Rabla electrocasnice 2022: Când se va desfășura prima etapă şi ce vouchere se acordă

Dă şi tu share articolului

Ieșenii se pot înscrie în prima etapă a Programului de Rabla pentru electrocasnice pentru alegerea voucherelor pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere/congelatoare începând de luni, 5 decembrie, ora 10:00.

Potrivit informațiilor publicate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), bugetul primei etape este de 25 de milioane de lei, iar alegerea voucherelor se va face în perioada 5 decembrie 2012, ora 10:00, și 9 decembrie 2012, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului.

În prima fază, voucherele sunt distribuite după cum urmează, pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic:

  • 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puțin noua clasă energetică C;
  • 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D;
  • 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E.

O rundă de selecție de bonuri în cadrul unei categorii are o durată de funcționare de cinci zile sau durează până la epuizarea bugetului alocat pentru runda respectivă.

Potrivit purtătorilor de cuvânt ai AFM, solicitanții se vor deplasa la unul dintre dealerii verificați pentru a achiziționa echipamentul necesar după ce lista persoanelor aprobate va fi publicată pe site-ul AFM.

Aceștia susțin că voucherele sunt valabile doar pentru a fi utilizate la comercianții validați timp de șapte zile începând cu ziua în care au fost validate de AFM.

Când au loc celelalte etape din Rabla Electrocasnice
Cea de-a doua etapă, selecția voucherelor pentru categoria laptopuri și tablete, se va desfășura în perioada 12 decembrie 2012, ora 10:00 – 16 decembrie 2012, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului de 10.000 mii lei.

Cea de-a treia etapă, care are un buget de 15.000 mii lei, va cuprinde și selecția de vouchere pentru categoria aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare. Aceasta se va desfășura între 19 decembrie 2022, ora 10:00, și 23 decembrie 2022, ora 23:59, sau până la epuizarea întregului buget.

În urma înregistrării în programul informatic, cuponul este nominal, netransferabil și utilizabil numai de către beneficiar.
Voucherele trebuie să fie utilizate la un comerciant verificat în perioada de valabilitate de șapte zile, care începe în ziua următoare validării lor de către AFM.
De asemenea, procedurile de obținere a echipamentului calificat trebuie finalizate în termen de 7 zile de la utilizare la un comerciant validat, precizează AFM.

Potrivit sursei citate, o persoană care a ales un voucher la prima ediție, dar care ulterior a decis să nu-l folosească, nu are voie să aleagă un alt voucher pentru aceeași categorie în același an calendaristic.

O persoană nu poate folosi același tip de voucher în același an calendaristic dacă a folosit deja unul din categoria respectivă.

Listele cu beneficiarii autorizați vor fi puse la dispoziție pe pagina specifică programului de pe site-ul instituției, www.afm.ro.

Administrația precizează: “Dorim să subliniem faptul că toate conturile de comercianți create în edițiile anterioare ale Programului rămân valabile și pot fi utilizate în sesiunile din acest an”.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment