Foxconn a reușit acolo unde Apple a eșuat: conceptul electric proaspăt dezvăluit

Dă şi tu share articolului

Foxconn produce tractoare, pe lângă produsele Apple, și produce, de asemenea, mașina electrică Foxtron Model B, proiectată de Pininfarina, care ar trebui să înlocuiască Tesla Model Y în China.

Cu ambiții în domeniul auto, Foxconn, producătorul taiwanez de electronice cunoscut mai ales pentru producerea iPhone-ului de la Apple, și-a anunțat concurentul direct pentru Tesla Model Y și pentru mașini precum Hyundai Ioniq 5 și Volkswagen ID.4.
Foxtron Model B va fi prezentat oficial pe 18 octombrie, iar mai multe informații despre caracteristicile sale vor fi făcute publice ulterior.

Designul se bazează pe platforma pentru vehicule electrice MiH de la Foxconn.
Conform conceptului, producția acestei mașini va începe în 2023, la uzina deținută de Lordstown GM în Ohio.

Un design elegant

Acest automobil electric a fost creat de Pininfarina, o companie italiană de design auto renumită pentru activitatea sa la Ferrari, inclusiv pentru modelele 365GTB/4 Daytona (1968), 308GTB (1975), 456 GT (1992) și 550 Maranello. Acest lucru îl diferențiază de Tesla Model Y și de alte mașini electrice precum Porsche Taycan (1996).

La fel cum a făcut în sectorul producției de electronice, Foxconn urmărește să ofere servicii de producție terților care nu dispun de instalații proprii. Fabrica este destinată unei capacități de producție de 500.000 de automobile pe an.

Cu toate acestea, modelul B de la Foxtron nu va fi produs doar în SUA; în 2023, cu un an înaintea SUA, va ieși de pe o linie de producție din China.

Foxtron a debutat deja cu Model C și Model E, alte două modele care au fost create tot de Pininfarina.
Acestea au fost proiectate pentru a prelua propulsoare cu un singur motor și cu două motoare și sunt destinate a fi construite pe platforma sa MiH.
În timp ce Model E este o berlină zveltă făcută pentru a concura cu Tesla Model 3, Model C are o caroserie mai convențională de SUV.

Deși toate cele trei vehicule sunt acum catalogate drept concepte, nu credem că vreunul dintre ele se va schimba prea mult dacă vor fi puse în producție.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment