Noul Škoda Karoq – Noul SUV compact şi fratele mai mic al lui Kodiaq

Dă şi tu share articolului

Noul Škoda Karoq – Noul SUV compact şi fratele mai mic al lui Kodiaq

După un an de la lansarea modelului Skoda Kodiaq anul acesta un nou autoturism din gama Skoda își face simtita apariția. Este vorba despre SUV-ul Skoda Karoq. Acesta vine cu multe atuuri precum confort sporit, spaţiu mai mutl decât generos şi soluţii inteligente Simply Clever.

Skoda Karoq dimensiuni 
Skoda Karoq are o lungime de 4.38 metri cu 160 mm mai mare faţă de predecesorul său Skoda Yeti şi o lăţime de 1.84 m. Karoq a pierdut 88 de mm în înălţime dar a câştigat mai multă dinamică datorită noului design. 
Prin urmare Noul Skoda Karoq este un SUV compact ceva mai mic fata de fratele sau mai mare Kodiaq dar care oferă un spațiu fiind dotat cu cele mai noi sisteme de asistență faruri full led și multe alte tehnologii care se regăsesc și pe modelul Kodiaq cum Și pe celelalte modele din gama SKODA. Skoda Karoq vine cu două motorizări TSI si TDI cu variante de transmisie automată DSG 4×4.

Exterior
Vorbim despre exteriorul mașinii putem spune că acesta este foarte expresiv, blocurile optice sunt destul de mari și dreptunghiulare exact ca pe vechiul model de Skoda Octavia, iar grila frontală este mare și exprimă totodată robustețe și forță fiind creat pentru cei care sunt în căutare de experiențe autentice dar și pentru cei care caută o mașină care să aibă teze. Cu siguranță Skoda Karoq rock este autoturismul de care ai nevoie. Și bineînțeles că design-ul al mașinii germane este ușor de remarcat.
În spate avem stopuri care arată diferit dar în același timp au un aspect futurist. Stopurile sunt teșite pe laterală și se prelungesc pe aripa din spate. O luneta are o vizibilitate bună și este suficient de mare pentru a oferi o vizibilitate bună atunci când vei dorii în manevrarea cu spatele.

Skoda Karoq date tehnice

Consumul de carbunrant benzină pentru motoru lde 1 l de 116 CP este de 6.2 l/100 km în regim urban şi extra urban de 4.7 l/100 km iar consumul mixt este de 5.3 l/100m. Trebuie specificat ca aceste consumuri sunt date de producator si variaza in functie de stilul de condus si consumatori
Motorul 1.0 TSI are 3 cilindri în linie şi dezvoltă 116 CP şi un cuplu de  200 Nm /2000-3500 rot/min
Motorul de 1.5 litri TSI de 150 CP are 4 cilindri în linie dezvoltă un cuplu de 250 Nm  la 1500-3500 rot/min iar consumul este de 6.6 l./100 km Urban.  4.7 l./100 km Extra-urban. şi 5.4 l./100 km consum mixt.

Să trecem în revistă şi  celelalte două motoare diesel de 1.6 litri TDI şi 2.0 TDI.
Motoarele diesel produse de grupul Volkswagen s-au rafinat mult în ultimii ani, fiind motoare silenţioase şi fiabile dar nu în ultimul rând foarte economice. Aşadar dacă eşti o persoană care doreşte să economisească bani pentru carburant motorul de 1.6 litri ţi se adresează. Acesta are 4 cilindri şi dezvltă un cuplu ca celelalte motoare pe benzină de 250 Nm /1500-3200 rot/minEditaţi acest automobil şi are un consum spectaculos de 5.0 urban şi 4.4 litri/100 km consum la drum lung iar consumul mixt de 4.6 l/100 km.
2.0 TDI este motorul de bază al celor de la Volkswagen iar performanţele
pentru acesta sunt următoarele: Dezvoltă 150 CP şi un cuplu de 340 nw
la 1500-3200 rot/min iar consumul este de 5.7 l/100 km, 4.9 l/100 km şi
5.2 l/100 km.

Skoda Karoq interior
Skoda Karoq oferă un confort foarte bun la interior pentru toți pasagerii. Aceștia pot să aleagă fie tapițerie textil sau tapițerie de piele. Skoda Connect Infontainement cu ecran touchscreen precum și Serviciul de asistență în caz de accident prin care autoturismul apelează automat serviciile de urgență sau depanare.
Ia după cum vorbeam la începutul articolului ce este autoturism dispune de numeroase sisteme de asistență și un nivel de siguranță mai mai ridicat. Iar fiind vorba de Skoda pasagerii beneficiază de numeroasele dotări Simply Clever care îți fac viața mai plăcută în mașină. Putem evidenția compartimentele chitare sunt mai mult decât practice dar și de asemenea cheia inteligentă keyless Care este disponibilă deja pe foarte multe modele. Să nu uităm și de haionul care se deschide atunci când miști piciorul sub bara din spate a autoturismului.
Capacitatea portbagajului pentru acest SUV este de 479 l și poate ajunge la 1.810 l dacă se va renunța la scaunele din spate. Fără îndoială Skoda Karoq are cel mai mare portbagaj din segmentul sau.
Skoda Karoq motorizări
Cei care au ambiții sportive și doresc o mașină mult mai agilă mai fâşneaţă au nevie de mai multă putere care te va ajuta când ai nevoie. Pentru asta vă recomand versiunea motorului de 1.5 l TSI de 150 CP pentru prețul de 22.010 euro împreună cu cutia manuală în 6 rapoarte.
Pentru versiunea diesel decât două motorizări – una de 1.6 la 22.268 euro și 2.0 TDI pentru prețul de 25.568 euro. Însă dacă dorești cutia automata cu dublu ambreiaj DSG şi motorul de 2 litri TDI va trebui sa scoți din buzunar 27.168 de euro.
Bineînțeles că mașina poate fi achiziționată și în leasing. Trebuie să plătești un avans și ratele lunare aferente acestuia.
 Skoda Karoq prețuri
Prețul de plecare pornire pentru această mașină este de 19.860 de euro cu dotările de bază însă dacă dorești mult mai mult va trebui să alegi una dintre cele doua variante de echipare Ambition, Style și în funcție de motorizare aleasă și dotări prețuri poate ajunge 27.719 euro însă nu vei regreta pentru acest preț.
De menționat faptul că nivelul de echipare Style Skoda Karoq are fără îndoială cele mai bune dotări din categoria sa la un preț foarte bună.

Puteţi de asemenea de a solicita un test drive pentru Skoda Karoq la unul in dealerii Skoda din judeţul dvs.

Skoda Karoq păreri
Pe mine m-a surprins şi de această dată Skoda prn acest SUV mai mic produs de ei. Design-ul îmi place foarte mult şi să nu uitămn de tehnologiile cu care vine Karoq. Karoq. Skoda Karoq are un preţ accesibil pentru un SUV şi a obţinut cinci stele de siguranţă la euroNCAP.


Câteva concluzii privind Skoda Karoq
Fără îndoială autoturisme rivalizează cu Ford Kuga , Volkswagen Tiguan, Honda CR-V,  Nissan Qashqai, Renault Kadjar, Hyundai Tucson, Seat Ateca ş.a.Dacă v-a plăcut, daţi un share şi un like!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment