Review – Noul BMW Seria 3 – clasicul sedan de la BMW

Dă şi tu share articolului

Review – Noul BMW Seria 3 – clasicul sedan de la BMW

BMW Seria 3 este unul dintre modelele cele mai apreciate și vândute de la BMW. BMW Seria 3 este de 40 de ani în lider în domeniul limuzinelor premium de clasă medie. Noul BMW seria 3 este acum mai dinamic mai agil și mai eficient şi nu în ultimul rând ultra tehnologizat produs vreodată de constructorul bavarez.

BMW Seria 3 a fost lansat la Salonul de la Paris din 2 octombrie. Seria 3 devine din ce în ce mai tehnologizat şi mai eficient pe măsură ce generaţiile acestuia ,,îmbătrnesc”. BMW Seria 3 se află la a şaptea generaţie de când a fost lansat. Tot de atunci peste 15 milioane de clienți au achiziționat un BMW seria 3.

 Odată cu acest an nou model BMW a imprumutat din experiența motorsport iar cu șaptea generație vă produce o revoluție în materie de tehnologie în segmentul premium de clasă medie.

Date tehnice BMW Seria 3 2019

Ca şi dimensiuni noul BMW seria 376.000 mm mai lung față de precedenta versiune cu o lungime 4.709 și cu 16 mm şi mai lat cu 1.827 mm. Asta și traduce prin spațiu la interior și Confort.
Noul BMW Seria 3 are 55 kg în minus faţă de precedenta versiune.

Design exterior BMW Seria 3 2019

Din față noul BMW seria 3 are același design dar mai agresiv cu cele două nări în fața radiatorului. O faţă complet nouă. Zona frontală se aseamănă cu fraţii mai săi mai mari Seria 5 şi Seria 7 având câteva elemente ale limuzinei de lux Seria 7 şi aici vorbim de blocurile optice. Un design ce atrage toate privirile. Bmw Seria 3 are propria sa identiate şi o linie personal şi transmite ideea de agresivitate, şi putere. Blocurile optice sunt Full-LED  sau adaptive LED iar opțional se pot configura cu noua tehnologie inovatoare ce este disponibila pe BMW seria 7 BMW Laserlight ciao înglobat o semnătură luminoasă nouă și pot acționa pe o rază de până la 530 metri.
De laterală mașina atrage atenția prin nervurile sale care încep undeva kiss termină după ușa din spate spre stopurile din spate. Privit din spate sunt puțin alungită față de modelele precedente dar foarte moderne. Stopurile sunt led și ne dau impresia de robustețe.
Pe haion există un mic eleron iară am ajuns observăm un spoiler ce vrea să ne spună că avem de a face cu o mașină care este atât elegantă dar și sportivă.

Interior BMW Seria 3 2019

Noul limbaj de design al mărcii aduce şi un aranjament clar al
suprafeţelor de la interiorul noului BMW Seria 3 Sedan accentuând percepţia de spaţiu generos.
Nu trebuie să ne surprindă faptul că noul BMW seria 3 este puțin mai spațios față de modelul precedent și are un design puțin mai diferit. Planșa de bord a suferit și modificări față de modelul precedent dar arată bine. Deasupra celor două guri de ventilație regăsim un ecran ce este înclinat spre șofer. Displayul va avea o dimensiune 10.25 inchi iar cel din zona instrumentarului de bord 12.3 inchi.
Ecranele rulează sistemul propriu BMW Operating System 7.0 şi redau funcţiile precise conducătorului auto. Opţional se poate opta pentru Live Cockpit Professional şi te vei bucura de un instrumentar de bord digital prin intermediul Control Displayului de 10.25 inchi.

Sistemul și funcțiile mașinii pot fi controlate prin intermediul ecranului Tactil Control Display, al controller-ului iDrive, al controalelor de pe volan, prin intermediul gesturilor sau prin comenzi vocale.

În noul BMW seria 3 întâlnim un interior aerisit și un instrumentar de bord nou o consolă centrală dispusă vertical ce accentuează atmosfera sportivă. Odată ce vrei pune mâna atât pe bord cât și pe uși vei vedea că materialele sunt Premium așa cum îi stă bine la un Sedan de clasă Premium. Finisajele la interior sunt foarte bune astfel că nu vei găsi un o zonă care să te dezguste.  Remarcăm și dispunerea butoanelor pentru controlul climatizării ce sunt dispuse pe consola centrală.   Ecranele sunt aranjate în așa fel încât să le putem acționa cât mai comod.
Volanul a fost şi el schimbat şi este în trei spițe îmbrăcat în piele şi asta ne spune din start că este o mașină care are valențe sportive. Butonul start stop a fost montat pe consola centrală și este util Atunci când vei opri la semafor acest buton are menirea de a decupla transmisia si a opri motorul pentru a face economie de combustibil.
Lângă volan în partea stângă este comutatorul pentru acționarea luminilor. De asemenea selectorul pentru schimbarea treptelor de viteză a primit un design nou cine asemenea controlerul iDrive. Cu ajutorul Drive experience control șoferul poate selecta multe moduri eco Pro confort sport precum și frâna electromecanică pentru parcare.
Şi la insonorizare s-au făcut progrese remarcabile, astfel că interiorul este mai bine antifonat. Parbirzul este fabricat din sticlă fonoizolantă oferit standard.
Scaunele sunt îmbrăcate în piele moderne și confortabile au reglaj pe înălțime electrice. Pasagerii care vor intra în mașină o gură de acces bună iar în spatele pot sta lejer trei persoane confortabil pe bancheta din spate. Mașina are înălțime bună astfel încât chiar dacă ești mai înalt poți sta confortabil atât ca șofer cât și ca pasager. Plafonul de sticlă opţional are o suprafaţă transparentă mai lungă cu 100 de milimetri.Cei din faţă au mai mult spaţiu la umeri şi coate iar cei din spate stau mai confortabil datorită faptului că limuzina este puţin mai lungă iar spaţiul de la interior a fost foarte bine gândit. Ergonomia este foarte bună pe viitorul BMW Seria 3. Spaţii de depozitare generoase în uşi dar şi în interior.
Sistemul Audio este de calitate superioară vorbim aici de un ssistem Harman Kardon. Îţi vei transforma maşina într-un club graţie sistemului Harman Kardon ce îţi oferă sunet de calitate.
Portabagajul este şi el generos şi numără 480 de litri dar se paote mări atunci când vei decide rabatarea banchetei.
BMW Seria 3 are frâne M Sport cu etriere albastre  care afişează logo-ul M. fixe cu patru pistoane dispuse pe puntea faţă dar acestea sunt disponibile opíonal.  DIferenţialul M Sport este disponibil pentru 330i şi 330d.

Tehnologii pe Noul BMW Seria 3

Aşa cum spunea la începutul acestui articol noul BMW Seria 3 va fi un autoturism ultra tehnologizat din toate punctele de vedere. La bordul său existând cele mai noi sisteme de asistare inovatoare care au un rol determinat spre condusul autonom.

Să amintim câteva din sistemel de siguranţă de pe BMW Seria 3.

În standard există dotarea Lane Departure warning, Collision and Pedestrian Warning. – Şoferul e avertizat când detectează prezenţa unui bicilist sau unui pieton pe carosabil şi poate lua măsuri în caz că nu vei frâna.

Active Cruise Control cu Stop & Go şi Driving Assistant şi Lane Change Warnin, Rear Collision Prevention şi Cross-Traffic Alert.
Lange Change Warning te avertizează atunci când părăseşti banda de circulaţie fără să îţi dai seama iar maşina va reveni pe centrul benzii.
Active Cruise Control te ajută să îţi setezi distanţa faţă de vehiculul din faţă ca atunci când cel din faţa ta frânează şi maşina ta va frâna.

BMW seria 3 2019 pret

Preţul pentru noau generaţie de BMW este de 44.750 de euro

Motorizări BMW Seria 3

La capitolul motorizări exista cinci propulsoare, 2 propulsoare pe benzină patru cilindri ce dezvoltă 258 de cai putere și trei propulsoare diesel, primul având o putere de 150 CP iar al doilea  de 190 C pentru versiunea 320d. Se poate opta atât pentru cutia automată steptronic sau steptronic sport. Pe noul BMW seria 3 există și posibilitatea configurării unei cutii manuale.
Cine dorește ambiții tari poate opta pentru propulsorul diesel în 6 cilindri și 265 de cai putere. De asemenea vă  și versiunea 320d xdrive ce este echipat cu tracțiune integrală.
Inginerii de la BMW au primti ordin să priroitizeze dinamica şi
agiltiatea. Şi direcţia a fost şi ea îmbunătăţită în funcţie de versiune
şi variantă de echipare.
BMW Seria 3 are un centru de greutate jos şi o suspensie reconfigurată. NIci aerodinamica nu a fost uitată fiind şi ea optimizată. Seria 3 are acum un coeficient aerodinamic de 0.23 BMW 320d.
Şi suspensia a fost şi ea revizuită acum BMW Seria 3 are o gardă la sol mai mică.
BMW Seria 3 va fi lansat pe piaţă în 2019 şi fabricat la Munchen, Germania dar şi în MExic, San Luis Potosi.
Maşina va putea fi comandată în versiuni de echipare ca Advantage,
Sport Line, Luxury Line şi M SportBMW prin acest model nou a dorit să ofere o maşină complet nouă din toate punctele de vedere. Dacă faceliftul este asemănător cu versiunea anterioară, propulsoarele au fost îmbunătăţite.

BMW Seria 3 este disponibil în 4 culori, Dravit Grey, Tansanit Blue II, Citrin Black II, şi Vermont Bronze.
Ambele suspensii – standard şi sport vin cu amortizoare ce au înglobată o tehnologie nouă. Suspensia M Sport coboară maşina cu 10 mm pentru mai multă aerodinamică şi sportivitate.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment