Poliția Română lansează campania de educație rutieră vizând neatenția la volan

Dă şi tu share articolului

Cea de-a șasea campanie din cadrul proiectului “Educație rutieră – modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru promovarea siguranței rutiere”, cod MySMIS: 125179, se concentrează pe pericolele pe care le presupune conducerea în condiții de neatenție la volan.
Demersul a început la 1 iulie 2020 și se va încheia la 30 iunie 2023.

Viteza excesivă, nerespectarea regulilor de deplasare a pietonilor și bicicliștilor și nerespectarea obligației de a ceda trecerea sunt principalele cauze care au contribuit la producerea accidentelor rutiere grave în România în ultimii ani.

Infracțiunile comise de conducătorii auto care sunt distrași de alte aspecte legate de trafic, cum ar fi utilizarea telefoanelor pentru a efectua apeluri, a trimite mesaje text sau a utiliza rețelele de socializare, sunt în creștere.

Anunțul, care se desfășoară sub sloganul “Pierzi atentia, Pierzi controlul”, încearcă să îi facă pe șoferi să conștientizeze pericolele la care se expun atunci când sunt distrași la volan, inclusiv atunci când vorbesc la telefon sau trimit mesaje text, mănâncă, beau sau folosesc un GPS sau un ecran digital în vehicul.

În Europa, 47,7% dintre șoferi au declarat că folosesc telefonul mobil în mod hands-free în timp ce conduc, 28,6% au declarat că au conversat la telefon în timp ce îl țineau în mână, iar 24,2% au declarat că îl folosesc pentru social media sau pentru a citi și trimite mesaje.

Obiectivul general al proiectului este creșterea siguranței rutiere prin educarea și conștientizarea obligațiilor persoanelor, indiferent de grupul de participanți la trafic din care fac parte, astfel încât un număr cât mai mare de români să conștientizeze riscurile la care se expun dacă încalcă legislația rutieră.

Costul total al proiectului este de 31.405.057,97 lei.
Suma achiziționată din Fondul European de Dezvoltare Regională este egală cu 20.063.345,59 lei, adică 85% din valoarea totală eligibilă aprobată.
Suma asigurată din bugetul beneficiarului: 3.540.590,41 lei, adică 15% din valoarea totală eligibilă aprobată.
7.801.121,97 lei, inclusiv TVA, sunt neeligibili.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment