Plata facturilor cu cardul de energie se poate face şi direct la poştaş | Explicaţiile ministrului Boloş

Dă şi tu share articolului

Cu ajutorul cardurilor de energie, românii își vor putea plăti facturile de energie electrică la oficiul poștal, fără a mai sta la coadă.
Marcel Boloș, ministrul delegat pentru Investiții și Proiecte Europene, explică.

Voucherele vor fi livrate în două tranșe, începând cu februarie 2023, iar cardurile de energie care vor fi oferite românilor aflați în dificultate au fost deja create.

Oamenii vor primi 1.400 de lei în 2023 pentru a-i ajuta să își plătească facturile de utilități atunci când vor folosi cardul de energie.

Cu ajutorul cardului de energie, românii își vor putea plăti facturile de energie electrică la oficiul poștal, fără a fi nevoiți să se apropie de ghișeu.

“Dacă, de exemplu, sunt persoane care nu se pot deplasa, se va putea face plata directă a sumelor prin mandat poștal, prin intermediul poștașului.

Cardul de energie îi permite proprietarului să aibă acces la ajutorul de încălzire pe care îl plătim din fonduri externe nerambursabile.

Cartea de identitate, cardul de energie care confirmă că sunteți beneficiar al ajutorului pentru încălzire și factura sau documentul justificativ pentru persoanele care locuiesc într-un bloc de locuințe și doresc să își plătească încălzirea sunt cele trei tipuri de documente necesare pentru fiecare plată.

Este esențial de reținut că pentru toate celelalte categorii de beneficiari trebuie prezentate documente justificative, cum ar fi factura sau un alt document emis de furnizorul de energie care să demonstreze datoria față de furnizor, pentru toate celelalte categorii de beneficiari. “Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a făcut această declarație la Antena 3 CNN.

Cardurile de energie au fost tipărite şi vor ajunge la români. Cum arată voucherele şi cum intri în posesia lor
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene informează că a fost aprobat și certificatul de validare a datoriilor, care va fi dat de asociațiile de proprietari/locatari pentru validarea datoriilor existente sau restante aferente furnizării de energie termică în sistem centralizat (MIPE).

Potrivit anunțului Guvernului, “CN Poșta Română va asigura distribuirea și încărcarea cardurilor, precum și procesarea plăților prin mandat poștal pentru restituirea facturilor de energie”.

Modelul cardului de energie a fost aprobat prin ordin al ministrului Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru a oferi un ajutor de 1400 lei/an celor aflați în nevoie.

Ca anexă la actele care susțin serviciul de plată prin mandat poștal, aceste certificate de validare a datoriilor se eliberează în două exemplare, dintre care unul se păstrează la asociația de proprietari/locatari emitentă, iar celălalt la Compania Națională Poșta Română S.A.

Beneficiarii trebuie să cunoască faptul că asociațiile de proprietari/locatari primesc fondurile trimise prin mandat poștal de la Compania Națională Poșta Română S.A., le încasează în numele beneficiarilor de sprijin, operează în evidența contabilă plata datoriei beneficiarilor de sprijin către furnizorii de energie termică și transferă fondurile către acești furnizori la termenele prevăzute în contractele de furnizare sau în prealabil, înainte de aceste termene.

“Era esențial să se acționeze rapid cu acest sprijin intermediar, care ar fi ajutat aproximativ 2,8 milioane de persoane, având în vedere creșterea facturii lunare la energie cu 43%.

Creșterea cheltuielilor lunare cu energia, indiferent de natura acestora (energie electrică, încălzire centralizată, gaze, butelii, lemne de foc, păcură, păcură, peleți și alte materiale de încălzire), va fi compensată de ajutorul de 1.400 de lei finanțat de MIPE”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment