Primăria Municipiului București a refăcut hărțile de zgomot

Dă şi tu share articolului

Miercuri, Primăria Municipiului București a declarat că a selectat un contractant pentru actualizarea hărților strategice de zgomot și revizuirea planurilor de acțiune pentru gestionarea zgomotului din oraș.

O hartă de zgomot este dificil de realizat.

Într-un comunicat de presă se precizează că Institutul de Cercetări în Transporturi – INCERTRANS S.A. a depus propunerea câștigătoare.
Valoarea contractului, fără TVA, este de 296 900 de lei, iar execuția acestuia va dura 14 luni, din care 5 luni vor fi folosite pentru refacerea hărților și 9 luni pentru reevaluarea și revizuirea planurilor de acțiune.

La baza realizării hărților strategice de zgomot stau următoarele straturi tematice: curbe de nivel, clădiri, zone verzi, aliniamente de drumuri, aliniamente de linii de tramvai, situri industriale.

Ce este o hartă acustică?

Harta strategică de zgomot este o hartă creată pentru a stabili proiecții generale pentru o astfel de regiune sau pentru a evalua expunerea globală la zgomot într-o anumită zonă, cauzată de diferite surse de zgomot.

Cu ajutorul unui software specializat și al unui model tridimensional de propagare a sunetului, se creează hărțile de zgomot.
Aceasta presupune colectarea de date privind sursele de zgomot, direcțiile în care se propagă sunetul și barierele care stau în calea sunetului.

Hărțile de zgomot oferă informații importante despre societate

Aceste hărți strategice includ date privind estimările privind populația, locuințele și structurile speciale, cum ar fi spitalele și unitățile de învățământ, care sunt expuse la diferite niveluri de zgomot, măsurate prin indicatorii de zgomot Lzsn (nivelul de zgomot pe timp de zi, seară și noapte) și Ln (nivelul de zgomot pe timp de noapte).

În vederea stabilirii expunerii populației la zgomot și a punerii în aplicare a măsurilor de reducere a zgomotului din planul de acțiune, se creează hărți de zgomot pentru a identifica regiunile în care nivelul de zgomot depășește valoarea maximă legală.

Planurile de acțiune

A doua etapă este reprezentată de revizuirea și revizuirea planurilor de acțiune pentru gestionarea zgomotului.
Revizuirea hărților strategice de zgomot va ajuta la identificarea regiunilor care necesită punerea în aplicare a măsurilor din planul de acțiune.

Măsurile administrative, de gestionare a traficului, de reducere a zgomotului la sursă tehnologică și de reducere a zgomotului la receptor sunt mai multe tipuri de măsuri de reducere a zgomotului.

Noi măsuri de reducere a zgomotului vor fi identificate și recomandate pentru fiecare dintre cele trei surse de zgomot după o evaluare a eficienței acțiunilor din planul de acțiune care au fost puse în aplicare până în acest moment.

Hărțile de zgomot se refac la cel puțin cinci ani

Hărțile se refac după o perioadă scurtă de timp, din cauza creșterii economice și sociale continue, care determină modificări ale indicatorilor de trafic rutier/feroviar, precum și ale celor din zonele industriale.
Hărțile care sunt acum accesibile online au fost create folosind date și indicatori din 2016.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment