Noul Volkswagen Arteon – Surprinzător, dinamic, puternic – Preţ, motorizări, păreri, concluzii

Dă şi tu share articolului

Review – Noul Volkswagen Arteon – Surprinzător, dinamic, puternic – Preţ, motorizări, păreri, concluzii

Volkswagen Arteon cu siguranţă este vârful de gamă al celor de la Volkswagen. O maşină premium ce se ridică aşteptărilor tale.Volkswagen Arteon este succesorul modelului Phaeton, dar de această dată are un design diferit şi vine cu o serie de tehnologii noi. Arteon este o maşină spectaculoasă care te face să întorci capul după ea. Are un deisn ultra modern, agresiv şi sportiv. Maşina are multe puncte în comun cu Passat-ul nu prea seamănă cu acesta.

Arteon a fost una dintre cele mai apreciate apariţii la salonul auto de la Geneva care s-a desfășurat în primăvara acestui an. Arteon poate fi comandat din România. Coupe-ul cu patru uşi vine cu două motorizări diesel de 150 de CP şi 240 CP, şi o motorizare turbo benzină de (280 CP) iar preţul pleacă de la 36.200 de euro.Aici este o dispută. Volkswagen Arteon înlocuieşte modelul Volkswagen CC dar şi modelul Pheaton şi cu siguranţă reprezintă modelul de top produs de Volkswagen.Noul Volkswagen Arteon este disponibil în România în două versiuni diesel cu motoare de 2.0 TDI de 150 CP şi un cuplu de 340 Nm şi 2.0 TDI Biturbo de 240 CP şi cuplu de 500 Nm. Dacă motorul de 150 CP poate fi comandat exclusiv în versiune 4×2, cel de 240 CP va fi disponibil la comandă doar în variantă 4×4.

Cei care doresc o maşină nu aşa de zgomotoasă şi sunt adepţii benzinei au o versiune de 280 CP şi 350 CP, este practic motorul Turbo TSI de 2.0
Vlkswagen Arteon nu poate fi configurat cu cutie manuală ci doar cu celebra cutie automată DSG cu dublu ambreiaj dezvltată de Volkswagen în 7 rapoarte.Exterior Volkswagen Arteon La exterior Volkswagen Arteon are o capotă destul de mare, iar farurile au un aspect neobişnuit pentru Volkswagen. Muchiile ascuţite de pe capotă pleacă dinspre parbriz fac ca maşina să fie mai joasă.Pe partea laterală se poate vedea faptul că maşina este joasă fiind diferită de Passat fiind un Coupe. Uşile nu au rame aceasta caracteristică tipică maşinilor Coupe ne arată că este un autoturism Coupe în 4 uşi.Şi după cum spune şi Volkswagen geamurile laterale nu au rame, iar designul posterior este unul plin de personalitate. Aşadar Arteon impresionează de la prima privire.Autoturismul are jante pe 19 inchi şi vine echipat cu anvelope Pirelli de foarte bună calitate.

Uşile au o deschidere largă şi astfel îţi facilitează întrarea rapidă în autoturism.Volkswagen are o linie diferită de design faţă de ce ne-a obișnuit până acum. Stopurile sunt înguste şi se prelungesc până pe aripi şi arată complet diferit. Senzori ide parcare se regăsesc pe acest Arteon precum şi o bandă cromată situată în partea jos.Portabagjul are o gură de încărcare mare. Haionul se deschide cu tot cu lunetă şi are o deschidere electrică.

Interior

Interiorul este unul spaţios chiar dacă vorbim de un Coupe însă nu se poate compara spaţiul la interior cu cel al lui Passat. Chiar dacă este un coupe Premium produs de Volkswagen este un autoturism ce îţi oferă o calitate foarte bună a materialelor la interior dar şi confort. Scaunele sunt foarte bune ergo confort printre cele mai bune scaune din industrie iar asta o sa simţi pe propria ta piele. Îţi găseşti poziţia ideală la volan şi rămân suficient de confortabile la drum lung.Persoanele ceva mai înalte vor întâmpina o problemă în acest Volkswagen Arteon, spaţiul la cap nu este unul foarte bun motiv pentru care s-ar putea să fi deranjat de acest aspect însă locurile din spate sunt extrem de generoase mai ales dacă nu eşti o persoană foarte înaltă. Este adevărat această maşină este în principiu destinată şoferilor şi mai puţin a fi o maşină de familie.
Maşina este bine insonorizată şi toate geamurile sunt tratate cu protecţie UV, însă insonorizarea este puţin mai slabă faţă de Passat şi asta se datorează absenţei ramelor de la geamuri.

Volkswagen Arteon preţuri şi motorizări

Conform Volkswagen România, Arteon poate fi cumpărat de la 34.881 de euro iar preţul creşte în funcţie de nivelul de echipare, dotări şi motorizări.

Benzină Aşadar dacă vrei să ai o maşină pe benzină plus cutie automată DSG şi tracţiune faţă vei putea achiziţiona maşina la preţul de 37.877 de euro şi vei beneficia de motorul 2.0 TSI de 190 CP şi cutia de viteze DSG în 7 rapoarte. Cnsumul oferit de Volkswagen la 100 km este de 5.9 l.  Pentru cei care vor să aleagă tot benzinas dar tracţiunea integrală se vor bucura de Arteon R-Line 2.0 TSI şi 280 CP şi cutia DSG 4M. Consumul pentru acest motor este de 7.9 l/100 km iar preţul este de
45.140, €.

Motorină
Arteon pe motorină + cutie automată şi tracţiune faţă  este disponibil în două variante de echipare Elegance şi R-line.
Arteon versiunea Elegance cu motor 2.0 TDI de 150 CP + DSG poate fi achiziţionat la preţul de37.035 euro iar consumul se situează între 4.4 l – 4.5 l/100 km
Arteon dispune şi de o altă versiune mai potentă a motorului TDI tot de 2.0 dar de 190 CP + DSG iar preţul pentru aceasta este de 39.013 euro
Consumul este similar 4.6 – 4.7 l/100 km. Trebuie menţionat faptul că aceste versiuni sunt disponibile cu transmisia faţă. 
Arteon diesel şi cu tracţiune integrală
Arteon Elegance poate fi configurat împreună cu tracţune integrală astfel vei căpăta un motor 2.0 TDI de 190 CP sau 240 CP (43.809 Euro) şi DSG 4M iar preţul este de 40.767 euro iar consumul este de 5 – 5.1 l 100 km.
Arteon R-Line 2.0 TDI 190 CP DSG 4M este disponibil la preţul de 41.385 euro iar motorizarea de 240 CP diesel la 44.426 euro.

Motoarele diesel de 2 litri 2.0 TDI sunt mult mai rafinate şi mult mai potente faţă de versiunil anterioare de 2.0 TDI. Prin urmare cei care vor o maşină care să fie potentă dar să îţi ofere şi u nconsum mic este alegerea perfectă.
Puterea e dată liniar astfel putem spune că până la aproximativ 4500 de rotaţii pe minut dar este o protecţie pentru a nu fi turată mai mult.Dotări
La capitolul dotări putem spune că Volkswagen dispun de tapiţerii de piele iar la interior se regăsesc multe dotări precum Cruise Control, tempomat, lane assist cameră de mers cu spatele, senzori de parcare, radar. Modul sport, eco şi confort sunt şi ele prezente pe acest model. Modul sport întăreşte suspensia, volanul şi maşina răspunde mai rapid.
Chiar dacă Volkswagen este considerată o maşină de volum preţul pentru aceasta nu arată asta. În esenţă este o maşină premium. Interiorul în special al maşinilor germane denotă simplitate şi eleganţă. Sistemul multimedia este foarte bun, ecran touchscreen mare unde poţi conecta tot ce vrei la acesta. Navigaţia este una foarte buna şi rapidă.

Concluzii,
Volkswagen Arteon este un competitor adevărat pentru BMW Seria 3, Audi A2 şi Mercedes C-Class. Chiar dacă vorbim de un Coupe, acest model impresionează încă de la prima vedere. Este fără îndoială cea mai frumoasă maşină produsă de grupul Volkswagen. Iar dacă vei dori să ieşi din tipare faţă de alţi posesori de Volkswagen-uri, fie Passat, Jetta sau Golf.
Arteon e o maşină foarte bună atât pentru drum lung cât şi pentru oraş cu un protbagaj generos. Este o maşină mult peste aşptările noastre care reuşeşte să facă faţă cu mare succes tuturor exigenţelor. Volkswagen Arteon se bate acolo sus cu Audi A4, BMW Seria 3 şi Mercedes C Class.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment