Obligatoriu în toată Europa, de astăzi: toți posesorii de telefoane trebuie să știe schimbarea, vine de la Bruxelles

Dă şi tu share articolului

Oficialii de la Bruxelles lucrează de mai mulți ani pentru a ajuta consumatorii de telefoane mobile din Europa.
Dacă dețineți un smartphone, ar trebui să fiți conștienți de modul în care noua lege vă poate afecta încă de pe acum.

Noua regulă a UE impune ca toate telefoanele să fie dotate cu conectori de încărcare USB Type-C pentru ca producătorii să își poată vinde produsele acolo.
Este esențial să înțelegeți că regulamentul se referă la orice dispozitive electronice mici care pot fi încărcate la o priză de perete, nu doar la smartphone-uri.
Orice dispozitiv care are o baterie poate fi alimentat cu ajutorul USB-C.
Producătorii vor avea la dispoziție doi ani pentru a-și modifica produsele pentru a se conforma noilor reglementări înainte ca legea să intre în vigoare la 28 decembrie 2024.

Apple, prima companie care are de suferit

Chiar dacă tabletele iPad de la Apple au aceeași interfață, conexiunile USB Type-C au devenit recent un standard al industriei; cu toate acestea, Apple a refuzat să le includă pe iPhone-uri.

Deși se pare că regula va afecta imediat Apple, principalele sale obiective sunt reducerea deșeurilor electronice și ușurarea vieții consumatorilor, mai degrabă decât să vizeze în mod specific colosul din Cupertino.
În esență, nu mai trebuie să vă faceți atâtea griji în legătură cu încărcătorul de telefon, deoarece veți găsi unul mult mai repede și, fără îndoială, acesta va funcționa cu dispozitivul din buzunar.

Apropo, “dosarul încărcătorului comun”, o regulă europeană despre care am discutat adesea în trecut și care se referă la echipamentele radio, solicită ca 13 categorii diferite de produse electronice să fie “echipate cu portul de încărcare USB Type-C” și să fie compatibile cu cablurile de încărcare USB-C.
În cele din urmă, această mișcare va avea un impact asupra unor dispozitive care includ laptopuri, smartphone-uri, tablete, camere digitale, căști, console de jocuri portabile, difuzoare portabile, e-reader-uri, tastaturi, mouse și chiar căști.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment