Nvidia revoluționează industria video: tehnologia care schimbă modul în care te uiți la videoclipuri

Dă şi tu share articolului

Noua tehnologie de upscaling AI de la Nvidia, RTX Video Super Resolution, nu este menită să îmbunătățească aspectul sau performanța jocurilor.

Faptul că aceasta convertește filmele standard 1080p din browser în 4K o face totuși destul de utilă pentru gameri.

Pentru utilizatorii de plăci grafice Nvidia mai noi, noua funcție folosește inteligența artificială pentru a îmbunătăți calitatea streamingului video.
Cu alte cuvinte, aceasta curăță intrarea înainte de a o expune pe marele ecran, eliminând mai întâi artefactele de compresie prinse și apoi mărind rezoluția video.
Aceasta poate funcționa la rate de cadre video de până la 144 Hz și poate crește rezoluțiile video la rezoluții native între 360p și 1440p.
Apoi, ar trebui să fie destul de adaptabil.

Efectul final, potrivit Nvidia, ar trebui să sporească semnificativ claritatea video pe monitoarele de înaltă rezoluție, acolo unde anterior imaginea ar fi putut părea puțin mai rău pentru uzură.

Întreprinderea a demonstrat o înregistrare a jocului Apex Legends cu RTX Video Super Resolution activată în timpul discuției sale speciale de la CES 2023.

Când va debuta

Când RTX Video Super Resolution va fi disponibil, ceea ce se așteaptă să se întâmple în februarie, abia aștept să îl încerc.
Sunt curios să aflu cât de bine se comportă într-o varietate de formate video. Se va descurca cel mai bine la videoclipurile de jocuri, unde Nvidia și-a demonstrat deja expertiza cu caracteristica Deep Learning Super Sampling (DLSS), sau algoritmul face upscaling inteligent în moduri care depășesc simpla redare a cadrelor?
Vreau să îl testez pe o priveliște uimitoare dintr-un parc național pentru a vedea cum funcționează.

Noua funcție are nevoie de un GPU Nvidia RTX seria 30 sau 40 pentru a funcționa și este compatibilă cu browserele Chrome și Edge.
Noua funcționalitate de upscaling nu se limitează la seria 40, dar Nvidia nu a dezvăluit ce anume este necesar de la aceste două generații de GPU pentru ca aceasta să funcționeze sau dacă există vreun fel de penalizare de performanță.

Era doar o chestiune de timp până când cineva se va concentra pe unul dintre acești algoritmi geniali asupra obiceiurilor noastre de vizionare excesivă, deoarece upscaling-ul este viitorul performanței PC-urilor.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment