Lensa AI, tot ce trebuie să știi: motivele de îngrijorare ascunse în aplicația care face valuri pe Facebook

Dă şi tu share articolului

În zilele noastre, tot mai mulți utilizatori aleg să “creeze artă” cu un singur clic, datorită popularității aplicațiilor de inteligență artificială.

Bineînțeles, o astfel de aplicație ar putea părea absurdă la început.
Oricine poate transforma o imagine banală într-o presupusă capodoperă fără nicio muncă sau abilitate în domeniul picturii, al graficii sau al manipulării fotografiilor, iar apoi se poate “lăuda” cu acest lucru pe rețelele de socializare.

Atunci când aleg să utilizeze o astfel de aplicație, utilizatorii ar trebui să fie conștienți de o altă componentă, mai tulburătoare, pe lângă considerația morală.

La ce riscuri te supui dacă descarci și folosești Lensa AI
O aplicație de editare a fotografiilor bazată pe inteligență artificială, numită Lensa AI, este accesibilă utilizatorilor de iPhone și Android.
În esență, trimiți o fotografie (sau mai multe fotografii) cu tine sau cu o altă persoană, iar apoi retușezi orice zonă care crezi că necesită acest lucru.

Firește, nu va face acest lucru degeaba, ci mai degrabă în schimbul a 8 dolari pe lună sau 30 de dolari pe an.

În plus, Lensa AI nu este chiar un concept nou.
Aplicația Prisma realizează în esență același lucru, deși la un nivel mai puțin sofisticat, și a fost dezvoltată de Prisma Labs în 2018 sub “cârma” dezvoltatorului rus Alexey Moiseenkov.

Să analizăm pericolele pe care vi le asumați de fiecare dată când utilizați Lensa AI, acum că știm ce este și cine a creat-o.

Citiți cu atenție secțiunea “termeni și condiții” înainte de a descărca programul care a “inundat” Facebook, pentru a fi conștient de permisiunile pe care i le acordați.

Ai putea la fel de bine să renunți la el după ce ai citit acea porțiune în aceeași propoziție cu “inteligență artificială”, dacă nu ai făcut-o deja.

Formularea este atât de vagă încât nu ar trebui să vă întrebați dacă, în viitorul apropiat sau îndepărtat, veți întâlni un personaj Hentai care să semene cu dumneavoastră, de exemplu. Pe scurt, veți oferi permisiunea aplicației și celor din spatele ei de a utiliza atributele feței dvs. pentru a antrena inteligența artificială.

Experții în securitate avertizează că Lensa AI poate utiliza imaginile pe care i le furnizați la discreția sa.

De exemplu, Olivia Snow, o cercetătoare de la UCLA, a afirmat că, chiar și după ce a încărcat poze cu ea însăși când era copil, software-ul ar produce imagini nud care seamănă foarte mult cu ea.

Potrivit expertului, în mâini greșite, un astfel de software ar putea fi folosit chiar și pentru a se răzbuna pe “Cel mai urât om de pe internet”, totul fiind ajustat pentru 2022.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment