Pericolul mortal la care se expun copiii care petrec multe ore în faţa PC-ului

Dă şi tu share articolului

S-a dovedit ştiinţific că acei copii care petrec ore în şir jucând jocuri video pot dezvolta o malformaţie gravă

Oricât de normal ni s-ar părea că o viaţă sedentară nu ne poate afecta sănătate acest lucru este fals şi chiar foarte periculos pentru sănătatea noastră.Însă câţi dintre noi conştientizăm că sedentarismul poate deveni chiar mortal?
Ei bine cercetătorii de la Institutul Medical din Noua Zeelandă avertizează că există riscul dezvăltării unei malformaţii grave având în vedere viaţa sedentară şi fatpul că stau în faţa computerului mult timp jucând jocuri video sau vizionând filme, pot face tromboză venoasă profundă.
Nu o să stau să explic ce reprezintă tromboza venoasă profundă, asta pueţi găsi pe siteurile de specialitate, însă pot spune că este o boală gravă ce duce la formarea de cheaguri de sânge pe venele de la picioare. Este recomandat s ăse facă mişcare zilnică pentru a evita orice boală.
Ori în condiţiile în care această afecţiune medicală deosebit de gravă are loc chegurile de sânge pot ajunge şi la inimă, plămân provocând embolie pulmonară ce duce chiar la deces.
Este adevărat că această afecţiune apare în cazuri rare dar pot exista şi complciaţii care pot apărea după perioade îndelungate de nemişcare.
Este drept că problema aceasta este întâlnită mai des la persoanele în vârstă dar medicii atrag atenţia că şi tineri şi chiar copii sunt afectaţi de această afecţiune gravă. Medicii menţionează faptul că un baiat de 12 ani a facut tromboză după ce s-a jucat 4 ore stând nemişcat în genunchi. Dar afecţiunea aceasta se adresează şi personelor tinere care lucreză în faţa PCului multe ore fiind expuşi acestui risc. Medicii recomandă pauze pentru mişcare în timpul programului şi un stil de viaţă sănătos.Este bine să se consume mutle lichide şi să se poarte haine ai largi şi de asemenea în timpul unei călătorii cu autocarul sau unui zbor întelungat să evităm statul pe scaun şi să ne ridicam să facem puţină mişcare sau chiar să ne masăm picioarele.

Dacă v-a plăcut daţi un share şi un like

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment