Baterii auto – cum le menții în viață în sezonul rece? Evită descărcarea acumulatorului!

Dă şi tu share articolului

Toți șoferii care doresc să evite să se trezească în imposibilitatea de a-și conduce mașina în timpul sezonului rece se confruntă cu o dificultate, deoarece temperaturile scăzute sunt unul dintre cei mai puternici dușmani ai oricărei forme de baterie auto.

Pe măsură ce temperaturile din termometru încep să scadă, ați început să observați că mașina dumneavoastră se “sufocă” atunci când o porniți? Este posibil ca temperaturile ridicate de la sfârșitul toamnei să vă fi făcut să pierdeți din vedere starea bateriei auto, dar frigul v-a readus la realitate.
Așadar, fiți atenți la indicațiile de avertizare ale bateriei mașinii dvs. și luați măsuri pentru a vă asigura că îi prelungiți durata de viață.

Tips & tricks pentru a le ține gata de pornire chiar și când temperaturile sunt cu minus!
Mai jos sunt enumerate câteva sfaturi pentru a trece peste iarnă fără a fi nevoie să căutați mai multe baterii auto:

Parcarea mașinii în garaj vă poate ajuta să preveniți inamicul numărul unu al bateriilor auto, temperaturile negative, pe care le puteți evita în acest fel.
Aici, cum chiar și câteva grade în plus fac diferența, bateria auto nu va fi afectată de îngheț;

durata de viață a unor baterii auto, fie ele noi sau vechi, poate fi scurtată de funcționarea oricărui tip de consumator de energie (faruri, lumini, ștergătoare etc.). Prin urmare, opriți toți consumatorii de energie.
Prin urmare, pentru a crește durata de viață a acestora, asigurați-vă că sunt oprite înainte de a ieși din vehicul și că nu consumă excesiv bateria;

Close the doors; even these can cause battery drain, so if you want to be able to leave the parking lot in the morning, make sure they are shut tightly;

The alternator’s health has a direct bearing on how long the automobile battery lasts.
Therefore, if your car’s battery is defective or if there are issues with the electrical system, the battery will deplete more quickly and you may experience a “bump” during the cold season, where the effects are aggravated by low temperatures;

Avoid short trips because they put stress on your battery and take longer to start than they do to recharge.
Additionally, the alternator will be under stress from this.

Pentru ca bateria să aibă suficient timp să se încarce, încercați să faceți deplasările cu mașina timp de cel puțin 15 minute;

chiar și atunci când nu conduceți, porniți mașina în mod regulat;

Înainte de a porni alți consumatori (cum ar fi radioul sau farurile), porniți autovehiculul;

Pentru a preveni utilizarea excesivă a bateriei, evitați să porniți luminile, dezghețatorul și aerul condiționat în același timp.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment