Optimus al lui Elon Musk – tot ce trebuie să știi despre robotul Tesla: cum ar putea schimba umanitatea

Dă şi tu share articolului

Elon Musk a prezentat cea mai recentă versiune a robotului său umanoid, care speră că va schimba lumea, în timpul conferinței Tesla AI Day 2022.

Cel mai bogat om din lume și-a prezentat creația în acest weekend sub numele Optimus, un joc de cuvinte după numele eroului din Transformers Optimus Prime, care a fost dezvăluit pentru prima dată sub formă de proiect în urmă cu aproximativ un an.
Potrivit rapoartelor, dezvoltarea unui prototip umanoid care va fi folosit în fabrica de mașini electrice Tesla a început în august 2021.

“În esență, acesta va începe să întreprindă o muncă laborioasă, monotonă și periculoasă.
Care este slujba pe care oamenii se bucură cel mai puțin să o îndeplinească?”
În acest moment, a spus CEO-ul Tesla.

Cât de bun este este robotul Tesla, cât de scump

Robotul Tesla, care poate merge și poate flutura din mâini, se află încă în faza de dezvoltare, potrivit lui Elon Musk. Acesta nu are puteri unice.
Se pare că a fost pentru prima dată când robotul de răspuns s-a mișcat fără suporturi mecanice pe scena din Palo Alto, unde a avut loc evenimentul Tesla AI Day.

Potrivit CNBC, Elon Musk a declarat: “Cred că există posibilitatea ca ceea ce facem aici la Tesla să aibă o mare contribuție la AGI (inteligența generală artificială)”.

Dincolo de optimismul miliardarului în această privință, membrii staff-ului Tesla au afirmat că există nenumărate situații în care Optimus ar putea face minuni, în special atunci când este folosit împreună cu alte sisteme de conducere concepute de Tesla.
În plus, robotul va fi capabil să manipuleze și să apuce obiecte datorită mâinilor sale artificiale adaptabile.

Inginerii companiei americane au declarat că anticipează că vor reuși să producă o baterie care să îi asigure o zi întreagă de autonomie în condiții ideale și după o perioadă îndelungată de cercetare și dezvoltare.
În ceea ce privește costul, acesta ar trebui să fie mai mic de 20.000 de dolari, pentru a fi mai ieftin decât o mașină.

În cazul în care robotul umanoid va reuși, Elon Musk spune că acesta “poate aduce beneficii pentru milioane de oameni”, deoarece va inaugura “un viitor al abundenței, un viitor în care nu există sărăcie, în care oamenii pot avea tot ceea ce își doresc în materie de produse și servicii”. Optimus nu are o dată oficială de lansare, nici măcar una estimativă. Întegul eveniment, după cum a spus Elon Musk, a avut ca scop atragerea inginerilor. A fost mai degrabă o prezentare pentru cei care ar urma să lucreze la acest proiect dacă vor să se alăture Tesla. „Încă mai este mult de lucru pentru a perfecționa Optimus”, a concluzionat Elon Musk.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment