Peste 5 miliarde de conturi Facebook false au fost șterse anul acesta

Dă şi tu share articolului

Facebook a avut nenumărate probleme în ultima perioadă, de la celebrul scandal CAbrdige Analytica la războiul cu știrile false și cu conturile false acesta face curăție continuă.

Facebook a anunțat pintr-un comunicat publicat privind acțiunile pe care le-a luat anul acesta.
Cifrele usnt îngrijorătoare. Peste 5.4 miliarde de contnuri false au fost identificate și eliminate anul acesta, cu 2 miliarde mai mult ca anul trecut.

Facebook a șters 11.4 ilioane de postări care instigau la ură și 11.6 milioane u copiii abuzați sexual.

Experții se așteapt ca postările popagandistice, instigatoare la ură și instigatoare să se înmulțească precum și numărul de conturi false pentru că se apropie alegerile prezidențiale din SUA, care vor avea loc în 2020.

Conturile false și postările cu caracter manipulator au fost observate încă din 2016 de la alegeri. Anul acesta, Facebook a șters 2 miliarde de conturi false în perioada ianuarie-martie, alte 1,5 miliarde în intervalul martie-iunie și încă 1,7 miliarde în perioada iulie-septembrie. Și continuă curățenia privin elimianrea acestora.

Algoritmii de inteligență artificială au un rol esențial în identificarea acestor abuzuri. Aceștia analizează anumite propoziții, fraze precum și fotografiile folosite, dar și patternurile și reacțiile folosite la alte postări privind indentificarea lor.
Conturile și materialele astfel identificate ca fiind false sau rău intenționate sunt eliminate automat, fără să fie necesară implicarea unor angajați ai Facebook. Din păcate, și asta o știm Facebook dă rasol ed mlte ori inchizând conturi normale folosite de oameni nefiind false. Se știe faptul că Facebook investește foarte puțini bani în tehnologie și mentenanță.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment