Noul BMW XM a ajuns pe străzile din România. Imagini în premieră cu cel mai așteptat SUV în 2022 – GALERIE FOTO

Dă şi tu share articolului

Știm deja că BMW XM a avut debutul internațional, dar SUV-ul german a fost observat la volan în România.

În zona de nord a Bucureștiului, primul vehicul electric de înaltă performanță de la BMW M GmbH a fost surprins de camerele de luat vederi la mijlocul lunii octombrie.
Există mai multe imagini cu acesta cu învelișul de protecție obișnuit pentru modelele de testare sau prototipuri, dar există și câteva imagini cu vehiculul complet.

Fanii mărcii sunt deja familiarizați cu fotografiile de presă, așa că designul exterior este evident, dar sunt cunoscute și specificațiile tehnologice.

Un SUV hibrid plug-in cu un motor V8 pe benzină și un motor electric este BMW XM. Motorul cu combustie poate produce până la 360 kW/489 CP, în timp ce grupul motopropulsor electric poate produce până la 145 kW/197 CP, ceea ce conferă grupului motopropulsor M HYBRID o putere totală de 480 kW/653 CP.

Sistemul este construit în jurul unui motor V8 creat recent, care îmbină funcționarea la viteze mari cu tehnologia M TwinPower Turbo.
Motorul de 4,4 litri dispune de o tehnică optimizată de separare a uleiului și de o galerie de evacuare transversală.

Motorul cu opt cilindri a lui BMW XM este asistat de un motor electric integrat în transmisia M Steptronic cu opt trepte
La pornire, puterea de propulsie a motorului electric este imediat accesibilă, oferind cea mai bună reacție la fiecare mișcare a pedalei de accelerație.
Cel mai mare cuplu generat de sistemul de propulsie M HYBRID este de 800 Nm (motorul cu ardere internă cu până la 650 Nm combinat cu motorul electric care dezvoltă până la 280 Nm).
Motorul electric generează un cuplu maxim efectiv de 450 Nm la intrarea în transmisie prin intermediul unei cutii de viteze reductoare.

Timpul de sprint de la 0 la 100 km/h de 4,3 secunde pentru BMW XM.
Cu aceste cifre, BMW XM depășește toate modelele anterioare în ceea ce privește puterea.

Costul BMW XM în România este de 142.900 de euro fără TVA (170.051 de dolari cu TVA).

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment