentate în poze împreună cu specificațiile acestora. Poți sorta pe un anumit site de la preț crescător la preț descrescător și invers. De asemenea imediat găsești la o simplă căturare pe google ceea ce dorești să cauți sau în magazinul virtual respectiv. Poți să îți faci idee și să compari anumite produse în funcție de segmentul lor. Exemplu. Hardware IT, plăci video, hard diskuri, procesoare le poți adăuga la comparație.
  3. Suntem la finele lui 2019, există o multitudine de magazine românești de orice tip deci indiferent ce ai încap să cauți cu siguranță sunt șanse mari să găsești ceea ce căutai. Ai de unde alege. Nu mai sunt acele vremuri în care magazinele online își făceau apariția timid. Lucrurile s-au schnimbat mult între timp. Specialistii în comertul online vorbesc de un paradox. Suntem printre țarile cu cele mai multe magazine virtuale din Europa, aproximativ 5000 la numar, unele apreciate peste hotare, dar avem foarte putini cumpăratori. Situația pare să se schimbe din ce în ce mai mult
  4. Poți plăti cum vrei. Multe magazine online oferă ca modalități de plată fie cash (numerar) sau cu cardul de debit/credit ori chiar prin monede virtuale. Dacă vei alege să plătești cu cardul nu ți se va percepe niciun comision. Plățile online nu este un fenomen recent în lume dar pentru România da. Românii au descoperit plățile online târziu la mijlocul anilor 2000 însă acum situația stă destul bine. Doar 10%, dintre utilizatorii de internet efectuează plăți online, iar aceste cifre ne plaseaza pe ultimul loc in Uniunea Europeana. Neincrederea vine din lipsa de educatie, spun specialistii din domeniu. Cei mai mulți aleg să plătească ramburs la curier în detrimentul plății cu cardul. În alt articol o să vedem de ce să plătim cu cardul și nu în numerar la curier.
  5. Cu toate că nu vei avea produsul cumpărăat în aceeași zi, ți se va livra la ușă în 2-3 zile depinzând de magazin. Există totuși magazine precum Emag care pot livra produsele în aceeași zi seara la o taxa de curierat mai mare. Dacă ai ales să achiți ramburs la curier și te-ai răzgândit poți refuza să primești produsul semând pentru refuz. Dacă ai achitat deja produsul online și îl refuzați va puteți adresa magazinului pentru a vă returna contravaloarea produsului plătit anterior.

Cam acestea ar fi cele patru motive pentru a alege să îți faci cumpărăturile online și nu să mergi prin magazinele fizice. E bine că ai de unde alege de la magazine online de haine, încălțăminte, electronice, electrocasncie la pescuit etc.

Cu siguranță va ma itrece timp până vom ajunge la un procent bun pentru România privind cumpărăturile online. Chiar dacă cele mai multe magazine nu duc lipsa de cumpărători și fac profite bune în fiecare an există totuși această reticență a multora în a se avânta să cumpere online. Cert este că de Black Friday și în preajama sărăbătorilor importante numărul celor care cumpără online crește semnificativ.

În speranța că acest articol v-a fost de folos dați un share și un like!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment