Noua Dacia Duster 2016 – o scurtă prezentare

Dă şi tu share articolului

Noua Dacia Duster 2016 – o scurtă prezentare

Noua Dacia Duster  a fost lansată în 2016 la salonul auto de la Paris. Compania Dacia promite că noul model va aduce îmbunităţiri suscitând un mare interes în rândul fanilor Dacia.

Dacia Duster, un suv de excepţie pentru preţul ei. Chiar dacă este un suv low cost. Dacia Duster dispune de cameră de mers cu spatele care te va ajuta să parchezi în siguranţă deplină ajutându-te să vezi obstacolele din spate care este o premieră totodată.


Volan reglabil pe înaltime, direcţie asistată hidraulic, ABS, ESP AFU şi eco mode sunt câteva dintre funcţiile ce se vor regăsi pe această maşină. Aş fi preferat reglajul volanului pe adâncime, dar poate la un viitor upgrade. Pentru opţionale vei putea să alegi –  Regulator limitator de viteză  şi cruise control.

Noua Dacie Duster este disponibil cu două mai multe motorizări, prima de 1.6 litri benzină 16 v şi cea diesel cu patru cilindri 4 în linie 8 supape de 110 cai disponibilă la 10900 Euro conform Dacia.
Dacă vrei tracţiune integrală va trebui să alegi cutie în 6 rapoarte.
Dacia Duster Black Touch vine cu funcţia start stop. Motorul maşinii se va opri pentru a reduce consumul de carburant cât şi al emisiilor. Aşadar, când vei pleca de la semafor şi calci ambreiajul pentru a schimba viteza motorul va porni.
Preţ şi motorizări
Preţul de plecare pentru acest model este de 10.908 euro pentru versiunea Acces cu motor pe benzină 1.6 tracţiune faţă 4×2 114 cai putere şi cutie de viteze manuală în 5 viteze.
Pentru cei care vor o maşină cu un consum mic Dacia Duster Diesel este alegerea ideală pentru tine.

1.6 16v 114 CP 5 viteze având tracţiune faţă de 14.131 Euro şi tot un motor pe benzină 1.6 16v de 114 CP dar cu tracţiune integrală la preţ de 15.768 euro.
Pentru un un Duster cu motor diesel 1.5 dCI de 109 cai putere – tracţiune faţă 4×2 va trebui să plăteşti 16.065 euro iar pentru varianta de top cu motor diesel 1.5 dCI tot de 109 cai 4×4 şi cutie manuală în 6 trepte trebuie să scoţi din buzunar 17.701 euro.
Bineînţeles că maşină poate fi achiziţionată şi prin leasing plătind în prealabil un avans.

Pentru motorul pe benzină de 1.6 litri 114 cai consumul urban oferit de cei de la Dacia este de  7.7 litri/100 km iar consumul extra-urban (la drum lung) de 5.6l/100 km, consumul combinat de 6.4 litri/100km.
Motorul diesel 1.5 dCi este foarte fiabil şi economic. Ştiu că mulţi stau cu frica în sân care deţin maşini diesel din pricina injectoarelor care se pot defecta. Counsumul urban pentru 1.5 dCI de 109 cai – 4.5 litri/100 km,  cel extra-urban 4.3 litri/100 km iar cel mixt 4.4 litri/100 km. Nu există diferenţe substanţiale între consumuri pentru această motorizare diesel.

Din păcate în România  Dacia Duster nu a ajuns la inima românilor, majoritatea dintre potenţialii cumpărători se vor uita la alte autoturisme crossover sau SUV second hand la preţul de 14000 de euro.
Dacia Duster duce lipsă de personalitate, încă nu este apreciază în estul Europei. În ceea ce priveşte statele occidentale din Europa vestică Duster este o maşină  accesibilă decentă ca preţ şi confortabilă.
Haide să vorbim şi despre alte minusuri.
Dacia Duster a obţinut conform testelor celor de la EuroNCAP doar trei stele, ceea ce va aduce reticenţa printre români.
O maşină low cost în opinia mea trebuei să pun accent pe siguranţă chiar dacă la aceste autoturisme costurile de producţie au fost reduse. Dacia a ştiut foarte bine cum să economisească fiecare bănuţ pentru a scoate un preţ cât mai mic, dar cu preţul siguranţei. Eu tot nu pricep aceste lucruri. Aş vrea să văd în 2017 o altă grilă frontală şi un facelift major poate chiar o altă versiune nouă de Duster. Mi se par ciudate blocurile optice cum arată în acest moment.Concluzii
Dacia Duster 2016 este o maşină accesibilă pentru nişa această de preţ. Dacă vrei o maşină SUV super accesibilă şi nouă Dacia Duster poate fi alegerea pentru tine dacă nu te uiţi la calitatea materialelor ci doreşti o maşină care să te ducă la destinaţie decent.
Referitor la piese, nu vei duce griji, acestea se găsesc pretutindeni dar trebui să fi atent. Pe piaţă sunt şi piese uzate ne originale. Atenţie mare. Eu unul cred că eun facelift bine realizat va stârni interesul multor persoane şi implicit va atrage mulţi mai mulţi cumpărători faţă de ce a fost până acum.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment