Piese auto OEM sau Aftermarket? Care sunt mai bune de cumparat?

Dă şi tu share articolului

Pentru piesele auto, există un anumit stigmat în spatele termenului „post-vânzare”. Este această stigmatizare rezonabilă sau piesele post-vânzare pot înlocui piesele OEM? Pentru mulți oameni, necesitatea înlocuirii pieselor auto este întotdeauna însoțită de o problemă: piața de schimb sau OEM? OEM-urile sau producătorii de echipamente originale sunt piese fabricate și vândute de producătorii de automobile.

Acestea sunt identice cu piesele fabricate în mașinile noi ale mărcii și, de obicei, pot fi achizi ționate numai de la dealeri. Pe de altă parte, piesele post-vânzare sunt fabricate de producătoriterți.

De obicei, după ce reparați mașina printr-un dealer local, veți obține piese OEM; în timp ce reparați mașina printr-un mecanic independent sau de unul singur, cel mai probabil veți obține piese post-vânzare.

Mitul pieselor de schimb

Există un mit comun că piesele auto nu au calitatea pieselor OEM. Cu toate acestea, realitatea este că calitatea pieselor auto este de obicei la fel de bună ca și piesele tradiționale și adesea mai bună.

Principalul motiv pentru aceasta este că există zeci de companii diferite care produc piese de schimb, iar concurența aduce aproape întotdeauna produse îmbunătățite.

De exemplu, dacă aveți nevoie de o toba de eșapament pentru un Ford Mustang și alegeți un produs OEM, atunci acesta va veni de la Ford și numai de la Ford. Dacă alegeți un produs post-vânzare, acesta va proveni de la multe mărci care fabrică doar componentele de care aveți nevoie, astfel încât acest joc vă va oferi cea mai bună alegere de pe piață. Piesele post-vânzare sunt complet dependente de calitatea produsului și sunt un substitut excelent pentru piesele OEM standard.

Alte beneficii ale pieselor auto aftermarket

Calitatea nu este singurul lucru pe care îl poate oferi o piesă de schimb. Aceste piese sunt, de asemenea, mai ușor de găsit decât piesele OEM, deci indiferent dacă intenționați să reparați acasă, să angajați un mecanic mobil sau să trimiteți vehiculul la un centru de service, este mai practic și mai rapid să le găsiți.

Având atâtea companii care produc piese de schimb, dumneavoastră sau mecanicul dvs. puteți obține relativ repede piesele de care aveți nevoie. Piesele de schimb sunt aproape întotdeauna mult mai ieftine decât OEM-urile.

O parte din motiv este că nu poartă etichete de marcă cu dealeri supraevaluați, dar acest lucru se datorează în principal următoarelor motive: piese de schimb de înaltă calitate: concurența comercială ajută la controlul costurilor, astfel încât consumatorii să aibă alegerile de care au nevoie.

Există dezavantaje ale pieselor auto aftermarket?

Deși cumpărarea pieselor auto este o alternativă excelentă la piesele clasice OEM, ei bine există unele dezavantaje. Deoarece există multe opțiuni diferite pentru piesele auto, este dificil să alegeți piesele potrivite pentru dvs. și mașina dvs. Deși puteți întâmpina probleme dacă cumpărați piese de schimb dvs., dacă angajați un mecanic mobil pentru a repara automobilul dvs. mai mult este o problemă.

Dacă facem un calcul, atunci matematica este clară: piesele de schimb aftermarket sunt la fel de bune ca piesele de schimb OEM și adesea mai bune.

Cam acestea fiind spuse despre piesele auto OEm si cele aftermarket.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment