Greșeala care te lasă fără permis instant, prevederea din Codul Rutier actual pe care mulți o fac

Dă şi tu share articolului

Șoferii care încalcă legea riscă sancțiuni severe în conformitate cu Codul rutier 2022.
Aflați cum această infracțiune rutieră vă poate face să vă pierdeți imediat permisul.

În noul Cod Rutier 2022 sunt aduse numeroase modificări, printre care și sancțiuni mai aspre, cu o pedeapsă maximă de 4.500 de lei.
Toți șoferii ar trebui să cunoască noile reguli, deoarece încălcarea lor poate duce la amenzi severe sau, eventual, la pierderea permisului de conducere.

Traversarea liniei de cale ferată în afara unei treceri la nivel este interzisă prin lege, potrivit Codului Rutier 2022.
Șoferii care încalcă acest regulament de circulație riscă să fie arestați și să plătească o amendă consistentă.
În ciuda faptului că România are un număr mare de căi ferate abandonate pe care nimeni nu s-a deranjat să le demoleze, această lege este încă respectată la nivel național.

Șoferii care încalcă legea riscă amenzi între 3.000 și 3.750 de lei ca urmare a faptelor lor.
Potrivit Codului Rutier, aceasta nu este singura pedeapsă severă pe care o riscă contravenienții; ei pot fi, de asemenea, obligați să presteze între 20 și 30 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

Contravenția care te lasă fără permis până la trei ani de zile

În funcție de circumstanțe, conducătorul auto vinovat poate primi o amendă de 15 zile și poate rămâne fără permis pentru o perioadă de șase luni.
Gravitatea infracțiunii determină totul, inclusiv amenzile și cerințele de muncă în folosul comunității, care pot crește în mod dramatic.

Prin urmare, un șofer care nu respectă articolele 237.1 și 237.2 din Codul Rutier și crește astfel pericolul unei coliziuni rutiere va fi sancționat cu o sumă cuprinsă între 3.750 de lei și 4.500 de lei.
De asemenea, conducătorul auto poate fi obligat să presteze între 40 și 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

La fel ca în cazul precedent, șoferul ar putea fi sancționat cu o amendă de circulație de 15 zile.
Conform Codului rutier 2022, un șofer care crește probabilitatea unei coliziuni rutiere poate avea permisul suspendat și riscă o interdicție de conducere de doi până la trei ani.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment