Primele date anuntate de șeful INS ale Recensământului 2022: România are 19 milioane de locuitori, cu un milion mai puțin față de anul 2011

Dă şi tu share articolului

Conform statisticilor recensământului care s-a încheiat la sfârșitul lunii iulie 2022, în România trăiesc aproximativ 19 milioane de oameni, potrivit președintelui Institutului Național de Statistică (INS), care a făcut anunțul în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.
Populația stabilă a țării a fost de 20,12 milioane de oameni în 2011, ceea ce este cu un milion mai mare decât este acum.

Pentru sursa menționată, Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică (INS), a prezentat joi câteva cifre din recensământul general al populației.

„Pe suprafața sa, România are o populație de aproximativ 19 milioane de oameni. Am o perspectivă negativă asupra schimbării demografice. În 2020, erau 100 de copii sub 15 ani la fiecare 143 de pensionari. Indică inechități semnificative în pensii și pe piața muncii. Piramida vârstei a fost înlocuită cu o bază modestă”, a declarat Andrei.

Oficialul a estimat că 4 milioane de români locuiesc în afara națiunii lor, potrivit unui raport ONU.

INS: Crește populația din localitățile limitrofe în detrimentul orașelor mari

“Am observat o tendință: orașele reședință de județ își reduc populația și crește populația din localitățile limitrofe”, a spus Tudorel Andrei la Realitatea TV. “600.000 de locuințe secundare nu sunt ocupate. Căutăm explicații, cum se poate întâmpla așa ceva”, a precizat acesta.
El a adăugat că chestionarele pentru recensământ au fost completate de 95% din populația estimată a națiunii.
„Mai puțin de 5% dintre respondenți nu au transmis datele.
Sondajele online au fost completate de aproximativ 47% din populație, iar noi aveam 35% „nt ca țintă”, a continuat Tudorel Andrei.

Directorul INS a prezentat și informații despre împărțirea populației între mediul urban și cel rural.

„Țara noastră este diversă, incluzând atât zonele urbane, cât și cele rurale.
Județul găzduiește 46% din populație”, remarcă Andrei, ”ryside.

Președintele Institutului Național de Statistică a declarat că colectarea datelor statistice pentru operațiunea de revizuire este acum finalizată, iar etapele ulterioare includ validarea datelor, validarea datelor prin eșantionare și completarea datelor statistice.

Recensământul populației s-a încheiat pe 31 iulie 2022

Potrivit Institutului Național de Statistică, 18,15 milioane de persoane s-au înscris până la 31 iulie – ultima zi de evaluare – reprezentând 95,4% din populația rezidentă țintă așteptată a României la 1 decembrie 2021. (INS ).

„La 31 iulie 2022, s-a încheiat faza finală de colectare a datelor pentru recensământ, atât prin mutarea evaluatorilor în locațiile locuințelor normale ale populației care nu s-au autoevaluat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022, cât și prin strângere. informații din punctele fixe de revizuire.

18,15 milioane de persoane au fost înregistrate până la sfârșitul lunii 31 iulie, ultima zi a evaluării, sau 95,4% din populația rezidentă țintă estimată a României la 1 decembrie 2021 (19,02 milioane de persoane), potrivit comunicatului de presă al INS din concluzia revizuirii pentru recensământul populației și locuințelor din 2021.

În decembrie 2022, vor fi publicate constatările preliminare ale Recensământului Populației și Locuințelor din runda 2021 (RPL 2021), iar datele complete și oficiale vor urma până la sfârșitul anului 2023.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment