Piața smartphone-urilor „se duce în cap” tot mai rău: motivul pentru care se întâmplă asta

Dă şi tu share articolului

Piața telefoanelor mobile este în continuă scădere.
Din nefericire, tendința de scădere pare să continue, iar cauzele sunt clare, mai ales având în vedere situația de față.

Potrivit unei analize de piață realizate de Canalys, livrările de smartphone-uri au scăzut cu 9% între iulie și septembrie, menținând, în esență, modelul care a caracterizat anul 2022 până în prezent.

Această tendință va continua să scadă, spun specialiștii

Piața va continua să se deterioreze în viitor, potrivit statisticilor achiziționate de Canalys.
În esență, un mediu de afaceri dificil, care are în prezent un efect asupra vânzărilor de telefoane mobile din întreaga lume, este provocat de creșterea ratelor dobânzilor, de creșterea prețurilor la energie și de pandemia Covid-19.

Toți producătorii de telefoane mobile au înregistrat, fără îndoială, pierderi mari, dar Xiaomi, Vivo și Oppo se numără printre cei care și-au văzut profiturile afectate negativ de toate aceste cauze la un loc.

Samsung deține în prezent o cotă de piață de 22%, ceea ce îi conferă un avantaj.
A reușit să facă acest lucru după o serie de vânzări și reduceri.
Apple, după cum probabil ați presupus deja, se află pe locul al doilea, cu 18% din piață.

Chiar dacă Apple a înregistrat o creștere, compania a luat decizia de a reduce producția și de a renunța la planurile anterioare de fabricare a iPhone 14, un indiciu că anticipează vești proaste.

“Consumatorii care au amânat achizițiile pot anticipa o reducere considerabilă a prețurilor, precum și promoțiile care vor urma pe măsură ce ne apropiem de sezonul sărbătorilor de sfârșit de an.
Anticipăm vânzări mai slabe în acest an, comparativ cu trimestrul bun de la sfârșitul anului trecut”, a declarat Sanyam Chaurasia, analist Canalys, potrivit sursei citate mai sus.

Ce se va întâmpla după aceea este încă incert.
Din acest punct de vedere, anul 2022 pare compromis; prin urmare, 2023 poate sau nu să prezinte surprize.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment