Prima mașină cu panouri solare a intrat în producție: ce este Lightyear 0, cât costă

Dă şi tu share articolului

Prima mașină alimentată cu energie solară care va ajunge pe piață este produsă acum de Lightyear.

Când primul Lightyear 0 a ieșit ieri de pe linia de producție, a fost primul vehicul alimentat cu energie solară din istorie.

Lightyear susține că modelul 0, care are panouri solare pe acoperiș și pe capotă, poate adăuga până la 70 de kilometri de autonomie pe zi de la soare, în funcție de locul în care este poziționat.

Automobilul poate rula timp de aproximativ două luni în Olanda fără a fi nevoie să fie conectat la priză, deoarece suprafața solară totală se modifică în funcție de locul în care este utilizat.
Automobilul poate funcționa numai cu energie electrică solară timp de aproximativ șapte luni dacă este condus în Portugalia, potrivit acestuia.

Având în vedere că este primul vehicul de acest tip care intră în producție, prețul inițial de 250.000 de euro al lui Lightyear 0 nu ar trebui să fie o surpriză.

Cu toate acestea, start-up-ul auto olandez susține că a avut până în prezent aproximativ 150 de precomenzi și că dorește să producă un total de 1.000 de unități ale modelului într-o instalație administrată de Valmet în Finlanda.

Mai mult profit

Se preconizează că rata de producție va fi de o mașină pe săptămână, deși această cifră ar trebui să crească la cinci mașini pe săptămână până în a doua jumătate a anului viitor.

Lightyear dezvoltă o variantă mai ieftină și mai mică, denumită “2”, pentru a face mai mulți bani.

Acest model, cu un preț de pornire de aproximativ 30.000 de euro, ar trebui să intre în producție în 2025 și a primit precomenzi de la o serie de firme europene de car-sharing.

Hatchback-ul cu propulsie solară Sion, planificat de Sono Group, care a promis că prețul său de pornire va rămâne aproape de 26.000 de dolari, în ciuda inflației, s-ar putea confrunta cu concurența acestui al doilea model.

Este important de menționat că acest vehicul nu are încă o dată de lansare stabilită.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment