Procesoarele produse de firma AMD, AMD Ryzen sunt disponibile la precomandă

Dă şi tu share articolului

Procesoarele produse de firma AMD, AMD Ryzen sunt disponibile la precomandă

Noile AMD Ryzen, noile procesoare cu siguranță vor fi un subiect de dezbatere pe foarte multe site-uri și nu numai.

Pe data de 22 februarie, aceste procesoare au fost prezentate oficial de către compania producătoare de procesoare și plăci video AMD. Așa cum a anunțat AMD, acestea pot fi găsite la precomandă chiar în România. Livrarea lor urmând să aibă loc în luna martie, începând cu 3 martie.

Dar de ce se numesc Ryzen 7? Ei bine, numele de Ryzen 7 este echivalentul la Intel Core i7 adică vârful gamei acestor procesoare.

Vom vedea în cele ce urmează care sunt principalele lucruri care au stat la baza producerii acestor procesoare de ultimă generație.


Procesoarele Ryzen 3 și 5 sunt concurente pentru Intel Core i3 și Intel Core i5. Sper să vedem în viitor care va fi performanța acestora cu cele din urmă. Sunt tare curios să văd cum va sta treaba. iar dacă lucrurile vor merge în direcția bună vânzările vor exploda la aceste procesoare pe piața din România și nu numai.

Nu este bine să generalizăm niciodată. Procesoarele AMD Ryzen 7 într-adevăr sunt destinate gaming-ului așa cum spun foarte mulți dat fiind faptul că puterea acestora de procesare este una foarte mare, dar evident acestea pot fi folosite fără discuție și pentru office sau editare video, editare foto. În esența munca de editare implică o procesoare asiduuă.

Procesoarele Ryzen includ trei versiuni, iar AMD afirmă faptul că acestea sunt compatibile ca performanțe cu procesoarele produse de Intel, Intel Core i7, însă prețul pentru cele din urmă este mult mai mare.
  • Ryzen 7 1700 –  (8 nuclee) (16 virtuale), 3 GHz, 65 W TDP / la preț de  1.600 lei
  • Ryzen 7 1700x – (8 cores) 8 nuclee (16 virtuale), 3,4 GHz, 95 W TDP  /la preț de  1.929 lei
  • Ryzen 7 1800x – (8 cores) 8 nuclee (16 virtuale), 3,6 GHz, 95 W TDP / la preț de  2.484 lei
Cel mai imporptant lucru îl reprezintă noua platformă pe care sunt produse aceste procesoare și evident noua tehnologie.
Prin urmare, acest procesoare sunt construite în tehnologie de 14 nm FinFET  , o tehnologie super nouă de la AMD. Procesoarele se bazează pe arhitectura Zen prezentată de compania AMD anul trecut. Este clar că orice tehnologie nouă are foarte multe avantaje. Tehnologia îmbunătățește ciclul de instrucțiuni.
Există și Variante X, acestea suportă tehnologia Extended Frequency Range, cu alte cuvinte overclock realizat în mod automat numai dacă vei montea un cooler performant.
Referitor la preț, putem spune că AMD Ryzen 7 1800x este mult mai bun și mai performant față de un Intel Core i7 6900K, acest lucru dovedindu-se un real succes pentru noile procesoare și noua tehnologie. Iată că în curs de doar câțiva ani am trecut de la tehnologia pe 22 nm la cea pe 14 nm. Procesorul Ryzen costă udneva la 2500 de LEI, iar cel mai performant i7 6900K 5500 de LEI așadar aproape de 3 ori mai mult.
Opt nuclee sunt arhisuficiente pentru a rula orice joc existent pe piață fără nici un fel de problemă, dar acest lucru numai cu o placă video de excepție.
Neexistând review-uri la momentul actual cu privire la aceste procesoare nu putem spune cu exacitate cum stă treaba, dar cu siguranță odată ce vor fi testate de către clienți lucrurile vor sta altfel. Cel mai important lucru îl reprezintă performanța la preț de 2,3 ori mai mic față de un Intel. În fond, același nivel de performanță oferit de AMD prin aceste procesoare la un preț imbatabil.
AMD Ryzen este singurul CPU existent pe piață capabil să îl surclaseze este celebrul i7
6950X, care poate fi cumpărat la un preț exagerat de mare 1630 de dolari.  R7 1700X va deveni cel mai puternic CPU din lume în scurt timp.

Sper ca acest lucru să dea un refresh concurenței de pe piață reînvigorând-o, este nevoie de concurență. Concurența este foarte bună, aduce calitate și prețuri cât mai mici.
Mie unul benchmmark-urile mi se par total irelevante. Niște cifre oferite de un program pe baza specificațiile unei componente, ne reflectând realitatea și ce simți tu, dacă te mulțumește sau nu. Ceva sintetic nu va putea nicidoată să înluciască senzația la utilizare din partea unei persoane.
Eu mi-aș cumpăra cu căldură un astfel de procesor sau un sistem PC care include acest procesor AMD Ryzen 7.

Dacî v-a plăcut articolul nu ezita să dai un like și un share pe butoanelede mai jos nu te costă absolut nimic.
Vă aștept pe rubrica de comentarii cu părerile voastre

.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment