Noul monstru full electric de la Volkswagen îți arată cât de departe e de fapt, Dacia Duster

Dă şi tu share articolului

Volkswagen e pus pe treabă, acesta a pregătit un nou model electric, de data aceasta este vorba de un SUV 4×4.

Noul Volkswagen full electric SUV 4×4 se vrea rivalul unor modele similare de la BMW și Mercedes. Dar care îți arată, în același timp, cât de urmă este (a fost) Duster pe acest segment.

Noul autoturism va avea o mulțime de tehnologii de ultimă generație pe care le vom dezbate într-un articol viitor.

Grupul VAG rămâne cel mai mare productăr auto din lume păstrându-și acest titlu. De ceva ani încoace, investește masiv în gama ID – modele electrificate sau hibrid, cu care să-și ducă afacerile în zona cerută de industrie: adică în cea prietenoasă cu mediul.

Germanii au ceva modele electrice la activ, care se vând deja extrem de bine. Dar, cum era de așteptat, plusează pe acestă zonă. Asta face acum cu noul SUV 4X4, denumit VW ID 4 Ruggdzz/Rugged. E un concept de mașină care arată ca un monstru de munte, similar cu modelele pe care le are pe piață General Motors.

Noul Volkswagen ID Rugged va fi un SUV veritabil pentru offroad. Așadar cei care vor dori să meargă la munte acestea va fi o alegere bună și eco friendly.

Când ar putea intra în producția de serie a lui Volkswagen Rugged?

Noul model ar putea intra în producția de serie în 2023.

Cum arată monstrul electric de la Volkswagen

Noul 4X4 de la Volkswagen are undeva la 4,6 metri lungime și arată masiv din orice unghi te-ai uita la el. E un model concept, ce urmează să fie prezentat și anul acesta la cele mai importante târguri auto. Se vrea rivalul noilor modele anunțate de competitori – BMW iX3 și Mercedes EQB.

Deși se află în primele stadii de dezvoltare, noul autoturism din gama ID va intra în producție de serie abia peste trei ani. Noua mașina face parte din strategia pe termen lung a germanilor de la Volkswagen. Constructorul și-a propus să scoată pe piață nu mai puțin de 30 de modele SUV în următorii 10 ani, ceea ce va fi un record.

Momentan sunt doar zvonuri, dar pe piață și-ar pute face apariția și o versiune de Volkswagen Ruggdzz/Rugged chiar și mai mare decât cea din poze. Practic va fi autovehicul cu șapte locuri, care clar ar putea concura cu alte modele din gama Jeep sau Land Rover.

Numai că această versiune ar putea fi vândută doar pe piețele din Statele Unite și China, acolo unde chiar există cerere pentru asemenea mașini de mari dimensiuni. Dar cu siguranță și în Europa va avea succes, cel puțin în țările din vestul Europei. Asta rămâne de văzut.

Cu siguranță pe mine m-a surprins, dar cred că și pe voi. Este impresinonant că este un SUV electric cu dimensiuni. În prezent nu se cunosc alte detalii de autonomia bateriilor și numărul de KW/CP ai motorului.

Anul acesta este anul la care ar trebui să ne așteptăm la mari suprirze de la compania germana Volkswagen. Cu siguranță au planuri mărețe pentru a ne surprinde.

Voi ce părere aveți de acest SUV full electric de la Volkswagen?

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment