Previziunea lui Bill Gates despre încălzirea globală: de ce este absurd să crezi că oamenii își vor schimba comportamentul

Dă şi tu share articolului

Bill Gates are o înțelegere profundă a schimbărilor climatice și o înțelegere cuprinzătoare a provocărilor cu care se confruntă omenirea în încercarea de a le încetini.

Cofondatorul Microsoft a discutat despre ineficiența recomandărilor făcute de autoritățile din întreaga lume în calitate de invitat în cel mai recent episod al podcastului Bloomberg Zero.
El a atras atenția asupra cât de ridicol este să le ceri oamenilor să își modifice comportamentul pentru a economisi energie.
Chiar și pentru consumatorii care doresc să economisească bani la facturile de energie, ca să nu mai vorbim de mediu, aceste sugestii sunt lipsite de valoare.

Cum NU rezolvi încălzirea globală, schimbările climatice

Potrivit lui Bill Gates, așteptările ca oamenii să-și modifice drastic comportamentul ca răspuns la îngrijorările legate de schimbările climatice sunt nepractice și au repercusiuni nefavorabile suplimentare asupra întregii societăți.

“Poți avea o revoluție culturală în care să vrei să eradici totul sau poți crea un mediu precum cel din Coreea de Nord, în care statul controlează totul.
“Cred că problema acțiunii colective este practic insolubilă, cu excepția unui control enorm din partea unei autorități centrale, unde oamenii pur și simplu se supun”, a avertizat Gates în cadrul podcastului Bloomberg.

“Puțini oameni sunt dispuși să sufere mai mult ca urmare a cerințelor climatice.

Oricine le spune oamenilor să nu mai mănânce carne sau să nu-și mai dorească o casă frumoasă și, practic, să schimbe nevoile umane de bază, cred că este prea dificil”, a declarat în urmă cu câteva zile al cincilea cel mai bogat om din lume. “Puteți veni cu argumente în acest sens. Dar nu cred că este realist ca acest lucru să joace un rol central” în rezolvarea crizei climatice, a mai spus el.

În ceea ce privește posibilele soluții fiabile, el a spus că se poate începe să se ceară prețuri mai mari, cel puțin la început, la produsele și serviciile ecologice, dar, pe termen lung, este vital ca autoritățile din fiecare țară să se străduiască să amortizeze impactul asupra mediului prin investiții în energie regenerabilă.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment