Noul Renault Arkana – Primul SUV-Coupé de la Renault – Review, preţ, motorizări

Dă şi tu share articolului

Noul Renault Arkana – Primul SUV-Coupé de la Renault – Review, preţ, motorizări

Anul acesta am fost martorii unui nou model Renault. Renault Arkana. Automobilul a fost prezentat la Moscova în august a acestui an.Despre preţuri, interior la Renault arkana o să vedem mai jos.

Renault Arkana este un coupe-crossover care îmbină părţi atât dintr-un sedan tipic cât şi dintr-un SUV. Renault Arkana va fi disponibil din 2019 şi va putea fi cumpărat în multe ţări din lume. Renault Arkana va fi de asemenea produs în ţări precum cu Rusia dar şi în Asia.
Renault Arkana este un concept inovativ, iar proiectul a fost demarat prin intermediul echipei din Renault Russia. Este drept că ARkana a fost dezvoltat mai mult pentru piaţa rusă îndeplinind cerinţele şi aspiraţiile potenţialilor lcienţi ruşi, dar cu siguranţă va fi apreciat şi cumpărat şi în Europa. Rămâne de văzut cum va fi primit Renault Arkana de către alte pieţe auto din Europa şi de ce nu din afara ei.

 Arkana va opera în segmentul SUV-urilor compacte (segment C) Împreună cu Kadjar. Pe segmentul C există o concurenţă mare fiind de asemena cel mai dinamic segment din piaţa auto. Renault a dorit odată prin lansarea acestui model să atragă clienţii adepţi ai sedanelor dar şi ai SUV-urilor. Este o sibioză dintre SUV şi Sedan ce s-a materializat în acest coupe.

Exterior
Renault Arkana se remarcă prin robusteţea sa, are un design elegant tipic pentru maşinile franceze dar este frumos.
Aşadar silueta
trendy de coupé te face să te întorci capul pe stradă după el pentru că atrage priviri.
Privind-ul în asamblu design-ul SUV-ului Coupe Arkana este diferit faţă de Dacia Duster fiind mult mai rafinat cu linii ceva mai clare ca în maşinile germane.
Blocurile optice de pe Arkana se aseamană cu cele de pe Talisman şi formează acel C în exterior. Din lateral observăm că maşina se aseamănă mult cu SUV-ul de la BMW – BMW X6, spatele puţin teşit pentru a ne spune că avem de aface cu un Coupe SUV în 4 uşi. Ornamentele cromate ies şi ele în evidenţă pe uşi. Este posibil doar în versiuni de echipare superiaore să le regăsim.
În spate stopurile de pe Arkana seamănă şi ele cu cele de pe Renault Talisman, se aseamănă foarte mult Poate că au dorit cei de la Renautl să construiască un SUV pe bazs celebrului momdel Talisman pentru că observăm că designul este cam asemănător.
Interior

Renault a refuzat să furnizeze fotografii ale interiorului noului Arkana, însă cred că putem fi destul de siguri de cum va arăta. Uitaţi-vă in interioarele celor mai recente Megane al Clio-ului sau de ce nu al Talismanului.

Au apărut imagini pe interent cu inteeriorul însă doar sunt presupuneri nu e nimic confirmat oficial.
La interior Arkana seamănă izbitor cu interiorul care îl regăsim pe modelele noi de Clio.

Cu toate acestea, m-aș simți mult mai confortabil, știind că are un interior din Megane. Ari aduce cel puțin o ruptură de sofisticare și modernism.
Cei care sunt deja fani Dacia şi vrei ca acest Renault să fie disponibil la vânzare în showroom-uri este posibil ca acest SUV să fie şi în România, dar va mai dura ceva timp.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu vânzarea acestui model pe piaţa europeană. O piaţă în care concurenţa este din ce în ce mai acerbă. Momentan nu există planuri de a vinde modelul de faţă în Europa. Maşina autohtonă Dacia Logan era destinată mai mult românilor dar cei de la Dacia au decis să se orienteze şi către alte pieţe auto din vestul Europei, aşa că Dacia Logan a rupt gura târgului ca vehicul low cost, bun şi modern. Dacia este cea mai apreciată de vestici în segmentul low cost.
Tehnologiile de pe Renault Arkana
Crossoverul-Coupe sau dacă vreţi SUV-coupe de la Renault se foloseşte de mai multe componente de la Dacia Duster sau Renautl Duster cum mai este cunoscut pe alte pieţe auto, însă atunci când vorbim strict de design Arkana este în altă ligă se aseamană mai mutl cu modelele premium – BMW X6 sau Mercedes GLE Coupe.
Motorizări Renault Arkana
Momentan nu se cunosc detalii tehnice despre Renault Arkana. Renault nu a oferit informaţii despre motorizări. Este posibil ca pe Arkana să existe noul motor diesel de 150 CP 1.5 dCi de la Renault şi tracţiunea integrală să fie optţională. Renault Arkana va fi dotat cu jante de aliaj pe 19 inci şi va avea o gardă la sol mai mare.
Cei de la Renault ne spun că noul Arkana va fi potrivit pentru toate
drumurile, fie că vorbim de şosele normalesau drumuri cu
denivelări, drumuri cu pietriş sau chiar în offroad. Garda la sol ceva
mai mare te va ajuta atunci când vei avea de gând să mergi cu maşina în
offroad sau pe drumuri dificile.
Preţ Renault Arkana
Renault nici nu ne-a oferit informaţii cu privire la preţul de bază pentru această maşină şi nu ne putem imagina care ar fi preţul. Anul viitor vom şti mai multe amănunte despre Arkane.Arkana va fi un model interesant ce îi va mulţumi pe cei mai mulţi dintre clienţi care doresc eleganţa  unui sedan clasic şi un SUV amândouă la pachet.

Ţinta este de 5 milioane de unităţi vândute anual la nivel global până în 2022. Voi reveni cu review-ul acestei maşini anul viitor după lansarea din Rusia.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment