Dacia electrică a fost confirmată de Renault. Când se lansează Dacia Urban City car

Dă şi tu share articolului

Comapnai Renault a făcut naunțul cel mare. Renault a confirmat astăzi construirea unui model pur electric Dacia Urban City car în viitorul apropiat, cu ocazia prezentării rezultatelor financiare pe 2019.

Potrivit companiei franceze Renault, va fi vorba despre un model nou, cu propulsie exclusiv electrică, nu despre electrificarea unui model deja existent în gama constructorului de la Mioveni. Renault a lansat acum câțiva ani modelul full electric ZOE.
Primul model electric Dacia va avea numele Dacia Urban City car și va fi lansat în intervalul 2021-2022.

În presă s-a vehiculat anul trecut că modelul electric Renault K-ZE, oferit în China la un preț de aproximativ 8.200 de euro, va fi adus în Europa sub sigla Dacia. În China, Renault K-ZE este oferit cu un motor electric care dezvoltă 44 de cai-putere și are o autonomie în ciclu NEDC de 250 de kilometri.

La începutul anului 2020, Philippe Buros, directorul Renault Europa, declarat într-un interviu pentru Automotive News că Dacia va prelua tot ce oferă francezii la capitolul electrificare.

“Dacia va prelua tot ce oferă Renault la capitolul electrificare, pentru că vom fi nevoiţi să electrificăm acest brand, indiferent dacă vorbim de maşini full-electrice sau de hibrizi. Principalul argument de achiziţie pentru modelele Dacia este raportul calitate-preţ, iar o parte din această filosofie este faptul că Dacia preia tehnologia disponibilă în gama Renault, dar cu o mică întârziere. În final, toate mărcile trebuie să treacă la electrificare, pentru că e un trend inerent. Cred că în doi sau trei ani vom electrifica Dacia”, a spus Philippe Buros.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment