Paritatea dintre vehicule electrice și „clasice”, aproape: momentul zero pentru industria auto

Dă şi tu share articolului

Potrivit directorului general al Envision Racing, costul de producție al mașinilor electrice va fi comparabil cu cel al vehiculelor cu combustie internă în jurul anului 2025 sau 2026.

În plus, se anticipează că acest lucru va grăbi trecerea industriei către automobile mai curate și mai ecologice.

Potrivit lui Sylvain Filippi, CEO al Envision Racing, pe măsură ce costul de producție al vehiculelor cu combustie internă crește, mașinile tradiționale vor fi în curând mai scumpe de construit decât cele electrice.

În cadrul unui simpozion Reuters privind schimbările climatice, Filippi a declarat: “Veți începe să vedeți paritatea ofertei în țările bogate în jurul anului 2025 sau 2026”.

În plus, acesta a subliniat faptul că paritatea prețului de vânzare înseamnă o scădere a costului total de proprietate.

“Elementul cheie este în acest moment.
Porțile se vor deschide odată ce vom putea fabrica aceste mașini pe scară largă “a declarat Filippi.

Momentul zero pentru mașinile electrice

“Valoarea inițială a vehiculelor cu combustie internă va fi zero în acel moment, ceea ce va face ca decizia de a achiziționa unul să fie una foarte teribilă.
Cred că schimbarea se va întâmpla rapid și se va transforma într-un activ foarte prost.”

Potrivit unui raport publicat la începutul acestui an de consultantul AlixPartners, vânzările de vehicule electrice (VE) ar putea ajunge la 33% la nivel global până în 2028 și la 54% până în 2035, pe măsură ce cererea crește în majoritatea economiilor majore ale lumii.

Mai puțin de 8% din toate vehiculele vândute la nivel global în 2017 și puțin sub 10% în primul trimestru din 2022 au fost automobile electrice. Potrivit AlixPartners, pentru a satisface această cerere, producătorii și furnizorii de automobile anticipează acum cheltuieli de cel puțin 526 de miliarde de dolari pentru baterii și vehicule electrice între 2022 și 2026, mai mult decât dublând previziunile anterioare de investiții pe cinci ani, de 234 de miliarde de dolari între 2020 și 2024.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment