Vine examenul de traseu şi ai emoţii? Stai calm, permisul îl vei lua

Dă şi tu share articolului

Vine examenul de traseu şi ai emoţii? Stai calm, permisul îl vei lua. Permisul de conducere a devenit o necesitate în ziua de astăzi și pentru asta tot ce luptăm ca să lui obținem încă de la vârste fragede. Dar trebuie să avem în vedere foarte importante înainte de a fi șofer cu acte în regulă.

Primul rând trebuie să ne dorim foarte mult să avem permis de conducere și nu să fim subiectul altor persoane. Permisul de conducere trebuie să îl obținem pentru că ne dorim nu pentru că altcineva își dorește asta.
Ai promovat examenul teoretic (sala) și examenul practic traseul bate la ușă. Emoțiile pun stăpânire pe tine nu mai știi încotro să o apuci. Nu trebuie să intri în panică și să cazi pradă emoțiilor.
În primul rând să dai dovadă de încredere bine, calm și stăpânire de sine.După ce ai promovat examenul teoretic și te-ai programat pentru examenul practic este foarte indicat să îți mai iei câteva ședințe pentru a iti intra în mânăcu tot ce înseamnă condus iar deprinderile care le-ai  învățat în școala de șoferi sa iti fie bine fixate. Totodată o ședință de perfecționare costa, dar te vor ajuta atunci când vei susține examenul practic și vei fi familiarizat cu manevrele la traseu.

Dacă ești o persoană foarte emotiva este bine să ai în vedere și o vizită la psiholog. În policlinicile de stat există cabinete de Psihologie prin care poți să te programezi iar ședințele la psiholog, acestea sunt gratuite. După ce este ședință la cabinetul de Psihologie vei avea o altă perspectivă asupra vieții si avea altă abordare a  condusului unei masini.
Asta ar fi în varianta tema privind emoțiile și starea de neliniște care o ai la volan. De ce am spus ultima variantă? Pentru că până la acest lucru mai există și varianta schimbării instructorului. Este perfect normal dacă nu ești mulțumit tu ești actorul care le ai în prezent să ceri un alt instructor este serios și care își da tot interesul. Din păcate există și instructor care nu își fac meseria cum trebuie ceea ce este un lucru trist îl să poți fără probleme însă instructorul sau de ce nu se cer la un transfer la altă școală de șoferi.

Odată ce ai ajuns în ziua examenului ar fi bine să conduci înainte de examen măcar 30 de minute pentru a îți intra în mână. Polițistul examinator nu este acolo ca să îți bagi bețe în roate sau ca să te sperie sau ca să te pice fără motiv întemeiat. El este prietenul vostru, nu trebuie să vă impacientaţi. Examenele auto începând de anul trecut sunt filmate deci dacă consideraţi că aţi fost picaţi pe nedrept puteţi contesta în instanţă. Imaginile vor fi stocate 6 luni din momentul examenului.  Poliţistul va interveni doar în situațiile în care tu nu ești un șofer bun, nu acorzi prioritate pietonilor, vehiculelor etc. Cum spuneam polițistul este  acolo ca să mă examineze să urmărească deprinderile dvs în cea ce priveşte condusul maşinii. Trebuie doar să controlezi mașina să cunoşti regulile de circulație care la învățat la orele de legislație rutieră dar și la conducerea practică cu instructorul şi să mergi cu fruntea sus.

Prin urmare, dacă îi vei demonstra că știi să circuli în trafic in deplină siguranță atât pentru tine cât și pentru ceilalți participanți la trafic și te vei încadra în maxim 20 de puncte de penalizare vei obține permisul de conducere, deci vei fi admis. Dar în condițiile în care tu nu ești stăpân pe tine ai emoții greșești foarte mult este clar că nu vei promova acesta examen, dar nu trebuie să intri în panică pentru că nu este un capăt de țară. Până la urmă asta reprezintă instruirea ta practică pregătirea ta de care ai avut parte până în acel moment. Așadar trebuie să te pregătești în continuare temeinic şi să îţi mai cumperi ore suplimentare până când teama, emoţiile vor dispărea şi tu vei şti să conduci cât mai bine bine.
Este adevărat orice şut în fund este un pas înainte. Totul ţine de tine de ambiţia ta. Ambiţia şi perseverenţa sunt extrem de importante pentru realizarea unui obiectiv şi atâta timp cât te vei lăsa să iei permisul de conducere, te vei lupta pentru asta vor veni şi reazultatele. Cheia e la tine.

Mai trebuie să mai punctăm ceva.
Trebuie să reții un aspect foarte important. Nu contează când iei permisul, că este din prima sau din a doua, sau a cincea oară. Tot ce contează să îl obții pe merit. Orele de conducere costă bani, știm cu toții asta, dar investește în tine investește în aptitudinile tale la volan. Siguranţa ta este și siguranța altora inclusiv a pietonilor. Instructorii auto sunt bine întenţionaţi şi îţi furnizează cele mai bune sfaturi atât pentru tine ca şofer în viaţa de zi cu zi după ce vei lua permisul dar şi la examenul auto (proba practica).
Sper ca aceste sfaturi să îți vină în ajutor și să promovezi examenul de conducere cu succes și sa iei permisul de conducere mult visat.
Daţi şi voi un share şi un like pe butoanele de mai jos.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

One Thought to “Vine examenul de traseu şi ai emoţii? Stai calm, permisul îl vei lua”

  1. Multumesc frumos pentru sfaturi .

Leave a Comment