Noua chinezărie vândută ca ”Made in România”: mașina electrică mai ieftină decât Dacia Spring și mai ușor de parcat oriunde

Dă şi tu share articolului

Piața românească de vehicule electrice este în expansiune, dar, în timp ce majoritatea cumpărătorilor iau în considerare Tesla sau Volkswagen la vârful de gamă, o inovație substanțială pare să aibă loc în cazul vehiculelor accesibile.

Costul celui mai nou vehicul electric fabricat în România, Evolio Q2, care este disponibil și în versiunea Q2+, variază între 5 000 și 6 000 de euro.
Acest autoturism local pare să aibă toate ingredientele necesare pentru a atrage tinerii cu resurse financiare reduse care doresc să facă pasul spre a deveni proprietari de mașini. Este ideală pentru naveta în orașele mari, unde locurile de parcare sunt o problemă tot mai mare.
În plus, este accesibil prin Rabla.

Cu ce se laudă mașina electrică românească Evolio City Q2

O companie românească nou înființată, Evolio, vinde acum o varietate de vehicule electrice, inclusiv camionete, microbuze, cărucioare de golf, scutere și biciclete, toate alimentate cu energie electrică.

Începând de la 5.000 de euro, Evolio City Q2 este probabil cel mai ieftin vehicul electric din zona Mori.
Acesta poate încăpea practic în orice loc de parcare și are două locuri.
Mașina este făcută în mod fundamental pentru a răspunde nevoilor multor șoferi care fac naveta în oraș. Are o gardă la sol de 160 mm, o viteză maximă de 45 km/h pentru modelul de bază și de 60 km/h pentru Evolio City Q2+, iar autonomia maximă a bateriei de 63 Ah este de 80 km.

Motorul produce 4,4 kW în versiunea obișnuită și 6,5 kW în varianta mai costisitoare de 1.000 de euro. Cutia de viteze este automată.
Roșu, roz, alb, galben, portocaliu, portocaliu, verde, albastru, maro și mov sunt culorile oferite.
Geamurile electrice, Bluetooth, difuzoarele HI-FI, aerul condiționat, închiderea centralizată, un afișaj LCD și o cameră de mers înapoi sunt toate incluse în lista de dotări.
se încarcă de la o priză standard de 220V.

“Datorită consumului extrem de redus, dimensiunilor mici, ușurinței de a se strecura în traficul urban și ușurinței de parcare, Evolio City Q2 este o mașină electrică foarte eficientă la un preț foarte mic, ceea ce o face perfectă pentru călătoriile urbane.
Locațiile urbane și metropolitane sunt locurile ideale pentru aceasta. Vehiculul este comercializat în mare parte către tineri și poate fi operat cu un permis B1 încă de la vârsta de 16 ani.

În plus, se adresează mamelor, pensionarilor și tuturor celor care au nevoie de accesibilitate și mobilitate în oraș. Până la sfârșitul acestui an, comenzile pot fi plasate începând de astăzi, iar livrarea va avea loc în patru luni. Vom putea furniza mii de unități începând cu anul viitor “adaugă Liviu Nistoran, CEO Evolio România. Pentru o eventuală comandă sau mai multe detalii, poți accesa site-ul Evolio.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment