Vine examenul de traseu şi ai emoţii? Stai calm, permisul îl vei lua

Dă şi tu share articolului

Vine examenul de traseu şi ai emoţii? Stai calm, permisul îl vei lua. Permisul de conducere a devenit o necesitate în ziua de astăzi. Pentru asta tot ce luptăm ca să-l obținem încă de la vârste fragede.

Consider că în primul rând trebuie să ne dorim foarte mult să obținem permisul de conducere, și nu să fim subiectul altor persoane. Permisul de conducere trebuie să îl obținem pentru că ne dorim iar dorința vine de la noi, nu pentru că altcineva își dorește asta pentru noi.
Ai promovat examenul teoretic (sala) și examenul practic traseul bate la ușă?. Emoțiile pun stăpânire pe tine nu mai știi încotro să o apuci?
Nu trebuie să intri în panică și să cazi pradă emoțiilor, este o greșeală care poaet fi fatală la examen. Știu că este greu să îți păstrezi calmul și luciditatea.  Prin urmare dacă nu poți, e bine să încerci să dai dovadă de încredere calm și stăpânire de sine. După ce ai promovat examenul teoretic și te-ai programat pentru examenul practic este foarte indicat să îți mai iei câteva ședințe pentru a-ți intra în mână cu tot ce înseamnă condus. Iar deprinderile care le-ai  învățat în școala de șoferi sa iti fie bine fixate. Este drept că ședință de perfecționare costa, nimic nu este gratis dar te vor ajuta atunci când vei susține examenul practic și vei fi familiarizat cu manevrele la traseu.Dacă ești o persoană foarte emotiva este bine să ai în vedere și o vizită la psiholog. Aceasta nu strică ci te va ajuta foarte mult. În policlinicile de stat există cabinete de Psihologie prin care poți să te programezi iar ședințele la  Vizita la psiholog poate fi o variantă bună și depidne de fiecare om în parte Orice cursant trebuei să aibă în vedere și faptul că instructorul auto poate fi schimbat fără probleme.  Este perfect normal dacă nu ești mulțumit  să ceri un alt instructor este serios și care își dea tot interesul. Din păcate există și instructor care nu își fac meseria cum trebuie ceea ce este un lucru trist. De asemenea există si varianta transferului la o altă școalăd e șoferi

Înainte de examen ar fi bine să-ți cumperi o ședință două de perfecționare pentru a-ți intra în mână cu deprinderile. Polițistul examinator nu este acolo ca să îți bagi bețe în roate sau și să te pice fără motiv întemeiat. El este prietenul vostru, nu trebuie să vă impacientaţi. Examenele auto începând de anul trecut sunt filmate deci dacă consideraţi că aţi fost picaţi pe nedrept puteţi contesta în instanţă. Imaginile vor fi stocate 6 luni așa cum prevede legea din momentul examenului.  Poliţistul va interveni doar în situațiile în care el vede că nu ești un șofer bun, nu acorzi prioritate pietonilor, vehiculelor etc. Cum spuneam polițistul este  acolo ca să mă examineze să urmărească deprinderile dvs în cea ce priveşte condusul maşinii. Trebuie să știi să controelzi mașina, să cunoşti regulile de circulație care la învățat la orele de legislație rutieră precum și și la conducerea practică cu instructorul.

Prin urmare, dacă îi vei demonstra că știi să circuli în trafic in deplină siguranță atât pentru tine cât și pentru ceilalți participanți la trafic și te vei încadra în maxim 20 de puncte de penalizare vei obține permisul de conducere, deci vei fi admis. Dar în condițiile în care tu nu ești stăpân pe tine ai emoții faci greșeli foarte multeeste clar că nu vei promova acesta examen. Nu trebuie să intri în panică pentru că nu este un capăt de țară. Până la urmă asta reprezintă instruirea ta practică pregătirea ta de care ai avut parte până în acel moment. Așadar trebuie să te pregătești în continuare temeinic şi să îţi mai cumperi ore suplimentare până când teama, emoţiile vor dispărea şi tu vei şti să conduci cât mai bine.
Este adevărat orice şut în fund este un pas înainte. Totul ţine de tine de ambiţia ta. Ambiţia şi perseverenţa sunt cuvinte extrem de importante pentru realizarea unui obiectiv, şi atâta timp cât vei pune în practică atât ambiția cât și cunoștiințele dobândite la orele de pregătire practică vei lua  permisul de conducere.

Mai trebuie să mai punctăm ceva.
Trebuie să reții un aspect foarte important. Nu contează când iei permisul, că este din prima sau din a doua, sau a cincea oară. Tot ce contează să îl obții pe merit. Orele de conducere costă bani, știm cu toții asta, dar investește în tine investește în aptitudinile tale la volan. Siguranţa ta este și siguranța altora inclusiv a pietonilor. Instructorii auto sunt bine întenţionaţi şi îţi furnizează cele mai bune sfaturi atât pentru tine ca şofer în viaţa de zi cu zi după ce vei lua permisul dar şi la examenul auto (proba practica).
Sper ca aceste sfaturi să îți vină în ajutor și să promovezi examenul de conducere cu succes și sa iei permisul de conducere mult visat.
Daţi şi voi un share şi un like pe butoanele de mai jos.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

2 Thoughts to “Vine examenul de traseu şi ai emoţii? Stai calm, permisul îl vei lua”

  1. Multumesc frumos pentru sfaturi .

  2. Alex

    Am citit si eu articolul, pare destul de incurajator, inr-o ora dau orasu, revin cu rezultatul.

Leave a Comment