De ce să alegi un Smart Watch?
Cu siguranță în zilele noastre tehnologia a avansat extrem de mult fiind martorii schimbării de încă de când au apărut smartphone-urile cu ecran tactil.
Așa cum ideea unui calculator portabil părea ruptă din filmele SF. Ce să mai spunem cu privire la purtarea la mână a unui mini calculator super inteligent?
Dar în anul 2015 smart watch-urile sau ceasurile inteligente au fost realitate foarte accesibilă sub forma disponibilă în marea majoritate a magazinelor online. Pe piață aceste ceasuri inteligente sunt destul de variate, acestea acoperă toate gamele de preț și funcții pe care le dețin.
Referitor la autonomie, smart-watchurile trebuie încărcate de cele mai multe ori zilnic, dar există și smartwatch-uri care au autonomie de o lună cum ar fi cele produse de compania românească Vector. Acest lucru incredibil să vezi că un ceas funcționează timp de o lună fără probleme.
Exceptând aceste ceasuri, autonomia este un punct slab al ceasurilor inteligente actuale, acestea având o durată medie a bateriei mai mare față de un smartphone udneva la două zile de folosire, însă pe piață există și anumite modele cu ecran eINK și conform producătorilor acestea consumă mult mai puțin față de ecranele LCD obișnuite pentru astfel de smartwatch-uri. De asemenea există modele fără ecran. Acestea ceasuri se asemeană extrem de mult cu ceasuriel clasice și au autonomie de câteva luni de zile. De ce acest lucru? datorită faptului că datele sunt afișate direct pe ecranul smartphonului ce este conectat la acest ceas prin bluetooth.
Prin simplul fapt că acesta se diferențiază mult față de un ceas obișnuit. Dar asta vom vedea în cele ce urmează.
Vorbim despre funcțiile care sunt disponibile pe majoritatea smart-watchurile putem specifica faptul că acestea sunt menite să ajute utilizatorul. Pe un smartwatch modern timpul poate fi afișat pe diverse scheme de culori și modele de cadran imitând cadranul clasic. Smart-watchurile sunt dotate cu o mulțime de teme fiind extrem de apreciate de clienți. Există și modele de ceeasuri intelgiente care dispun de cameră foto, termometru, barmometru, busolă etc, dar și de funcția GPS pentrui navigație care te ajută să vezi udne te aflii în acel moment. De asemenea pot avea și difuzor care te ajută să asculți citirea mesajelor primite, precum și microfon pentru modul dictare sau interogări pentru funcțiile Google Now și SIRI de la Apple.Afișarea notificărilor primite este o funcție extrem de importantă pentru un astfel de ceas inteligent.
Întorcându-ne la ceasurile smart fără ecran putem observa faptul că prețul pentru acestea începe undeva la 650 de LEI pentru Withings Activite Steel și crește în funcție de design și specificații.
Ceasurile marcă Apple – Apple Watch Series 2
Aceste ceasuri au avut un succes deosebit vânzându-se într-un număr extrem de mare încă de la lansare. Există pe piață două miodele de ceasuri Apple Watch Series 2 cu diametru cadran de 38 mm și 42 mm, de asemenea existând pe piață foarte multe tipuri de brățări de nylon și cauciocate, dar și peile și oțel inoxidabil acestea influențând prețul final.
1500 de lei si pot ajunge lejer pâna la 6300 de lei. Apple Watch Series este un smartwatch premium.
Ceasul românesc marca Vector
Eu aș alege un astfel de ceas. Pe lângă design-ul foarte bine realizat super elegant, acest ceas vine cu o grămadă de funcții disponibile. Vorbeam mai sus despre ceasuri cu autonomei impresionantă. Ceasul Vector are o autonomie de o lună de zile. Este un concept pur românesc și acesta permite compatibilitate cu telefoanele smartphone care rulează Android OS, IoS și Windows Phone. Într-adevăr prețurile pentru smarrtwatch-urile vector sunt piperate începând de la 1000 de lei și pot ajunge la 3000 de LEI în funcție de tipul acestuia specificații și design. Ceasurile Vector sunt ceasuri premium dar îți oferă multe avantaje. Știm cu toții calitatea costă. Dai un ban dar stai în față.Ar fi bine cu acastă ocazie dacă am acorda o mai mare importanță companiilor românești. Suntem capabili și noi să producem lucruri de calitate premium.
Concluzii
Ceasurile intelgiente având o multitudine de funcții precum cele fitness vin în ajutorul clientului. În zilele noastre dependența de tehnologie, de telefoane mobile este din ce în ce mai mare, iar firmele producătoare de ceasuri au decis dezvoltarea acestor tipuri de ceasuri pentru a-ți simplifica viața de zi cu zi. Citirea notificărilor precum mesaje de tip text preluri apeluri te ajută extrem de mult. În mod cert, prețuriel vor scădea odată ce va exista o cerere din ce în ce mai mare iar producerea acestora va neceista un preț cât mai mic. Indifernet dacă ești fată, băiat aceste ceasuri îți vor fi mereu de ajutor și nu vei fi dezamagit/ă de achiziia făcută mai ales dacă vorbim de cele din gama premium. Producătorii de ceasuri nu au venit cu design-uri futuristice păstrând deisgn-ul original exact ca la ceasurile clasice non smart. Eu personal nu cred că un design nou inovator din viitor va atrage clienți mai degrabă aceștia vor discredita. Cred că întotdeauna e loc de un design vintage.
Și în mod cert alegerea unui smart watch este o chestiune subiectivă ținând strict de gusturi. Există foarte mulți adepți ai tehnologiei care sunt atrași de purtarea unui astfel de ceas inteligent și de asemenea există și foarte multe alte persoane care încă nu sunt atrași de ceva nou, mergând în continuare pe ceasurile clasice.
Cumnatul meu are si mi se pare foarte nice! 🙂
Nu port ceas, dar un smartwatch m-ar tenta mai mult.
cred ca mi-ar placea sa-l port. mersi pentru prezentare
Partea nasoală e că sunt foarte scumpe.
Am luat un smartwatch pentru fiul meu. Am cautat un model cu GPS sa il pot urmari. Nu cred ca in viitor vor avea alt public decat adolescentii si copii. E mult mai practic decat un telefon si un pic mai greu de pierdut.
am si eu un smartwatch, dar nu prea il port. adevarul e ca nu face mare lucru, e destul de simplut, dar m-am dezobisnuit de purtatul ceasurilor in general